استرس، اضطراب، خستگی، کار طولانی‌مدت، بیماری‌های مزمن، آلاینده‌های هوا، سیگار، مشروبات الکلی، مواد مخدر و اضافه‌وزن از جمله عواملی است که می‌تواند باعث اختلال در باروری نطفه مردان شود. اما سوال اینجاست، آیا عادت‌های غذایی نامناسب هم می‌تواند بر کیفیت و قدرت باروری نطفه مردانه تاثیرگذار باشد؟
کد خبر: ۴۷۵۴۴۷

همان گونه که رژیم غذایی نامناسب می‌تواند اثر قابل توجهی بر بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی، مغزی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌های گوناگون و... داشته باشد به همان میزان نیز می‌تواند بر کیفیت و قدرت نطفه نیز اثر نامطلوب داشته باشد و باعث ناباروری آن شود. براساس تحقیقات انجام شده، نطفه مردانی که از کربوهیدرات‌های پیچیده (نان‌های سبوس‌دار، برنج و...)، فیبرهای گیاهی (میوه، سبزی و حبوبات) و ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و املاح معدنی) در رژیم عذایی خود استفاده می‌کنند، کیفیت بهتری دارد. اما در مقابل، مردانی که رژیم غذایی غنی از چربی‌های اشباع دارند، کیفیت اسپرم آنها نامطلوب خواهد بود.

جالب است بدانیم، بیشتر مردان جوان بخصوص در اوایل زندگی مشترک و همچنین در زمان‌هایی که قصد بچه‌دار شدن دارند، مصرف غذاهای پرچرب را عاملی برای افزایش انرژی، ایجاد تمایلات و بالا بردن امکان باروری نطفه خود می‌دانند. اما نتایج یک تحقیق در دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که کلسترول و چربی‌های اشباع شده در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب (کره، روغن حیوانی، خامه و سرشیر)، انواع غذاهای رستورانی و آماده همچون همبرگر، سیب‌زمینی سرخ‌شده، سوسیس، کالباس و... می‌تواند تعداد اسپرم‌ها و میزان فعالیت آنها را کاهش دهد. از سوی دیگر ممکن است برخی مواد شیمیایی موجود در پلاستیک‌ها، حشره‌کش‌ها و هورمون‌های جنسی به دلیل آن‌که در چربی محلول و در بروز ناباروری دخیل است، از طریق غذای دام وارد قسمت‌های چرب گوشت و فرآورده‌های لبنی حیوان شده و به طور غیرمستقیم منجر به کاهش قدرت باروری مردان شود. همچنین احتمال دارد مصرف مقدار زیاد گوشت‌های چرب حاوی این آلاینده‌ها به وسیله مادران باردار، آثار نابجایی بر رشد بیضه جنین بگذارد و عاملی برای ناباروری این نسل در آینده باشد.

امگا 3 نطفه را بارور می‌کند

خوب است بدانید مردانی که غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 مصرف می‌کنند، اسپرم سالم‌تر و فعال‌تری دارند. یک بررسی جدید نشان داده است، اسیدهای چرب امگا 3 که درانواع ماهی‌ها بخصوص ماهی آب‌های سرد اقیانوسیه و جلبک‌ها یافت می‌شود، برای رشد طبیعی اسپرم ضروری‌ است. DHA یک اسید چرب امگا 3 است و بخش مهمی از غشای سلولی اسپرم را تشکیل می‌دهد و بخش عمده‌ای از آکروزوم از آن ساخته شده است.

آکروزوم، ساختاری در سر اسپرم است که درون آن آنزیم‌هایی وجود دارد که با تجزیه لایه‌های بیرونی تخمک، امکان لقاح را فراهم می‌کند. از سوی دیگر این نوع چربی، احتمال تولید هورمون‌های تناسلی را نیز تحریک می‌کند. در نتیجه نبود این اسید چرب، احتمال ناباروری مردان را افزایش می‌دهد. روغن‌های گیاهی همچون روغن زیتون، کانولا، بادام‌زمینی، آفتابگردان و کنجد و همچنین بسیاری از مغزها و تخمه‌های خوراکی و نیز میوه آوکادو علاوه بر انواع ماهی‌ها می‌تواند به میزان زیادی امگا 3 مورد نیاز بدن را تامین کند.

فاخره بهبهانی ‌/‌ گروه سلامت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها