تحلیف چاوز فردا برگزار نمی‌شود

دولت ونزوئلا اعلام کرد مراسم سوگند ریاست جمهوری هوگو چاوز، رهبر کنونی این کشور روز دهم ژانویه (21 دی) برگزار نخواهد شد، مخالفان می‌گویند این اقدام نقض قانون اساسی است.
کد خبر: ۵۲۸۶۳۴

دیوسدادو کابلو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا (پارلمان) نامه‌ای را از سوی نیکولاس مادورو، معاون هوگو چاوز، رئیس‌جمهوری کشور در جریان یکی از جلسات پارلمان قرائت کرد و به اعضای پارلمان ضمن اعلام به تعویق افتادن مراسم سوگند گفت که چاوز در تاریخی دیرتر سوگند یاد خواهد کرد.

در نامه کابلو آمده است: براساس توصیه تیم پزشکی چاوز، دوره نقاهت از دهم ژانویه فراتر خواهد رفت و بنابراین وی قادر نخواهد بود در این تاریخ در مجمع ملی حاضر شود.

کابلو پیش از این از حامیان چاوز خواسته بود روز پنجشنبه به خیابان‌های کاراکاس، پایتخت، بیایند و حمایتشان را نشان دهند.

وی گفت چندین رهبر خارجی موافقت کرده بودند در روز تحلیف در کاخ ریاست جمهوری حاضر شوند.

بر اساس این نامه، دولت ونزوئلا با استناد به ماده 231 قانون اساسی در صدد اعلام تاریخ دیگری برای برگزاری مراسم سوگند است.

مخالفان دولت ونزوئلا سازمان کشورهای آمریکایی را در خصوص نقض اجرای قانون اساسی در صورتی که چاوز حضور در این مراسم سوگند را از دست بدهد و یک رهبر موقت تعیین نشود، مطلع ساختند.

رامون گیلرمو آولدو، مدیر اجرایی ائتلاف اتحاد دموکراتیک در نامه‌ای به این سازمان اقدام حزب حاکم را برای به تاخیر انداختن زمان برگزاری ادای سوگند رد کرد و افزود: در صورتی که این مراسم در دهم ژانویه برگزار نشود و تمهیدات قانون اساسی برای غیبت موقت رئیس‌جمهوری اجرایی نشود، نقض جدی و آشکار در خصوص قانون اساسی ونزوئلا به وجود می‌آید.

به گفته معاونان ارشد چاوز در صورت غیبت کامل رئیس‌جمهوری به دلیل مرگ، عزل یا ناتوانی جسمی یا فیزیکی دائم ، وظایف ریاست جمهوری به رئیس پارلمان این کشور محول می‌شود.

دولت آمریکا نیز روز سه شنبه این مساله را مورد بررسی قرار داد و به دولت کاراکاس تاکید کرد تا از طریق صلح آمیز این مساله را حل و فصل کند.

مخالفان چاوز از دیوان عالی این کشور خواسته‌اند حکم دهد در صورت غیبت چاوز چه باید کرد.

انریکو کاپریلس، رهبر مخالفان گفت که چاوز سوگند یاد نکرده است، بنابراین براساس قانون اساسی رئیس مجمع ملی باید تا زمان برگزاری انتخابات ظرف ۳۰ روز، به عنوان رئیس جمهور عمل کند.

دولت پافشاری می کند که مراسم تحلیف فقط یک امر تشریفاتی برای رهبر کنونی است.

ارنستو ویه گاس، وزیر اطلاع رسانی در تازه‌ترین خبر از شرایط جسمانی چاوز گفت که وی در وضعیتی "پایدار" قرار دارد و معالجات موثر بوده است.

معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا سه روز پیشتر گفته بود که هوگو چاوز می‌تواند بدون ادای سوگند دور جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کند.

نیکولاس مادورو گفته بود که حتی اگر حال چاوز به حدی بد باشد که نتواند در مراسم ادای سوگند شرکت کند، آغاز به کارش در دور جدید ریاست‌جمهوری بلامانع است.

مادورو گفت که طبق قانون اساسی، دادگاه عالی می‌تواند مراسم ادای سوگند چاوز را یک روز دیگر برگزار کند.

چاوز از سال ۱۹۹۹ رئیس جمهور ونزوئلا بوده است.

گزارش‌ها در چند روز اخیر حاکیست که درمان چاوز در کوبا طولانی شده و در روند بهبود او مشکلاتی پیش آمده است.

مقامات دولتی ونزوئلا گفته‌اند که چاوز۵۸ ساله پس از آخرین عمل جراحی در کوبا دچار عفونت شدید ریه شده است.

پیش از این، مخالفان دولت با اشاره به وضعیت جسمی نامساعد چاوز خواهان برگزاری انتخاباتی جدید شده بودند.

معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا گفت که پنجشنبه به عنوان تاریخ ثابت و ضرب‌الاجل برای برگزاری مراسم سوگند ریاست‌جمهوری تعیین نشده است و "تشریفات ادای سوگند می‌تواند در دادگاه عالی حل‌ و‌ فصل شود."

مادورو گفت که رئیس‌جمهور "حق دارد استراحت کند، حالش بهتر شود و نیروی تازه‌ای پیدا کند." (ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا) 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها