مدیران سازمان سینمایی می‌گویند در یک سال گذشته هیچ ‌تقاضای رسمی پروانه ساخت از سوی استون نداشته‌اند

شان علی استون کجاست؟

بیش از یک سال از اولین حضور جنجالی شان علی استون، پسر الیور استون کارگردان منتقد آمریکایی به ایران می‌گذرد ولی هیچ خبری از پروژه‌هایی که او قصد تولیدشان را داشت، نیست.
کد خبر: ۵۰۹۴۲۳

به گزارش جام‌جم، این بازیگر، تهیه‌کننده و کارگردان جوان آمریکایی پانزدهم شهریور سال گذشته به دعوت یک شرکت سینمایی ایرانی برای ساخت یک فیلم مستند به ایران آمد و طرح‌های متعددی برای ساخت فیلم در ایران ارائه کرد.

او طی نشستی که با خبرنگاران در دفتر علی شاه‌حاتمی داشت، نظرات جنجال‌برانگیزی پیرامون سینمای ایران و نگاه غرب به ایران مطرح کرد.

استون بیست و هشت ساله در پی این سفر اعلام کرد قصد دارد فیلم‌هایی با موضوعاتی پیرامون عاشورا، مولانا و حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۳۶۷ بسازد و حتی خبر بازی او در فیلمی با عنوان «متهم» به تهیه‌کنندگی جلال چاوشیان هم منتشر شد.

پسر کارگردان آمریکایی در سفری دیگر که همزمان با سی‌امین جشنواره فیلم فجر به ایران داشت، در دومین کنفرانس بین‌المللی «هالیوودیسم و سینما» با حضور دکتر محمود احمدی‌نژاد هم شرکت کرد. پس از آن بود که در سفرش به قم، در محضر آیت‌الله محمد ناصری به اسلام روی آورد و خبرش بمب رسانه‌های داخلی و خارجی شد.

شان علی استون که پس از آن در انظار عمومی با گردن‌آویزی همراه نماد ذوالفقار با نقش نوشته «یا علی(ع)» حضور پیدا می‌کرد، ایران را ترک کرد و از آن زمان دیگر خبری از او و مرتبط با ایران منتشر نشد.

استون در انتظار صدور پروانه ساخت

مهرداد حجتی تهیه‌کننده سینما که نخستین خبرهای حضور استون در ایران از سوی او اعلام شد، درباره نتایج سفر شان علی استون به ایران و ساخت پروژه‌ای سینمایی به جام‌جم گفت: پروژه آقای استون همچنان در وزارت ارشاد اسلامی است. فیلمنامه ارائه شده و به محض موافقت ارشاد، ایشان مجددا به ایران خواهند آمد.

او در پاسخ به این سوال که کدامیک از پروژه‌های طرح شده را در دست دارند، گفت: چند طرح به طور موازی به ایشان پیشنهاد شد که شاید صلاح نباشد آن را اعلام کنم و ضدتبلیغ شود.

حجتی همچنین گفت: علی استون با روی گشوده به ایران آمد، ولی با وجود این که مسئولان سینمایی را دعوت کردم که دیدار خصوصی داشته باشند؛ آنها نپذیرفتند. ولی در سفر مجددشان که به قم رفتند و مسلمان شدند، نظرشان تغییر کرد.

او ادامه داد: مسئولان سینمایی باید از خودشان نرمش بیشتری نشان دهند و از پروژه‌های بزرگ سینمایی حمایت کنند، چون بخش خصوصی به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی هزینه‌ها باشد. ضمن این ‌که گویا دوستان سرگرم پروژه سنگین دیگری هستند که با دردسرهایی هم همراه بوده است!

این تهیه‌کننده سینما با اشاره به هزینه‌هایی که صرف سفر علی استون به ایران شده، گفت: برای رفت و آمد و اقامت علی استون و همراهانش هزینه‌های بسیاری شد که متاسفانه دوستان کم‌لطفی کردند و هنوز جوابی برای ساخت پروژه‌های مدنظر نداده‌اند.

او عنوان کرد: علی استون علاقه‌مند است که برای ادامه کارش سفری چند ماهه به ایران داشته باشد، ولی پدر ایشان هم بعد از سال‌ها به دلیل نداشتن سرمایه، پشت دوربین یک فیلم اکشن رفتند. سینما یک هنر ـ صنعت است که نیاز به حمایت مالی دارد.

این تهیه کننده سینما با بیان این‌ که این روزها حداقل هزینه برای تولید یک فیلم سینمایی بیش از یک میلیارد تومان است، گفت: در این شرایط چگونه می‌توان انتظار داشت که بخش خصوصی هزینه فیلم‌های سنگین را بدهد. اگر مسئولان اقبال نشان دهند، هنرمندان و سینماگران برجسته دیگری هم هستند که تمایل دارند به ایران بیایند و دست به تولید بزنند.

تقاضای رسمی پروانه ساخت نداشته‌ایم

با توجه به انتقادهای حجتی سراغ علیرضا سجادپور، مدیرکل سابق اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد رفتیم. او درباره سرانجام پروانه ساخت فیلم علی استون به جام‌جم گفت: تا جایی که من اطلاع دارم ایشان قصد دارند، برنامه مستندی را در ایران بسازند.

معاون فعلی سازمان سینمایی کشور افزود: تا زمانی که من در اداره نظارت بودم، به طور رسمی تقاضای پروانه ساخت نشده بود. اما آقای استون سفرهای متعددی به ایران داشتند و به کشور ما علاقه‌مندند و حتی مسلمان شده‌اند و برنامه تولید اثر بلند و داستانی هم داشتند.

سعید رجبی فروتن، سخنگوی سازمان سینمایی هم در این باره به جام‌جم گفت: با توجه به این ‌که دو ماه از تغییر سمت آقای سجادپور می‌گذرد، بعید می‌دانم که اتفاق جدیدی رخ داده باشد.

منتظر سفر استون به ایران هستیم

علی شاه‌حاتمی هم درباره وضع نهایی حضور استون در فیلم سینمایی «متهم» به جام‌جم گفت: صحبت‌های مقدماتی در مورد حضور ایشان شده بود ولی ایشان دیگر به ایران نیامدند و گویا درگیر پروژه دیگری هستند.

او افزود: ما منتظر هستیم تا ایشان به ایران بیایند تا این مسأله قطعی شود ولی فعلا مسکوت مانده است و تلاش ما برای ارتباط با ایشان به جایی نرسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها