هزار گیگابایت اطلاعات در یک دیسک

آیا درباره هولوگرافی یا تمام نگاری چیزی می دانید؛ شاید هنوز فکر کنید این پدیده مربوط به فیلم های علمی تخیلی است که در آن تصویر سه بعدی یک شی ئ یا یک آدم توسط یک رایانه ایجاد می شود.
کد خبر: ۵۰۰۱۱

اما این فناوری سالهاست که استفاده می شود و کاربردهای زیادی هم در صنعت پیدا کرده است. تمام نگاری یعنی ایجاد یک تصویر کامل و سه بعدی از یک شی سه بعدی.
این کار بوسیله پرتوهای لیزر انجام می شود. پرتوهای لیزر همدوس را به سمت هدف نشان می گیرند و در سر راه موانعی قرار می دهند. پرتوها پس از برخورد با مانع و منحرف شدن ، جایی با هم تداخل می کنند.
با قرار دادن مناسب منبع لیزر و مانع ، می توان کاری کرد محل تداخل پرتوها کاملا مشخص شود و در این محل تصویری از مانع بوجود می آید که شامل همه زوایای آن هم هست.اخیرا یک شرکت ژاپنی با نام اپتور(Optware) موفق به استفاده از این فناوری در تولید سی دی ها و دی وی دی های ذخیره اطلاعات شده است.
این شرکت پیشرو در تکنیک های تمام نگاری است و توانسته با استفاده از تمام نگاری دیسک هایی تولید کند که قادر به ذخیر یک ترابایت اطلاعات هستند! بد نیست بدانید سرعت انتقال اطلاعات حدود یک گیگابایت در ثانیه است!
هم اکنون برای ذخیره اطلاعات بر روی سی دی ها یا دی وی دی ها، از لایه های اطلاعات نا هموار استفاده می شود و نور با برخورد به این پستی بلندی ها اطلاعات ذخیره شده را منتقل می کند.
اما دستگاه های اپتیکی عادی در هنگام خواندن اینگونه اطلاعات دچار مشکلاتی هم هستند. یکی از این مشکلات پخش شدن نور در هنگام بازتاب از این سطح است که در نهایت باعث ایجاد نویز و اختلال در جریان خواندن اطلاعات می شود.
البته منظور از اختلال در اینجا، زمانی از مرتبه میلی و میکرو ثانیه است که در سی دی رام های عادی هم دیده می شود. کاری که دانشمندان شرکت اپتور انجام داده اند، قرار یک لایه بسیار نازک آینه ای در جلوی لایه اطلاعات است.
نقش این لایه ، جلوگیری از پخش شدن پرتوها پس از بازتاب و محلی برای ایجاد تصویر تمام نگاری از اطلاعات است. همچنین برای ذخیره اطلاعات بر روی این دیسک ها، از صفحات اطلاعات (DATA Pages) استفاده می شود که دوبعدی و بصورت فایلهای Bitmap هستند و پس از قرار گرفتن بر روی هم نقشه ای را در اختیار دستگاه می گذارند که بر اساس آن تصویر تمام نگاری اطلاعات ایجاد می شود.
پس از ایجاد نقشه سه بعدی ، یک پرتو که شامل دو نوع لیزر مرجع و سیگنال است به سمت آن شلیک می شود و با برخورد با پستی بلندی های اطلاعات براساس نقشه سه بعدی ، اطلاعات را بصورت تمام نگاری ذخیره می کند.
این روش کاملا عملی علاوه بر افزایش سرعت انتقال و میزان ذخیره اطلاعات ، امتیاز دیگر هم دارد که تغییر نکردن ابعاد دیسک ها است. دیسک های تمام نگاری ، ابعادی در حدود دی وی دی ها معمولی دارند و از همه مهمتر عمل ضبط اطلاعات و خواندن آن توسط دستگاه های تمام نگاری ، بسیار کم هزینه است و طبق پیش بینی شرکت اپتور، استفاده از این دیسک ها به زودی در میان کاربرها رایج خواهد بود.
قطر این دیسک ها حدود 12 سانتی متر است که تفاوت چندان با قطر دی وی دی ها ندارد. اگر با دقت به سطح پشتی یکی از این دیسک های تمام نگاری نگاه کنید؛ می توانید ردیف های اطلاعات ضبط شده بصورت سه بعدی را در آن ببینید!

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها