نرم افزار تخصصی موسوم به SPS امکان شبیه سازی عملکرد رآکتورهای تولید سوسپانسیون پی وی سی را، شامل واکنش گرها و فرآیندهای بسیار فراهم کرده است.
بختیاری درباره ویژگی های رآکتورهای تولید پی وی سی و پیچیدگی های طراحی این نرم افزار می گوید: در رآکتورهای پی وی سی بیش از 15 نوع ترکیب مختلف شامل مواد اولیه ، کاتالیزورها، آغازگرها و ترکیبات باز با یکدیگر واکنش می دهند که این نرم افزار می تواند همه محاسبات مربوط به این واکنش ها ازجمله درصد تبدیل مواد اولیه به پی وی سی ، محاسبات سینتیک ، انتقال جرم ، انتقال حرارت و مکانیک سیالات را انجام دهد و در قالب 150 نمودار و جدول گزارش کند.
درواقع محاسباتی که هفته ها به طور عادی به طول می انجامد در کسری از ثانیه انجام می دهد. این نرم افزار به سفارش یکی از واحدهای پتروشیمی کشور ساخته شده است که طرح اولیه آن به وسیله یک شرکت بزرگ امریکایی انجام شده که حاضر به تحویل اطلاعات مربوط به این واحد نیست.
نکته قابل توجه این است که این شرکت تنها جایی بود که تا به حال این نرم افزار را طراحی کرده است و 70سال ، 92 کشور مختلف جهان تحت لیسانس آن قرار داشته اند، اما پس از این مدت طولانی ما توانستیم با تولید نرم افزار پیشرفته SPS که مطابق با آخرین نسخه شرکت امریکایی است ، علاوه بر رفع مشکلات این واحد پتروشیمی ، دانش فنی طراحی رآکتورهای تولید پی وی سی ، سوسپانسیونی را از انحصار خارج و در عین حال ساخت واحدهای جدید تولید این محصول مهم پتروشیمی را در کشور ایجاد کنیم.
مزیت های نرم افزار داخلی
کارآیی نرم افزار و دقت داده ها در مقایسه نتایج محاسبات آن با داده های چند نمونه واقعی ، در واحدهای پتروشیمی تایید شده است.
مهمترین ویژگی و مزیت نرم افزار طراحی شده در کشور تخصصی بودن آن و انطباق کاملش با شرایط خاص منابع و ترکیبات نفتی ایران است که در نرم افزارهای عامی که با قیمتهای بسیار سرسام آور وارد ایران می شوند، وجود نداشت.
همچنین از آنجا که برای خرید نمونه های خارجی میلیون ها دلار پرداخت می شد، نرم افزار SPS ضمن کیفیت بالای خود از لحاظ قیمت نیز کاملا به صرفه است.