در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
روز شنبه «اسحاق احرونوویچ» وزیر پلیس اسراییل ضمن بازدید از مناطق شمال سرزمین های اشغالی همان حرفی را تکرار کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در جلسه روز یکشنبه هفته گذشته در کابینه گفته و اظهار کرده بود زیرساخت های اسراییل به طور روزمره در معرض حملات بد افزارها قرار دارد.
نتانیاهو متذکر شده بود که سال گذشته اسراییل به صورت رسمی تصمیم به تاسیس یک مرکز ملی سایبر کرد تا در چهارچوب یک «گنبد آهنین دیجیتالی» بتواند با حملات تروریستی کامپیوتری مقابله کند.
گفته می شود طی هفته های گذشته تعدادی از وزارتخانه های رژیم صهیونیستی به همراه یک سایت مربوط به ستاد ارتش در معرض نامه های الکترونیک تله گذاری شده و ورود هکرها به کامپیوترهایشان قرار گرفته است.
احرونوویچ دراین باره توضیح داد که پلیس اسراییل پنجشنبه گذشته اقدام به جداسازی تعدادی از کامپیوترهای خود از شبکه سراسری کرد زیرا بیم آن می رفت که درمعرض ویروس های مرگبار باشد.
یک بار نیز چنین اتفاقی برای رایانه های وزارتخارجه رژیم صهیونیستی افتاده بود.
درهمین رابطه دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی در سایت اینترنتی خود اعلام کرد دولت تصمیم دارد یک مرکز سایبر را در شهر «بئر السبع» تاسیس کند. این مرکز قرار است با یک هزار کارمند به فعالیت در حوزه سایبر ادامه دهد.
تاسیس چنین مرکزی با بودجه ای معادل 12 میلیون دلار شروع شد و این طرح در واقع بخشی از یک سلسله اقدامات برای انتقال مرکز شنود اطلاعاتی وابسته به ارتش در این شهر بود.
قرار است در چارچوب همین طرح بقیه پایگاه های ارتش نیز به همین ترتیب پاکسازی شوند.
ایگال پالمور سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی معتقد است جنگ سایبری دراین سالها برای اسراییل اولویت پیدا کرده زیرا حمله به وسیله بدافزارها امروزه تبدیل به یک خطر در سطح جهان شده است.
برای مثال تاکنون بارها بانک ها و نهادهای دولتی و مالی آمریکا و حتی دفاتر شرکت های نفتی این کشور در حوزه خلیج فارس در معرض بدافزارها قرار گرفته اند.
با این حال «یوسی میلمان» کارشناس اسراییلی در امور اطلاعات تردید دارد که دولت نتانیاهو یا هر دولت دیگری بتواند دربرابر حملات سایبری از خود دفاع کند.
به گفته وی، بدافزارها سیستم های دفاعی کامپیوترها را مختل می کنند و عمل آنها شبیه نفوذ یک موشک دشمن به یک سیستم دفاعی است.
به اعتقاد میلمان، برخلاف جنگ های سنتی که درآن قوانین و معاهدات بین المللی حاکم بود نبردهای سایبری تابع هیچ گونه قوانین و مقرراتی نیست.
بدافزارها می توانند سیستم های برق را قطع کنند و یا هواپیما را سرنگون و با سوراخ کردن سدها سیلاب های سنگین به را اندازند.
برنارد تنوس یکی دیگر از کارشناسان الکترونیک می گوید در کل تاسیس چنین مراکزی می تواند شدت حملات فوق را کاهش دهند اما هرگز قادر به توقف کامل آنها نیستند.
جنگ سایبری یک جنگ غیر عادلانه و کاملا غافلگیر کننده است.
به گفته تنوس، دراین باره هرچند اسراییل توان خوبی برای مقابله دارد اما در کل نمی تواند به صورت کامل از خود محافظت کند.از این رو اسراییل از یک طرف می کوشد تا زیرساخت های خود را مستحکم کند و از سوی دیگر تلاش می کند تا به زیرساخت های سایر کشورها نفوذ کند.
منبع : الجزیره
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: