شین جین پینگ ،معاون رئیس‌جمهور چین که انتظار می رود رئیس جمهور آینده این کشور باشد با مقامات کاخ سفید دیدار و گفت و گو کرد

دیدار رهبر آینده چین از واشنگتن

از زمانی که شی جین پینگ برای آخرین بار در آمریکا بود، نزدیک به 30 سال می‌گذرد. حالا با گذشت این 30 سال او بار دیگر به آمریکا بازگشته، اما در سمت معاون رئیس‌جمهور چین و فردی که انتظار می‌رود رئیس‌جمهور بعدی این کشور باشد.
کد خبر: ۴۵۷۸۹۶

وی که برای دیداری چند روزه وارد آمریکا شده، با مقامات مختلف کاخ سفید دیدار داشته و از موضوع حقوق بشر گرفته تا بحران سوریه با همتایان آمریکایی‌اش به بحث و گفت‌وگو پرداخته است. در حالی که سفر شی جین پینگ احتمالا دربرگیرنده تغییر قابل ملاحظه‌ای در سیاست‌های چین نخواهد بود، اما این سفر نشان‌دهنده شیوه رهبری وی در آینده است.

به عقیده تحلیلگران، سفر شی جین پینگ که به طور غیرعادی طولانی‌مدت و در راس یک هیات بلندپایه انجام ‌پذیرفته، نشان‌دهنده اعتباری است که وی قرار است در جهان به دست آورد و همچنین اهمیتی که دولت آمریکا نسبت به تقویت روابطش با پکن قائل است. به گزارش ایسنا، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا پس از استقبال گرم از معاون رئیس‌جمهور چین، ضمن تاکید بر مفید بودن همکاری قدرتمند 2 کشور برای دیگر کشورهای جهان به نگرانی‌ها در خصوص وضعیت حقوق بشر در چین نیز اشاره کرد. در مقابل جین پینگ در جریان ضیافت ناهار در وزارت خارجه آمریکا از سابقه حقوق بشری چین در 30 سال گذشته دفاع کرد، اما گفت که همواره فضا برای ارتقای این مساله وجود داشته است. به عقیده تحلیلگران اظهارنظرهای شی جین پینگ که روز سه‌شنبه طی دیدارهایی که با رئیس‌جمهور آمریکا، معاون وی و وزیر دفاع ایراد کرد مشابه با اظهارنظرهایی است که هو جین تائو، رئیس‌جمهور چین یک‌سال پیش در سفر به آمریکا اظهار کرد: در آن دیدار نیز دو طرف بر اهمیت روابط پایدار بین این دو قدرت جهانی تاکید کردند.

چالش سیاست خارجی

موضوعات حوزه سیاست خارجی همچون کره‌شمالی، ایران و سوریه از مسائل مهمی بود که میان طرفین مورد بحث و بررسی قرار گرفت. البته جین پینگ اظهار کرد بخش عمده‌ای از مذاکرات وی در مورد مسائل تجاری و اقتصادی انجام شده است. وی گفت رشد اقتصادی و بهبود اشتغال یکی از مسائل مهم در دستور کار داخلی دو کشور بوده است. همچنین نگرانی‌های عمده آمریکا مربوط به عدم تعادل تجاری گسترده میان اقتصادهای چین و آمریکا و نقض قوانین تجاری از سوی چین مورد بررسی قرار گرفت.

چین و آمریکا احتمالا در سال‌های آینده حتی با وجود آن‌که رقبای نظامی یکدیگر هستند، شاهد رشد روابط اقتصادی میان خود خواهند بود و این مساله از سوی جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز تصدیق شد. وی تاکید کرد: ما همیشه قرار نیست چشم در چشم نگاه کنیم یا دیدگاه دقیقا مشابهی نسبت به امور داشته باشیم، با این حال ما نگرانی‌های سیاسی و اقتصادی بسیار مهمی داریم که همکاری‌های ما را تضمین می‌کند.

اختلافات پکن و واشنگتن

رقابت شدید میان چین و آمریکا در عرصه بین‌المللی همواره وجود داشته است. هراس آمریکا از توان نظامی چین و استراتژی جدید آمریکا برای آسیا که با هدف مهار پکن برنامه‌ریزی شده از تازه‌ترین مواردی است که موجب شده تا یک بار دیگر دو کشور در مقابل هم زورآزمایی کنند.

اوباما در ابتدای سال جاری میلادی با حضور در وزارت دفاع آمریکا به طور رسمی سند راهبرد دفاعی این کشور را منتشر کرد؛ مهم‌ترین بخش استراتژی جدید مربوط به تاکید بر حضور بیشتر نیروهای آمریکایی در آسیا به دلیل افزایش توان نظامی جمهوری خلق چین در منطقه شرق آسیا بودگرچه این نگرانی همواره ذهن مقامات کاخ سفید و پنتاگون را مشغول کرده، اما این اولین‌بار است که آمریکا برای کنترل اژدهای زرد به‌صورت شفاف و بی‌پرده وارد عمل شده و استراتژی نظامی خود را با هدف کنترل آن ترسیم کرده است.

در واقع این استراتژی واکنشی به افزایش بیش از پیش توان نظامی چین است؛ موضوعی که پنتاگون در گزارش خود ضمن اشاره به آن، اعلام کرد: پکن به بهانه مقابله با تایوان در حال آماده کردن ارتشی است که توانایی حمله به آسیا تا گوام (غرب اقیانوس آرام) را داشته باشد.

البته این اختلافات محدود به موضوعات نظامی نیست. آمریکایی‌ها مدت‌هاست که از اقدام همتایان چینی خود در پایین نگه داشتن ارزش پول چین در برابر دلار ناراضی هستند. تنها واکنش مقامات چینی سخن روز گذشته جین پینگ بود که گفت کشورش در این زمینه قدم‌های موثری برداشته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها