کارآگاهان پلیس آگاهی تهران ‌بزرگ اعضای باندی را که اقدام به خرید و فروش حواله‌های جعلی خودرو می‌کردند را دستگیر کردند.
کد خبر: ۵۳۰۸۴۹

به گزارش روز شنبه جام جم آنلاین از پلیس آگاهی تهران بزرگ، دوشنبه هشتم آبان ماه سال جاری شخصی با مراجعه به دادسرای ناحیه 12 تهران اعلام داشت که اول آبان اقدام به خرید حواله خودرو L90 کرده اما پس از مراجعه به کارخانه ـ جهت دریافت خودرو ـ متوجه جعلی بودن تمامی مدارک شده است.

با تشکیل پرونده مقدماتی و به دستور بازپرس شعبه سیزدهم دادسرای ناحیه 12 تهران، پرونده جهت رسیدگی تخصصی در اختیار پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

مالباخته پس از حضور در پایگاه هفتم پلیس آگاهی، به کارآگاهان اظهارداشت:30 مهرماه امسال با تهیه یک روزنامه جهت خرید خودرو در حال مطالعه نیازمندی های آن بودم که با شماره تماس «1929××××0930» تماس گرفتم. در زمان تماس با شخصی به هویت آقای محمدی در خصوص خرید اتومبیل به توافق رسیده و قرار شد تا با حواله خرید خودرو که ایشان به من وکالت می دهد ، ماشین را از کمپانی تحویل بگیرم.

وی افزود: فردای آنروز در داخل دفتر اسناد رسمی ، پس از دریافت وکالت محضری و نوشتن قولنامه دستی، بنده مبلغ 16 میلیون تومان را به فروشنده پرداخت کرده اما در زمان مراجعه به کمپانی جهت دریافت ماشین ، متوجه شدم که تمامی مدارک ارائه شده ( حواله خودرو و ... ) جعلی است.

وقوع کلاهبرداری مشابه

با توجه به اظهارات مالباخته و احتمال وقوع کلاهبرداری های مشابه، کارآگاهان پایگاه هفتم با بررسی شکایات مشابه موفق به شناسایی تعدادی دیگر از مالباختگانی شدند که به همین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفته بودند.

بنا بر اظهارات سایر مالباختگان، آنها نیز از طریق آگهی نیازمندی روزنامه ها و تماس با شماره تلفن ارائه شده در آگهی، با فروشنده حواله قرار ملاقات گذاشته؛ در دفاتر اسناد رسمی ، اقدام به خرید حواله خودرو به قیمت 15 الی 20 میلیون تومان کرده اما پس از مراجعه به نمایندگی رسمی کارخانه خودروسازی متوجه جعلی بودن حواله های فوق شده اند.

با توجه به شیوه و شگرد استفاده شده در این نوع از کلاهبرداری، کارآگاهان بلافاصله هماهنگی های لازم را انجام داده تا در صورت مراجعه افراد به دفاتر رسمی سطح شهر تهران جهت خرید و فروش حواله خودرو، بلافاصله موضوع به آنها اعلام شود که در ادامه آن تعداد پنج نفر به اسامی «اشکان . ر»، «بهروز . چ»، «سیامک . ز» و دو برادر به اسامی «مصطفی» و «مجتبی»، در زمان فروش حواله های جعلی خودرو شناسایی و دستگیر شدند.

شناسایی متهمان اصلی پرونده

با دستگیری این تعداد از فروشندگان حواله های جعلی خودرو ، تحقیقات از آنها آغاز و مشخص شد که حواله ها توسط افراد دیگری تهیه و به آنها تحویل داده شده و آنها پس از فروش حواله ها ، مبالغی بین یک الی پنج میلیون تومان دریافت و مابقی پول حاصل از فروش حواله را به دو نفر به اسامی «سامان» و «جلال» تحویل داده اند.

یکی از فروشندگان حواله به کارآگاهان اظهارداشت:«بیکار بودم تا اینکه پسرعمویم که در میان بستگان و دوستان، همگی او را به نام سامان می شناسند به من پیشنهاد داد تا کارت ملی خود را در اختیارش بگذارم تا با آن کار کند.پس از آن هر زمان که سامان حواله فروش خودرو تهیه می کرد با من تماس می گرفت و من نیز حواله ها را از یکی از دوستانش به نام جلال تحویل گرفته و در داخل دفترخانه اقدام به فروش آن می کردم.اولین حواله را در دفترخانه ای در خیابان فاطمی فروختم و در ازای فروش آن مبلغ پنج میلیون تومان دریافت کردم. پس از آن به ازای فروش هر حواله، مبالغ متفاوتی بین یک الی پنج میلیون تومان دریافت کرده و مابقی پول فروش حواله را به سامان تحویل می دادم».

با توجه به اظهارات بدست آمده از افراد دستگیر شده، کارآگاهان پایگاه هفتم پلیس آگاهی موفق به شناسایی دو مجرم سابقه دار در زمینه «کلاهبرداری» و «جعل اسناد دولتی» به اسامی «محمدرضا . ت» (25 ساله) و «جلال . الف» (32 ساله) شدند.

بررسی سوابق متهمان نشان داد که هر دو متهم پس از دستگیری در سال 1389، دوران محکومیت خود را با یکدیگر در یک زندان سپری کرده و پس از آزادی ، به این شیوه اقدام به کلاهبرداری کرده اند.

دستگیری متهمان 

با شناسایی هویت دقیق متهمان اصلی پرونده، کارآگاهان پایگاه هفتم با تحقیقات پلیسی موفق به شناسایی مخفیگاه هر دو متهم در پاسگاه نعمت آباد و بازار تهران شده، با انجام مراقبت های پلیسی و پس از اطمینان از حضور متهمان، ابتدا «محمدرضا» را در پاسگاه نعمت آباد و پس از آن، «جلال» را در منطقه بازار تهران دستگیر کردند.

متهمان پس از دستگیری و در اعترافات خود ، شیوه و شگرد فعالیت خود را اینگونه توضیح دادند:

مرحله اول: تهیه اسناد و مدارک شناسایی متعلق به سایر افراد.
 
مرحله دوم: جعل حواله های خودرو با استفاده از هویت صاحبان اسناد و مدارک شناسایی توسط «جلال».

مرحله سوم: انتشار آگهی فروش خودرو در قسمت نیازمندی روزنامه ها و ارائه شماره تماس جهت تماس خریدار (مالباخته) با آنها.
 
مرحله چهارم: توافق بر سر قیمت فروش حواله خودرو به صورت تلفنی توسط «محمدرضا.ت».

مرحله پنجم: فروش حواله های مجعول از طریق سایر افراد (صاحبان اسناد و مدارک شناسایی) به مالبالختگان و در دفترخانه های رسمی.
 
مرحله پایانی: پرداخت کارمزد به صاحبان مدارک شناسایی.
 
سرهنگ محمدرضا  ذاکراستقامتی رییس پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ در ادامه اعلام این خبر با شاره به شناسایی تعدادی از مالباختگان، افزود: با جمع بندی پرونده های مشابه و انجام تحقیقات پلیسی تعدادی از دفترخانه های رسمی در مناطق مختلف تهران بویژه در مناطق میدان خراسان، مولوی، چهارراه سیروس، جنت آباد و ... که متهمان در آنها اقدام به فروش حواله های مجعول می کردند، شناسایی و در ادامه تعداد دیگری از مالباختگان شناسایی و به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ دعوت شدند که با توجه به اعترافات صریح متهمان و احتمال ارتکاب جرایم مشابه، قرار قانونی برای متهمان بویژه متهمان اصلی پرونده صادر و در اختیار پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته اند لذا از کلیه مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند دعوت می شود تا جهت پیگیری شکایات خود به پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در میدان پانزدهم خرداد مراجعه کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها