ماشین زمان به گذشته می‌نگرد

محققان آمریکایی توانسته‌اند وسیله‌ای بسازند که به وسیله آن، منجمان می‌توانند به اولین کهکشان‌های عالم نگاه کنند؛ کهکشان‌هایی که هنوز مطالعه و بررسی نشده‌اند.
کد خبر: ۴۷۰۵۸۰

این وسیله که توسط محققان مرکز UCLA با استفاده از ابزارهای تلسکوپ شماره یک رصدخانه کک (رصدخانه کک در نوک قله موناکی در هاوایی واقع شده است) ساخته شده است، MOSFIRE نام دارد.

این وسیله، نور با طول موج‌های بلند را جذب می‌کند تا آشکارساز بتواند نور عبور کرده از اجرام آسمانی و غبارهای کیهانی را آشکار و ثبت نماید.

این فوتون‌ها از کهکشان‌های بسیار دور می‌آیند و درگیر پدیده «انتقال به سرخ» شده‌اند.

پدیده انتقال به سرخ در فیزیک را به حالتی می‌گویند که منبع نور با سرعت درحال دورشدن از بیننده باشد . در این حالت فاصله بین طول موج‌های دریافتی افزایش می‌یابد و اصطلاحا موج به سمت ناحیه قرمز طیف نور حرکت می‌کند.

مدیر پروژه بررسی کهکشان‌های دوردست، یان‌اس مک‌لین می‌گوید: «MOSFIRE ساخته شده تا ما دورترین کهکشان‌ها را ببینیم. وقتی آنها را رصد می‌کنیم، در واقع امروزشان را نمی‌بینیم، بلکه به گذشته آنها می‌نگریم. ممکن است امروز این کهکشان‌ها اصلا آنجا نباشند یا دیگر وجود نداشته باشند. برخی از کهکشان‌هایی که ما بررسی می‌کنیم، حدود 10 میلیارد سال عمر دارند؛ یعنی فقط دو سه میلیارد سال بعد از مهبانگ و آغاز عالم هستند.»

اولین نورها چهارم آوریل از MOSFIRE دریافت و بررسی شدند. مک لین درباره اهمیت این پروژه می‌گوید: «اگر بخواهیم آینده درستی از کیهان را برای خود مدلسازی و ترسیم کنیم، ابتدا باید کاملا متوجه تاریخ عالم و سرگذشت کهکشان‌های قدیمی‌ باشیم.»

spacedaily - مترجم: مریم درودیان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها