مقایسه آمارهای گازگرفتگی نشان می‌دهد که قربانیان منواکسیدکربن در مهرماه افزایش 74 درصدی داشته است

افزایش 50 درصدی قربانیان گازگرفتگی

مهرماه امسال 40 نفر بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند، در حالی که سال گذشته 23 نفر در مهر ماه به همین علت جان باخته بودند. مقایسه آمار گازگرفتگی در سال 89 و امسال نشان می‌دهد که قربانیان منواکسیدکربن در این ماه افزایش 74 درصدی و در طول 7 ماه افزایش 5/54 ردصدی داشته است. براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، هر چند هنوز آمارهای گازگرفتگی در هشتمین ماه سال به طور کامل جمع‌آوری نشده اما آمارهای اولیه آبان ماه که توسط ادارات کل پزشکی قانونی برخی استان‌ها اعلام شده، حکایت از افزایش گازگرفتگی در آبان ماه نیز دارد، به طوری که در استان زنجان 5 مورد و در استان آذربایجان شرقی 7‌مورد مسمومیت و مرگ با گاز منواکسیدکربن ثبت شده است.
کد خبر: ۴۴۳۵۳۰

این در حالی است که در آبان ماه سال گذشته هیچ مورد گازگرفتگی در زنجان اتفاق نیفتاد و در آذربایجان شرقی هم فقط 2 مورد مسمومیت و مرگ با گاز منواکسیدکربن روی داد.بر این اساس، از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه 314 نفر به علت مسمومیت با گاز منواکسیدکربن جان باختند که از این تعداد 220 نفر مرد و 94 نفر زن بودند.

این آمار نیز در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل که 203 مورد گازگرفتگی ثبت شده بود، 7/54‌درصد رشد را نشان می‌دهد. فروردین ماه امسال با 85 مورد گازگرفتگی همچنان بیشترین آمار را داراست و کمترین آمار گازگرفتگی امسال هم با 12 نفر در شهریورماه ثبت شد.

طی سال گذشته در مجموع 782 نفر که 566‌نفر آنها مرد و 216 نفر زن بودند به علت مسمومیت با گاز منواکسیدکربن جان خود را از دست دادند. به گزارش مهر، گاز منواکسید کربن گازی بدون رنگ و بوست. عمده‌ترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است، ولی اصولا در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی خصوصا در محیط‌های در بسته و فاقد اکسیژن ممکن است تولید شود.

استفاده از آبگرمکن یا بخاری‌های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می‌دهند. از آنجا که تمایل این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون ما 250 برابر بیش از اکسیژن است، بنابراین با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اکسیژن رسانی به بافت‌های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می‌کند که به علت بی‌رنگ و بی‌بو بودن این گاز، ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علائم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.

علائم مسمومیت با گاز منواکسیدکربن

علائم مسمومیت حاد با این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالا درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما می‌باشد. در بیماران مبتلا به ناراحتی‌های قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشداردهنده باشد. از سایر علائم مسمومیت می‌توان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمک‌ها اشاره کرد. باید توجه داشت که اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز منوکسیدکربن جان خود را از دست ندهد ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی‌ شود. مسمومیت شدید با این گاز می‌تواند کشنده باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها