خوانندگان می‌توانند با ارسال پیامک به سامانه 30000706 سوالات خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دکتر سلام» که هر شب ساعت ٢١ از شبکه آموزش پخش می‌شود، پاسخ خود را دریافت کنند. امروز به پرسش ما دکتر دریانی، فوق‌تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران پاسخ می‌دهد.
کد خبر: ۴۹۱۹۸۲

رعایت راهکارهای ساده تغذیه‌ای در افطار و سحر می‌تواند روزه‌داران را برای دریافت منافع بدنی و بهره‌مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند.

البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف‌شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و سختی بیشتری است که با یک برنامه تغذیه‌ای درست، هنگام افطار و سحر می‌توانیم بدون هیچ‌گونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

افراد روزه‌دار برای این‌که در طول ایام ماه مبارک رمضان دچار مشکلات گوارشی نشوند، باید نحوه تغذیه مناسبی داشته باشند، چرا که انتخاب تغذیه و نحوه میل کردن آن اهمیت زیادی دارد.

بر این اساس در شروع افطار افراد روزه‌دار باید از آب ولرم و فرنی استفاده کنند. متاسفانه برخی افراد بویژه جوانان به علت گرما، افطار را با خوردن آب‌سرد و نوشابه آغاز می‌کنند. در حالی که ورود نوشابه به معده باعث اتساع معده و سیری زودرس می‌شود. بنابراین به روزه‌داران توصیه می‌شود که افطار را با خرما که سرشار از انرژی است و با آب ولرم شروع کنند.

همچنین توصیه می‌کنیم که روزه‌داران در زمان افطار از نان و پنیر و گردو استفاده کنند؛ گردو HDL (چربی مفید) خون را بالا می‌برد و بسیار مفید است.

روزه‌داران وعده سحر را کامل میل کنند و از خوردن غذای پرچرب و شور بپرهیزند. همچنین از خوردن زولبیا و بامیه که بسیار چرب است و قند فراوانی دارد پرهیز کنند.

روزه‌داران وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنند، زیرا ادامه‌دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد. روزه‌داران در ماه رمضان میوه‌های آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنند تا در طول روز دچار تشنگی نشوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها