وزیر بهداشت در مراسم روز جهانی ماما:

زایمان طبیعی به مرز 60 درصد رسید

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان زایمان طبیعی هم اکنون به 60 درصد رسیده است.
کد خبر: ۴۷۱۶۶۳

به گزارش روز دوشنبه جام جم آنلاین از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر مرضیه وحید دستجردی در مراسم روز جهانی «ماما» در مرکز قلب تهران گفت: مسوولیت اصلی زایمان طبیعی با ماماهاست و ماماها بهترین مشاوران در زمینه مسائل و مشکلات زنان، بارداری، شیردهی و مسائل مربط و به زنان باردار هستند و متناسب با آن باید از جایگاه شایسته ای در این زمینه برخوردار شوند.

وی افزود: آموزش های پیش از بارداری و ازدواج و تغذیه با شیر مادر مواردی است که یک «ماما» به دلیل ارتباط فراگیر با مادران بیشترین اطلاعات را در این زمینه ها دارد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: تولد انسان به دست «ماما» صورت می گیرد و البته برخی از عوارضی که از ابتدای زایمان بر نوزاد تحمیل می شود و موجب تغییر مسیر زندگی او می شود نیز از همین ناحیه است.

دکتر دستجردی با اشاره به اینکه نقش «ماما» در سرنوشت انسان بی بدیل است، افزود: هیچ شغلی نیست که در همه کشورها فقط در اختیار زنان باشد به جز شغل «مامایی» که این نشان از اهمیت نقش «ماما» دارد زیرا در همه فرهنگ ها و کشورها، «ماما» نقش اساسی را دارد.

وی دریافت حق جذب توسط کارکنان شاغل غیر هیات علمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در بعضی موارد می توانیم به همه کمک کنیم از جمله این موضوع و شمولیت قانون ارتقای بهره روری پرستاران برای ماماها و در نظر گرفتن حق محرومیت برای ماماها در مناطق محروم که انجام شد ولی در برخی موارد به دلیل نداشتن اختیارات کافی کمکی از دست کسی ساخته نیست، از جمله بازنشسته شدن با حقوق 30 روزه با سابقه 25 سال کار و یا در نظر گرفتن شرایط سختی شغل برای ماماها و سایر شاغلان در حوزه سلامت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیش از 800 «ماما» در مراکز تسهیلات زایمانی در کشور شاغل هستند که توانسته اند در زمینه زایمان ها بیشترین بهره وری و کمترین عوارض را بر جای بگذارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها