در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وقتی روی آتش آب میریزید، دمای موادی که در حال سوختن است، به دمای کمتر از دمایی که موجب سوختن آن میشود، کاهش مییابد بنابراین با توجه به این که این فرآیند از طریق کاهش دما به مهار آتشسوزی کمک میکند، ممکن است چنین به نظر برسد که در چنین شرایطی، آب سرد در مقایسه با آب گرم بهتر عمل میکند و هر چه دمای آبی که روی آتش ریخته میشود کمتر باشد، آتشسوزی در مدت زمان کمتری متوقف میشود.
اگر این موضوع را نظر قوانین فیزیکی مورد بررسی قرار دهیم، میتوانیم به این نتیجه برسیم که بهتر است برای خاموشکردن هر چه سریعتر آتش از آب سرد استفاده کنیم، اما تحلیل این موضوع به همین سادگی نیست.
در حقیقت آب گرما را از آتش گرفته و دمای آن را کاهش میدهد. یکی از راهکارهای اصلی که مولکولهای آب برای گرفتن گرمای آتش و خنکشدن آتش از آن استفاده میکنند، تبدیلشدن به بخار است.
وقتی مولکولهای آب با آتش برخورد کرده و تبدیل به بخار میشوند، گرمای زیادی را جذب کرده و در نتیجه دمای موادی که در حال سوختن بودند، به اندازهای کاهش مییابد که فرآیند سوختن این مواد متوقف شده و به این ترتیب در مدت زمان کوتاهی آتش خاموش میشود.
گرچه با توجه به این که آب سرد ظرفیت پذیرش انرژی گرمایی بالاتری دارد و به نظر میرسد بتواند در مهار آتشسوزی مؤثرتر واقع شود، اما باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که بیشترین تاثیر مولکولهای آب در کاهش دمای موادی که در حال سوختن است ناشی از تبدیل مولکولهای آب به بخار یا به عبارتی تبخیر مولکولهای آب است و افزایش دمای آب نقش کمتری را اینجا به عهده دارد بنابراین با توجه به این که تبخیر مولکولها در آب گرم در مقایسه با آب سرد سریعتر اتفاق میافتد، بهتر است برای مهار آتشسوزی از آب گرم استفاده کنید تا سریعتر بخار شود و دمای آتش را کاهش دهد.(جام جم - ضمیمه سیب)
مترجم: میترا مهدوی
منبع: wired
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: