نخستین جشنواره فیلم اشراق با تجلیل از روحانیون فیلمساز به کار خود پایان داد

تجلیل از «سیدرضا»های سینمای ایران

شهر مقدس قم در آخرین روز از هفته گذشته میزبان اهالی هنر هفتم بود تا پس از 3 روز نمایش و نقد و بررسی فیلم‌های دینی و معناگرا آیین پایانی نخستین جشنواره فیلم اشراق با حضور قائم مقام صداوسیما و جمعی از علما و اساتید حوزه علمیه در این شهر برگزار شود.
کد خبر: ۴۷۸۸۰۳

به گزارش خبرنگار ما، جشنواره فیلم اشراق که به گفته دبیرش حجت‌الاسلام علی کمساری، رئیس مرکز فرهنگی، هنری دفتر تبلیغات اسلامی با هدف تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در مورد ضرورت ورود روحانیت به عرصه هنر برپا شده بود، فرصتی فراهم کرد تا از «سیدرضا»های سینمای ایران تجلیل و تقدیر شود؛ سیدرضایی که در نقش طلبه جوان در فیلم «طلا و مس» به تهران آمد تا در کلاس‌های استاد اخلاقی که وصف او را بسیار شنیده است شرکت کند، اما متوجه بیماری فلج‌کننده همسرش زهرا می‌شود و پای دار قالی می‌نشیند یا سیدرضایی که در فیلم «زیر نور ماه» به عنوان یک طلبه با فروش کتاب‌ها و وسایلش خانواده‌ای بی‌سرپرست را مورد حمایت خود قرار داد.

روحانیون وارد گود هنر شوند

در این جشنواره از رضا میرکریمی کارگردان فیلم تحسین‌شده «زیر نور ماه» و همایون اسعدیان کارگردان فیلم «طلا و مس» تجلیل شد تا میرکریمی در سخنانی کوتاه بگوید: گرفتن هدیه و تجلیل مهم نیست، مهم این است که وقتی از سالن بیرون می‌رویم بتوانیم در محضر الهی پاسخگوی کارهای خود باشیم.

او ابراز امیدواری کرد که چنین مراسمی بتواند تاثیرات راهبردی و خوبی در عرصه فیلم و فیلمسازی داشته باشد و در سال‌های آینده با تولید آثاری فاخر و معنوی شاهد اتفاقات خوبی در سینمای ایران باشیم.

همایون اسعدیان در این مراسم خطاب به حاضران که اغلب از طلبه‌ها و روحانیان حوزه علمیه بودند، گفت: این جشنواره نشان داد که روحانیت با نگاه دیگری به هنر می‌نگرد و حتی باید خودشان وارد گود هنر و سینما شوند.

مهدی فقیه بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران هم در این مراسم با بیان این که روحانیت کمی دیر وارد عرصه هنر شده است، اما در هر حال این ورود اقدامی مبارک و فرخنده است، گفت: حوزه علمیه و عزیزان روحانی باید خیلی زودتر از این‌ها وارد مقوله فیلم و سینما می‌شدند، چرا که اگر یک فیلم خوب ساخته شود، تاثیرگذاری بیشتری روی آحاد مختلف جامعه خواهد داشت.

او بزرگ‌ترین مولفه در هنر تصویری را انتقال مفاهیم انسانی به مردم دانست و گفت: منابع غنی فراوانی برای رساندن مفاهیم انسانی به مردم داریم که قرآن کریم بزرگ‌ترین دستمایه در این زمینه است.

فقیه با بیان این ‌که قرآن کریم برای هر زمان حرفی برای گفتن دارد، بیان کرد: مفاهیم انسانی در جای جای قرآن قابل مشاهده است و برای همه زمینه‌ها اعم از اجتماعی، سیاسی، اخلاقی، فرهنگی و... برنامه دارد.

این هنرمند کشورمان با تاکید بر توجه فیلمسازان و تهیه‌کنندگان به بهره‌گیری از آیات و روایات در ساخت فیلم‌ها گفت: توجه به قرآن کریم و روایات رسیده از ائمه اطهار(ع)، هم در تقویت بعد معنوی ما موثر بوده و هم حرف‌های خود را صحیح‌تر منتقل کردیم.

نقش رسانه و سینما در تبلیغ دین

حجت‌الاسلام رمضان موسوی‌مقدم قائم مقام سازمان صداوسیما هم که به نیابت از ضرغامی در این مراسم حاضر شده بود در سخنانی به بیان مهم‌ترین آسیب‌ها و خطرات سینمای دینی پرداخت.

او الزام پرداختن به مسائل شرعی در حوزه دین، ارجاع مخاطب به مراکز دینی، حفظ قداست دین، پرهیز از تقدس‌زدایی و تولید محتوا برای همه اقشار جامعه را از الزامات کار رسانه و هنر بخصوص سینما برشمرد. قائم مقام سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود قدرت فرهنگ‌سازی و جریان‌سازی، تبیین گرایش‌های مردم و همذات‌پنداری را از امکاناتی دانست که رسانه و هنر برای تبلیغ دین در اختیار دارند.

معنویت، حلقه مفقوده فیلمسازی

محمود زنده‌نام تهیه‌کننده و برنامه‌ساز صداوسیما و عضو هیات داوران جشنواره نیز در این مراسم معنویت و دینداری را حلقه مفقوده عرصه سینما و فیلمسازی دانست و گفت: حوزه‌های علمیه می‌توانند راهگشای شکل‌گیری سینمای دینی به طور اصولی و مبتنی بر اعتقادات مذهبی ما باشند.

زنده‌نام گفت: اگر قرار باشد کسانی درخصوص سینمای معنوی دینی ما اظهارنظر و فعالیت و مراقبت کنند که دین در این آثار بخوبی نمایش داده شود چه کسانی بهتر از عزیزانی که درس علوم دینی و قواعد مذهبی را می‌خوانند و بسط می‌دهند.

زنده‌نام با اشاره به این ‌که در این جشنواره 2 نوع آثار مورد بررسی قرار گرفت، افزود: آثاری که فیلمسازان در مورد موضوعات معنوی روحانی و تلاش و فعالیت روحانیت ساخته بودند و همچنین آثاری که طلاب و روحانیون هنرمند موضوعات روز را دستمایه فیلم داستانی و مستند خود قرار داده بودند بررسی و داوری شد.

وی ادامه داد: هنرمندانی که خود را به موضوعات روز جامعه خود را نزدیک کرده و موفق شده بودند با مسائل روز جوانان، فیلم بسازند فیلمسازهای موفق‌تری بودند و معتقدم مطلبی را که ضرورت دارد برای مخاطبان جشنواره جابیندازیم این است که روحانیت در سینما متاثر از یک شخصیت روحانی در پشت دوربین نیست بلکه روحانیت و معنویت حاکم بر اثر است که بر مخاطب تاثیرگذار است. درواقع نگاه غیرمستقیم، متنوع و جذاب به روحانیت در جامعه می‌تواند برای موضوعاتی در این زمینه راهگشا باشد.

زنده‌نام تصریح کرد: بعضی از این آثار به لحاظ جرأت و جسارت طلاب و روحانیون که این موضوع را انتخاب کرده بودند بسیار شگفت‌انگیز بود، از این بابت که خود را این‌قدر به مسائل مبتلا به جامعه نزدیک کرده بودند. من فکر می‌کنم با نوع انتخاب هیات داوران در روز اختتامیه خط‌مشی برای تولید آثار بعدی مشخص می‌شود که امیدواریم روشنگر طلاب و هنرمندان باشد.

در جشنواره فیلم اشراق 400 اثر در زمینه‌های فیلمنامه، فیلم کوتاه، فیلم مستند و پویانمایی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد 167 اثر متعلق به هنرمندان حوزوی و 250 اثر متعلق به هنرمندان غیرحوزوی بود و در آیین پایانی به 22 اثر در بخش‌های مختلف لوح تندیس جشنواره و جایزه نقدی اهدا شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها