جشنی بزرگ برای جهشی ویژه

تحلیلگران اقتصادی سینما در اسپانیا می‌گویند جدول گیشه نمایش سینماهای این کشور اروپایی، سال 2011 شاهد یک افت 2 درصدی در مقایسه با سال 2010 بود، اما با وجود این افت فروش، اهل فن عقیده دارند وضعیت اکران عمومی فیلم‌ها در سالی که گذشت خوب بود و تهیه‌کنندگان، فیلمسازان و توزیع‌کنندگان محصولات بین‌المللی از سال 2011 به عنوان سال خوب سینمای اسپانیا یاد می‌کنند.
کد خبر: ۴۵۰۹۱۹

کل فروش محصولات سینمایی سال 2011 در جدول گیشه نمایش کشور حدود 630 میلیون یورو (معادل 524 میلیون دلار)‌ شد. این رقم در کنار فروش بالای فیلم‌های سینمایی در دیگر کشورهای بزرگ اروپایی همچون فرانسه، آلمان و انگلستان خبر از گرایش جدید تماشاگران سینما می‌دهد. مراسم آشتی‌کنان تماشاگران با سالن‌های سینما همچنان ادامه دارد و دوستداران محصولات سینمایی استقبال خوبی از فیلم‌ها در ژانرهای مختلف سینمایی می‌کنند. به دلیل همین موفقیت کلان فیلم‌های سینمایی در جدول گیشه نمایش است که کمتر کسی به واقعیت افت‌ 2 درصدی محصولات سینمایی اهمیتی می‌دهد.

صنعت سینمای اسپانیا یک دلیل مهم دیگر هم برای جشن گرفتن دارد. اگر سهم فیلم‌های اسپانیایی در جدول گیشه نمایش سال 2010 حدود 14 درصد از کل فروش این جدول بود، این رقم سال 2011 تا 24 درصد افزایش پیدا کرد و تماشاگران استقبال بهتر و بیشتری از تولیدات بومی خود کردند. رشد 10 درصدی فروش محصولات داخلی، یک پیروزی بزرگ برای صنعت سینمای کشور ارزیابی شده و منتقدان و تحلیلگران اقتصادی سینما از آن به عنوان یک جهش بزرگ و استثنایی نام می‌برند. این اتفاق مهم و خشنود‌کننده در شرایطی برای فیلم‌های اسپانیایی در کشور رخ می‌دهد که افزایش سهم فیلم‌های فرانسوی و آلمانی در جدول گیشه نمایش سال 2011 سینماهای خود فقط 4 درصد بوده است.

اهل فن و منتقدان سینمایی برای این افزایش فیلم‌های اسپانیایی، چند فاکتور مهم را مثال می‌زنند. قبل از هر چیز، مبارزه با سرقت ویدئویی محصولات هنری در اسپانیا خیلی بهتر و ثمربخش‌تر از 2 کشور فرانسه و آلمان بوده است. همین مساله باعث شد دوستداران سینما مجبور شوند برای تماشای فیلم‌های مورد علاقه‌شان راهی سالن‌های تاریک سینما شوند و با خرید بلیت از گیشه سینما به تماشای این محصولات بنشینند. نکته دوم این است که اقتصاد اسپانیا در وضعیت خاصی قرار دارد و این نکته، مشتریان سینما را هم (مثل بقیه واحدهای اقتصادی)‌ تحت تاثیر قرار می‌دهد و رابطه‌ای مستقیم با شیوه پول خرج کردن آنها برقرار می‌کند.

نکته مهم آخر هم این که میزان تولیدات بومی در اسپانیا از 2 کشور یاد شده کمتر است. به همین دلیل، تعداد فیلم‌های اسپانیایی که در طول سال روی پرده سینماها می‌رود کم است و این نکته ضمن محدودکردن انتخاب‌های تماشاگران، آنها را وادار می‌کند که به دیدن همین تعداد محدود فیلم بروند. در حقیقت، حق محدود انتخاب فیلم‌ها باعث می‌شود همین تعداد کمتر بیننده مجبور باشند عموم تولیدات داخلی را برای تماشا انتخاب کنند و این مساله به نفع فیلم‌هایی تمام می‌شود که راهی پرده سینماهای کشور می‌شوند.

براساس تحلیل‌های رسانه‌ای، 3 ماهه آخر سال 2011 بهترین نتایج را برای سینماهای اسپانیا داشته است. این موفقیت در عین حال باعث شده اهالی سینما سال جدید میلادی را هم با آرزوها و امیدهای تازه شروع کنند و امیدوار باشند موفقیت فیلم‌ها در جدول گیشه نمایش در سال جدید میلادی هم همچنان ادامه پیدا کند.

آرتورو گوئیلین، یکی از توزیع‌کنندگان بزرگ و اصلی اسپانیا با اشاره به موفقیت «آواتار» جیمز کامرون در سینماهای کشور می‌گوید: «با آن که این فیلم اواخر سال 2009 در اسپانیا اکران شد، اما سال 2010 حدود 69 میلیون دلار فروش کرد. این موفقیت باعث شد سینماداران اسپانیایی روی سال 2011 حساب ویژه‌ای باز کنند. به همین علت، اگرچه در سال 2011 ما فیلمی مشابه آواتار نداشتیم، اما جدول گیشه نمایش نتایج مثبت و درخشانی از خودش نشان داد. ما برای سال جدید میلادی هم چشم‌انتظار موفقیت‌های بیشتر و بهتری هستیم».

پرفروش‌ترین فیلمی که سال 2011 در اسپانیا اکران عمومی شد، بخش اول قسمت چهارم درام دلهره‌آور و نوجوانانه «گرگ و میش» بود. تبلیغات زیادی که برای این فیلم شد توانست توجه عمومی را به خود جلب کند و پس از «هری‌پاتر»، تنها مجموعه فیلم سینمایی است که تماشاگران بین‌المللی سینما از مدت‌ها قبل در انتظار نمایش عمومی‌اش بودند. فیلم براساس قصه مجموعه نوول پرفروش استفنی مه یرز ساخته شده و در اسپانیا حدود 27 میلیون دلار فروش کرد. رقیب اصلی این فیلم، یک محصول داخلی به نام «تورنته 4» بود که یک مجموعه پلیسی موفق و دنباله‌دار است. این درام اکشن سه‌بعدی را سانتیاگو سگورا نوشته، کارگردانی و بازی کرده و تهیه‌کننده اصلی‌اش نیز بوده است. در حال و هوای کمدی فیلم، او در نقش پلیسی بی‌دست و پا ظاهر می‌شود که باید با باندهای خطرناک و بی‌رحم جنایتکار مقابله کند. «تورنتو 4» کمی کمتر از گرگ و میش 4 فروش کرد و لقب دومین کار پرفروش سال 2011 سینماهای اسپانیا را گرفت. تفاوت بسیار کم فروش این دو فیلم باعث شده گروهی از تحلیلگران اقتصادی سینما، هر دو فیلم را به عنوان موفق‌ترین اثر سال (به صورت مشترک)‌ معرفی کنند. «دزدان دریایی کارائیب 4» و «تن‌تن» استیون اسپیلبرگ با فروش‌هایی 24 و 23 میلیون دلاری در ردیف‌های بعدی جدول فروش نمایش سینماهای اسپانیا قرار می‌گیرند.

ورایتی/ مترجم: مهبد آستانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها