شهرها و جاذبه ها

کشیت؛ سرزمین آبشارها در دل کویر

کشیت در کویر سوزان لوت و در چند کیلومتری گرم‌ترین نقطه زمین که هیچ موجودی توان زنده ماندن ندارد، به داستان‌های هزار و یک شب می‌ماند و مجموعه‌ای از ده‌ها آبشار و چشمه را ایجاد کرده که به رویایی در کویر شباهت دارد. به گزارش مهر، استان پهناور کرمان کلکسیونی از اقلیم‌های مختلف است اما یکی از پیچیده‌ترین و شگفت‌آورترین اکوسیستم‌های این استان در مجاورت کویر گسترده و خوف‌آور لوت واقع شده است.
کد خبر: ۴۳۷۰۱۵

بعد از گذشتن از آخرین روستاهای مسکونی و مناطقی که می‌توان در آنها حیات و آب یافت و هنگامی که وارد دشتی مملو از شن و آفتاب سوزان می‌شویم در 40 کیلومتری شهر گلباف در دل کویر به ناگاه دره‌ای مملو از آب و نخلستان ظاهر می‌شود که به دلیل پرآب بودن، مردم بومی منطقه از آن به عنوان دریا یاد می‌کنند.دره کشیت مملو از رودخانه و آبشارهای کوچک و بزرگی است که از دیواره دره به داخل آن جریان دارد و در نهایت رودخانه‌ای از آب شیرین را در انتهای این دره زیبا تشکیل می‌دهد .

دره کشیت به طول 3 کیلومتر مملو از نخلستان و درختان میوه است و دیواره‌های این دره عمیق نیز مملو از خزه و نوعی سرخس است که در کنار آبشارهای همیشه جاری آن روییده و منظره‌ای بدیع را به وجود آورده است. نکته قابل توجه در مورد این منطقه وجود آبشاری به ارتفاع 12 متر است که به محوطه‌ای می‌ریزد که مردم محلی به آن دریا می‌گویند.

این آبشار حوضچه‌ای طبیعی و بزرگ را به وجود آورده است که 600 متر مربع وسعت دارد و مردم محلی اعتقاد دارند که عمق این حوضچه که به دلیل ریزش آبشارها ایجاد شده، تاکنون مشخص نشده است.

وجود ده‌ها آبشار در این دره در میانه کویر سوزان لوت و وجود هزاران اصله نخل و مرکبات همگونی‌ای را به وجود آورده است که هر بیننده را محصور خود می‌کند. محمد جهانشاهی، کارشناس گردشگری استان کرمان درباره این روستا می‌گوید: کشیت یکی از مناطق منحصر به فرد ایران است که به دلیل قرار گرفتن در کویر، منظره‌ای باورنکردنی را جلوی چشمان گردشگران قرار می‌دهد. وی ادامه می‌دهد: گردشگر در حالی دره‌ای مملو از آب و درخت و سبزه را مقابل خود می‌بیند که این منطقه آخرین نقطه حیات در منطقه به سمت کویر لوت است و در اطراف هیچ منظره‌ای از گیاه و آب دیده نمی‌شود.به گفته جهانشاهی، چنین مکان‌هایی در جغرافیای ایران محدود هستند و باید در جهت حفظ و معرفی کشیت اقدام کرد که در کنار آن، آموزش گردشگری مسوولانه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

این فعال گردشگری بیان می‌کند: این روستا در جنوب غربی کویر لوت قرار گرفته است و در جبهه غربی به کلوت‌های منحصر به فرد شهداد منتهی می‌شود که خود از عجایب گردشگری ایران به شمار می‌آید.

وی ادامه می‌دهد: آبگرم جوشان، دره گردشگری سیرچ، ارگ بم، ارتفاعات هزار، ارگ راین و گندم بریان به عنوان گرم‌ترین نقطه زمین و محوطه باستانی شهداد نیز در این محدوده قرار دارند و گردشگران بعد از بازدید از این مناطق می‌توانند در دره کشیت استراحت و از زیبایی‌های آن استفاده کنند.

این کارشناس گردشگری از گردشگران خواسته است به هیچ عنوان بدون راهنما وارد کویر لوت نشوند و از کشیت به عنوان آخرین منطقه مسکونی بازدید کنند.در این روستا بعد از بافت تاریخی وارد مجموعه‌ای بسیار متراکم از درختان و پوشش گیاهی می‌شویم که حجم زیادی نخلستان را تشکیل داده‌اند. نکته جالب توجه رودخانه‌ای است که در این منطقه جاری است. دره کشیت در عمق کویر لوت پوشیده از پوشش گیاهی متنوع است و برای کسی که چند کیلومتر آن سوتر در کویر باشد، باور کردنی نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها