جوان 20 ساله با چند قبضه سلاح وارد یک مدرسه ابتدایی شد و کودکان دبستانی را به گلوله بست و خودکشی کرد

شلیک به کودکان؛ آمریکا در بهت

حدود پنج ماه پیش بود که فیلم «شوالیه تاریکی» برای اولین بار قرار بود در سینمایی در شهر آئورو ایالت کلرادو به نمایش درآید، اما جیمز هولمز با سلاح‌هایی که در دست داشت، وارد سینما شد و مرگ 12 انسان را رقم زد. آن روزها بار دیگر صحبت از قانون حمل سلاح در ایالات متحده به میان آمد و سیاستمداران نیز به نوبه خود خواستار اقدام فوری در این زمینه شدند، اما حادثه روز جمعه مدرسه ابتدایی «سندی هوک» در شهر نیوتن ایالت کانتیکت نشان داد این انتقادها و سخنان فقط برای چند روز محدود مطرح و بزودی به فراموشی سپرده شد تا حادثه‌ای دیگر جامعه آمریکا را به شوک فرو ببرد.
کد خبر: ۵۲۳۵۲۳

به گزارش خبرگزاری‌ها، در حادثه روز جمعه، جوانی بیست ساله به نام «آدام لانزا» به مدرسه سندی هوک وارد شد و با تیراندازی به سوی دانش‌آموزان و معلمان، مرگ 18 دانش‌آموز پنج تا ده ساله و شش بزرگسال دیگر را رقم زد. دو دانش‌آموز نیز پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایسنا، مدیر مدرسه، روان‌شناس کودک مدرسه و چهار نفر دیگر از جمله افراد بزرگسال کشته شده این حادثه هستند. براساس این گزارش‌ها، ضارب خودکشی کرده اگر چه هنوز پلیس رسما گزارش‌های منتشر شده را تائید نکرده است. با این حال در ساعات ابتدایی پس از این حادثه اعلام شد ضارب، فردی بیست وچهار‌ ساله به نام رایان لانزا است اما در ادامه مشخص شد وی هنگام حادثه کارت شناسایی برادر بزرگ‌ترش را همراه داشته است. گفته می‌شود برادر بزرگ‌تر وی هم‌اکنون در بازداشت پلیس به سر می‌برد و تحت بازجویی قرار داد.

گزارش‌ها حاکی است ضارب پیش از رفتن به مدرسه‌ای که مادرش در آن معلم کلاس آمادگی بوده، جلیقه ضدگلوله سیاهرنگی به تن داشته و با سه سلاحی که به طور قانونی و به نام مادرش ثبت شده بود، به محل مدرسه رفته و این کشتار خونین را به راه انداخته است. هنوز معلوم نیست آدام لانزا از هر سه سلاح در این کشتار استفاده کرده است یا خیر، اما پلیس دو سلاح را در کنار او و یکی دیگر را در خودرویی که آدام با آن به مدرسه رفته بود، پیدا کرده است.

در این میان، گزارش‌های ضد و نقیضی درباره دیگر کشته‌شدگان حادثه منتشر شده است. گفته می‌شود آدام پیش از رفتن به مدرسه، به خانه رفته و پدر و مادر خود را نیز کشته است. البته هنوز این موضوع از سوی مقامات رسمی تائید نشده است.

اما در این میان یک نکته قابل توجه است؛ مدرسه سندی هوک همچون دیگر مدارس به سیستم حفاظتی - امنیتی و دوربین مدار بسته مجهز بوده و مشخص است فرد تیرانداز را مسئولان مدرسه می‌شناخته‌اند و به همین دلیل اجازه ورود به مدرسه را به او داده‌اند. پیش از این حادثه، مردم شهر نیوتن عقیده داشتند شهر آنها امن‌ترین شهر برای زندگی در سراسر آمریکاست. از سوی دیگر با گذشت چند ساعت از این حادثه، اجساد کودکان همچنان در محوطه دبستان برای تعیین هویت باقی مانده بود. این مرگبارترین سانحه پس از حادثه سال ۲۰۰۷ در دانشگاه ویرجینیاتک است که در جریان آن 32 نفر در دانشگاه قتل‌عام شدند.

پیام اوباما

حادثه روز جمعه آنقدر تکاندهنده بود که فقط چند ساعت پس از وقوع آن، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا از کاخ سفید در بیانیه‌ای با خانواده‌های این کودکان ابراز همدردی کرد. باراک اوباما زمانی که بیانیه تلویزیونی خود را در برابر دوربین‌ها می‌خواند، بارها سکوت کرد تا اشک را از گوشه چشم‌هایش پاک کند. وی با چشمانی اشکبار گفت: قلب تمام مردم آمریکا در نتیجه این حادثه به درد آمده است. ما حوادث بسیاری از این قبیل را در چند سال گذشته تحمل کرده‌ایم. باید با یکدیگر در مقابل این رویداد اقدامی معنادار انجام دهیم تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کنیم.

وی با تسلیت به بازماندگان حادثه گفت: من نه به عنوان رئیس‌جمهور، بلکه به عنوان یک پدر صحبت می‌کنم. بیشتر کسانی که امروز در این حادثه کشته شده‌اند، کودک بوده‌اند. کودکان زیبایی بین پنج تا ده سال که هنوز فرصت زیادی برای زندگی کردن داشتند. قلب‌های ما امروز شکسته است.

وی همچنین دستور داد تمامی پرچم‌ها در ادارات و ساختمان‌های دولتی آمریکا به نشانه عزا به حالت نیمه‌افراشته درآید. از سوی دیگر، تعدادی از آمریکایی‌های معترض عصر جمعه در خارج از کاخ سفید در حمایت از محدودیت استفاده از سلاح تجمع کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: هیچ زندگی نباید با استفاده از سلاح نابود شود. همچنین مردم برخی ایالت‌های آمریکا، جمعه‌شب به نشانه همدردی با قربانیان این حادثه، در مناطق مختلف شمع روشن کردند.

واکنش‌های بین‌المللی

گزارش‌ها حاکی است، مقام‌های بین‌المللی و رهبران کشورهای مختلف نیز با بازماندگان و بستگان کشته‌شدگان و نجات‌یافتگان این حمله ابراز همدردی کردند. بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه‌ای به فرماندار کانتیکت، با خانواده‌های قربانیان عمیقا ابراز همدردی کرد و حمله به کودکان را وحشتناک خواند.

جولیا گیلارد، نخست‌وزیر استرالیا این حمله را اقدامی شیطانی، بی‌معنی و غیرقابل فهم توصیف کرد. فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه در نامه‌ای سرگشاده به باراک اوباما، تیراندازی در این مدرسه را هولناک خواند. دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس نیز گفت تصور وضع کسانی که کودکانشان را از دست داده‌اند، دردناک است. کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا هم با بازماندگان و بستگان کشته‌شدگان این حمله ابراز همدردی کردند.

اظهار همدردی وزارت خارجه ایران با خانواده‌ دانش‌آموزان قربانی در آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اظهار همدردی با خانواده قربانیان حادثه کشته شدن تعدادی از دانش‌آموزان آمریکایی، جامعه آمریکا را برای مشارکت در نهضت مقابله با جنگ افروزی و کشتار انسان‌های بی‌گناه که در نقاط مختلف جهان به دست افراد مسلح و در حوادث تروریستی و جنون آمیز اتفاق می‌افتد، فرا خواند.

رامین مهمانپرست روز گذشته، کشته شدن تعدادی از دانش آموزان آمریکایی در اقدامی خشونت‌بار توسط فردی مسلح را تسلیت گفت و از وقوع چنین حادثه حزن‌انگیزی ابراز تاسف کرد.

به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با محکوم کردن قتل انسان‌های بی‌گناه و تروریسم در هر شکل آن اعم از دولتی و غیردولتی خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان قربانی اقدامات مسلحانه در غزه یا آمریکا، افغانستان یا پاکستان، عراق یا سوریه از نظر انسانی تفاوتی با یکدیگر ندارند و همه باید تلاش کنند تا صلح، امنیت و آرامش برای همه مردم جهان فراهم شود.

حسین خلیلی / گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها