38 کارشناس امنیت ملی آمریکا:

تحریم‌های ایران را لغو کنید

شماری از متخصصان امنیت ملی آمریکا با انتشار گزارشی با اذعان به این‌که تحریم‎های واشنگتن علیه جمهوری اسلامی، حرکت رو‌به‌جلو را در پی ندارد، بر لزوم لغو این تحریم‎ها تاکید کردند.
کد خبر: ۵۲۲۳۹۰

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس‌تی‌وی، این گزارش که ارزیابی سود و زیان تحریم‎های بین‎المللی علیه ایران نام دارد، از سوی 38 سیاستگذار اسبق آمریکایی، افسران اسبق ارتش این کشور و متخصصان مستقل امضا و منتشر شده است. از چهره‌های سرشناس منتشرکننده این گزارش، می‎توان به پل وولکر مدیر اسبق خزانه‌داری فدرال و برخی از ژنرال‎های بازنشسته ارتش و نیروی دریایی آمریکا اشاره کرد.

در این گزارش آمده است: در صورتی که واشنگتن و متحدان غربی آن، تحریم‎های اقتصادی علیه تهران را برندارند، بعید است که ایران از فعالیت هسته‎ای خود دست بردارد. در حالی‌که مشخص هم نیست که این تحریم‎ها به تنهایی منجر به توافق یا تغییر سیاست‎های ایران بشود.

بر اساس این گزارش ۸۶ صفحه‎ای، تحریم‎ها کیفیت زندگی طبقه متوسط ایران را کاهش داده و الگوی تجاری جدیدی را به وجود آورده که بر اساس آن سهم کالاهای چینی و هندی در بازار این کشور افزایش یافته است.

این گزارش می‎افزاید: تاکنون نه آمریکا و نه‌شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچ معیار دقیقی را ارائه نداده‎اند که اجرای آن از جانب ایران باعث برداشته شدن تحریم‎ها شود.

انتشار این گزارش در حالی است که سنای آمریکا چندی قبل دور جدیدی از تحریم‎ها را علیه بخش انرژی جمهوری اسلامی ایران، بنادر، کشتیرانی و بخش کشتی‌سازی این کشور مورد تصویب قرار داد.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا نیز همزمان با این تحریم‌ها اعلام کرد کشورش آماده است تا در خصوص برنامه هسته‎ای ایران با تهران وارد مذاکره شود.

تحریم‎های غیرقانونی یکجانبه که با طراحی و هدایت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده، بر اتهامات بی‎اساسی استوار است مبنی بر این‎که جمهوری اسلامی ایران در برنامه انرژی هسته‎ای خود به دنبال اهداف نظامی است.

ایران با رد این اتهامات، تاکید کرده است که تهران از امضاکنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‎ای (ان پی تی) و عضوی از آژانس بین‎المللی انرژی اتمی است و به همین خاطر از حق استفاده صلح‎آمیز از فناوری هسته‎ای برخوردار است.

آژانس بین‎المللی انرژی اتمی سازمان ملل‌ متحد تاکنون چند بازرسی سرزده را از تاسیسات هسته‎ای ایران به عمل آورده، اما هرگز مدرکی دال‌بر منحرف شدن فعالیت‎های هسته‎ای غیرنظامی تهران به سوی تولید تسلیحات هسته‎ای، به‌دست‌نیاورده است. نمایندگان آژانس قرار است پنجشنبه این هفته برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات در خصوص رسیدن به توافقی برای حل و فصل آنچه از سوی آژانس و کشورهای غربی، ابهام خوانده‌شده از جمله فعالیت‌های سایت نظامی پارچین به تهران بیایند.

در همین حال ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر اسبق مالزی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا و متحدانش علیه ایران گفت: بی‌شک تحریم‌های اعمال شده علیه ایران غیرقانونی هستند، زیرا این تحریم‌ها از سوی سازمان ملل نیست و فقط از سوی آمریکا صورت گرفته است.

وی افزود: آمریکا از قدرت اقتصادی و نظامی خود استفاده می‌کند تا کشورهای دیگر را نیز وادار به مشارکت در این تحریم‌ها کند که مالزی از جمله این کشورهاست و ما نیز چاره‌ای جز پیروی از این تحریم‌ها نداریم. این امر به این دلیل است که آمریکا فکر می‌کند ایران دلیل تمامی مشکلات موجود است، اما باید بگویم که دلیل تمامی مشکلات کنونی اسرائیل است.

ماهاتیر محمد با طرح این پرسش که چرا اسرائیل می‌تواند بیش از 200 کلاهک هسته‌ای داشته باشد و دیگران چنین حقی را ندارند، گفت: من فکر می‌کنم که در این تحریم‌ها فاکتور ضد اسلامی نیز به چشم می‌خورد و همه اینها به دلیل حمایت از اسرائیل است.

وی در خصوص چگونگی مقابله با تحریم‌های یکجانبه غرب علیه ایران اظهار کرد: انجام این کار تا زمانی‌که آمریکا تحت تاثیر اسرائیل است و از آن حمایت می‌کند دشوار است، زیرا این تحریم‌ها کار اسرائیل است، اما در این میان ایران باید تلاش کند تا کشورهای دیگر را نیز به دشمن خود تبدیل نکند.

ماهاتیر محمد افزود: کشورهای دیگر دوست هستند و ایران باید با دیگر کشورهای جهان رابطه دوستانه برقرار کند و کاری نکند که دیگر کشورها نیز به ضد ایران تبدیل شوند. به نظر من ایران حق انجام هر کاری را دارد و تازمانی‌که دیگر کشورهای جهان، سلاح هسته‌ای دارند ایران هم حتی این حق را دارد تا سلاح هسته‌ای تولید کند. وی در این باره افزود: آنچه غرب می‌خواهد این است که ایران در کشورهایی نظیر سوریه دخالت نکند و به حزب‌الله کمک نکند. البته به نظر من ایران کار اشتباهی نمی‌کند، اما غرب همیشه به این رفتارها به عنوان یک رفتار اشتباه نگاه می‌کند. هر کاری که ایران برخلاف اسرائیل انجام دهد به عنوان یک کار اشتباه تلقی خواهد شد.

ماهاتیر محمد ادامه داد: مشکل اصلی اینجاست که وقتی شما قصد دارید تا از انرژی هسته‌ای استفاده کنید در بخشی از فرآیند آن موادی تولید می‌شود که می‌تواند برای تولید سلاح‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار بگیرد، اما از طرف دیگر اگر این مرحله را به پایان نرسانید نمی‌توانید از انرژی هسته‌ای استفاده کنید. معتقدم ایران برای استفاده از انرژی هسته‌ای تمام حقوق را داراست.

وی در خصوص این‌که چرا غرب نمی‌خواهد ایران از انرژی هسته‌ای استفاده کند و چرا چنین فشارهایی بر ایران وارد می‌شود، گفت: دلیل این امر را باید در تاریخ جستجو کرد. به یاد بیاورید زمانی‌که علیه شاه انقلاب شد. در آن زمان انقلابیون به سفارت آمریکا حمله کردند و آن اتفاقات افتاد. من فکر می‌کنم که در این تحریم‌ها نشانه‌های انتقام دیده می‌شود. آنها می‌خواهند تا ایران را برای کارهایی که با یک قدرت بزرگ جهان انجام داده است، تنبیه کنند و مورد دیگر این‌که این تحریم‌ها و فشارها به نفع اسرائیل است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها