درباره سیما

اجرا هم تخصص می‌خواهد

بی‌شک اجرا و مجری‌گری یکی از عناصر اصلی در تلویزیون به حساب می‌آید و این مهم نه‌تنها در کشور ما، بلکه در تمام دنیا از شاخه‌های بسیار مهم هر شبکه است.
کد خبر: ۵۱۹۹۸۰

با نگاهی به این مقوله درمی‌یابیم بسیاری از شبکه‌ها اعتبار خود را به واسطه مجری نامدار خود کسب کرده‌اند و در کشور ما نیز با روند رو به رشد برنامه‌های گفت‌وگومحور، مجری‌های زیادی در قاب تلویزیون ظاهر شدند و در این زمینه اسم و رسمی هم کسب کرده‌اند. عده‌ای به چهره تبدیل شده، عده‌ای دیگر با چند برنامه به فراموشی سپرده شدند. شاید کمتر کسی باشد نپذیرد این رشته یک هنر و فن مجزاست که به آموزش و کسب تجربه نیاز دارد.

یک مجری خوب، آموزه‌های زیادی باید بلد باشد و خیلی چیزها بداند، اما با این حال در کشور ما و در صداوسیما با وجود استعدادهای بسیار و نیاز رسانه ملی به مجری‌های آگاه و کاربلد و روند رو به رشد برنامه‌های گفت‌وگومحور هنوز هم که هنوز است، دست‌کم در دانشکده صداوسیما رشته‌ای برای آموزش این فن وجود ندارد و مسیر مشخصی برای کسی که علاقه‌مند به این شاخه است، میسر نیست.

به‌راستی چند درصد از مجری‌های فعلی ما در زمینه کاری خود آموزش تخصصی دیده‌اند و به شکل علمی با رشته خود آشنا هستند؟ چرا ضابطه و قانونی برای ورود جوانان به این رشته وجود ندارد و با وجود لزوم یک مرکز آموزشی برای سنجش استعداد متقاضیان، هنوز به شیوه سنتی گرفتن تست عمل می‌شود؟

نتیجه چنین روشی این است که امروزه شاهد هستیم در طول چند سال گذشته کمتر استعدادی در این زمینه به سیما معرفی شده است و هنوز پس از این همه سال، از همان چند مجری همیشگی در برنامه‌ها استفاده می‌شود.

ای کاش برای این شاخه مهم که سهم زیادی در جذب مخاطب دارد، فکری اصولی شود و افرادی که فکر می‌کنند در این زمینه استعداد دارند عیارسنجی شده و بهترین‌ها با آموزش این فن به سرمایه‌های سیما تبدیل شوند.

باور کنیم راه رسیدن به این هدف چندان سخت و دشوار نیست و به یک حرکت اصولی نیاز دارد، به شرط آن که قبول کنیم اجرا و مجری‌گری یک حرفه کاملا تخصصی و مهم است که به دانش و تجربه نیاز دارد، نه حاضر جوابی و
اطلاعات عمومی!

مجموعه‌سازان همت کنند

صحبت از زمان و ماه به میان آمد، نگاهی به تقویم انداختم و دیدم هشتمین ماه سال نیز به پایان رسید و این یعنی تا عید نوروز تنها چهار ماه باقی مانده است.

هنوز هیچ یک از شبکه‌ها خبری از ساخت سریال نوروزی خود منتشر نکرده‌اند. شاید بهتر باشد هرچه زودتر برنامه‌ریزی‌ها صورت بگیرد و نگارش فیلمنامه‌های مربوط آغاز شود تا امسال همان حکایت قدیمی روزی 20 ساعت کار و نگارش همزمان با تصویربرداری و کار تا اواخر نوروز تکرار نشود.

هرچند گویی این موضوع به نمک سریال‌های مناسبتی تبدیل شده است و قرار نیست راه‌حلی انجام پذیرد، اما ای‌کاش، این مسیر کج به جاده درست خود منتهی می‌شد و دیگر شاهد این دور تندکاری‌ها نبودیم که باعث پایین آمدن سطح کیفی مجموعه‌ها می‌شود.

محمدرضا لطفی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها