مورینیو: از فوتبال آلمان درس بگیریم

این جوانان پویای ژرمن

حتی خوزه مورینیو نیز قبول دارد جوانان فوتبال آلمان به سطحی فوق عالی رسیده‌اند و هر کاری از دست آنها بر می‌آید. سرمربی مشهور و پنجاه ساله پرتغالی که به او آقای خاص می‌گویند، نه فقط به سبب تسلیم شدن تیم تحت فرماندهی‌اش ـ رئال مادرید ـ برابر تیم جوان و مقتدر بوروسیا دورتموند در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا، بلکه در منظری کلی‌تر معتقد است نسل جوان فوتبال آلمان به مهارت‌هایی رسیده که برای فتح هر میدانی کافی است. وی می‌گوید: «برای من جای تعجبی ندارد که دورتموند و حتی بایرن مونیخ که مسن‌تر است به جایگاه فعلی خود در فوتبال اروپا رسیده‌اند.
کد خبر: ۵۶۷۸۱۲

آنها، هم ساختارشان را تقویت کرده و هم جوانان خود را به بهترین شکل به بازی گرفته‌اند. این نسل جوان و پویا به سبب آموزش، پایه عالی، ممارست و تمرین طولانی مدتی که داشته‌اند، توانسته‌اند به بهترین شکل با فوتبال مدرن دنیا همسو شوند و حتی خود سر فصل جدیدی برای آن بنویسند.»

مورینیو هنوز هم معتقد است اگر شاگردانش قدری حرفه‌ای‌گری بیشتر داشتند، عبورشان از سد دورتموند در نیمه‌نهایی جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا امکان‌پذیر بود، ولی این نیز سبب نشده او کار برجسته و راهگشای امثال رویس، گوتزه، اشملزر و هاملز را در اردوی حریف نستاید. مورینیو می‌گوید: «همیشه گفته‌ام ما چوب ندانم‌کاری و بازی آماتوری‌مان در نیمه‌ دوم مسابقه رفت را که طی آن به روبرت لواندوفسکی مهاجم اول حریف مجال دادیم هر کار دلش می‌خواهد بکند، خوردیم. اگر آن اتفاق نمی‌افتاد و ما آن چهار گل ساده و مفت را در وست فالن دریافت نمی‌کردیم، ماجرا بسیار فرق می‌کرد. در عین حال اگر دورتموند تا این مرحله از مهم‌ترین جام باشگاهی جهان بالا آمده، فقط به دلیل قصورهای ما نیست، بلکه از نسل جوان فوتبال آلمان به بهترین شکل سیراب شده است. آنها به واقع شماری از بهترین‌ جوانان این نسل را خودشان پرورانده‌اند. این را می‌توانید در نمایش‌های چند سال اخیر تیم ملی آلمان نیز ببینید و در برخی بازی‌هایی که در جام جهانی 2010 و یورو 2012 داشتند. ما می‌توانیم و باید از آنها درس‌های زیادی بگیریم.

خود من در هفته‌های اخیر مطالعات زیادی روی روش کار آنها داشته‌ام و شگفت‌انگیزتر از همه، هماهنگی و بازی گروهی آنها و تعویض جاهای مکررشان در عین جوانی و کم‌تجربگی ظاهری است. این فوتبالی شناور است که در آن هر چیزی امکانپذیر می‌نماید و گاه نمی‌دانید کدام‌یک از عناصر آن را باید بگیرید و سردرگمی در اردوی‌تان تنها ره‌آورد بازی با آنهاست.

D.P.A/ وصال روحانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها