دیدنی روز

کمی متفاوت در جعبه جادو

مطمئنا شنیدن داستان زندگی آدم‌های دور و برمان که هر یک زمانی با یک مشکلی روبه‌رو بوده‌اند و با سربلندی از آن مشکل بیرون آمده‌اند برای همه شیرین است. این‌که ما با شنیدن این روایت‌ها خودمان را در موقعیت آنان قرار داده و به مقایسه کنش‌ها و رفتارهای خود دربرابر مشکلی قرار دهیم از دلایلی است که می‌توان از آن به عنوان دلیل نشستن و گوش سپردن به آن ماجرا یاد کرد. از سویی دیگر فرهنگ شفاهی قوی ما ایرانی‌ها باعث شده تا بسیاری از نصایح و حکمت‌ها شاید از همین طریق به ما به ارث برسد.
کد خبر: ۴۲۵۸۶۳

مثلا همین کتاب مشهور گلستان سعدی که مشتمل بر خاطراتی است که او طی سال‌ها از دیگران شنیده و سپس آنها را نگاشته، تا امروز ما آنها را بخوانیم و شاید درس هم بگیریم. اما شاید امروز با نبود جناب سعدی علیه‌الرحمه رسانه‌های گروهی و بخصوص تلویزیون بتوانند این اشتیاق برای شنیدن را جبران کنند. جستجو در میان برنامه‌های گفت‌وگو محور این روزهای تلویزیون، ما را به برنامه‌ای کوتاه اما متفاوت می‌رساند که عصر هر روز می‌خواهد «کمی متفاوت»‌تر به داستان زندگی آدم‌های کشورمان بپردازد. آدم‌هایی که هر یک داستانی برای گفتن دارند و جایی برای شنیده شدن می‌خواستند. این تمام ماجرا نیست. حرف‌هایشان با هم فرق دارد. بغض می‌کنند، گریه می‌کنند، می‌خندند و همه و همه به یک دلیل روی صندلی کمی متفاوت نشسته‌اند چرا که آدم‌های خاصی هستند که با موفقیت مشکلی را پشت سر گذاشته‌اند.

ضرباهنگ سریع برنامه و پرسش‌های صریح مجریان جوان از ویژگی‌های مثبت این برنامه به شمار می‌رود که دنبال حاشیه‌های برنامه‌هایی از این دست نمی‌روند و بصراحت محور بحث را روشن می‌کنند. دیدن این برنامه از آن رو به عنوان یک پیشنهاد مطرح می‌شود که می‌توان در قالب یک برنامه حدودا 30 دقیقه‌ای یک عمر زندگی متفاوت آدمی متفاوت را مرور کرد. برنامه گفت‌وگو محور« کمی متفاوت» با ساختاری اجتماعی، فرهنگی و هنری از روزهای شنبه تا چهارشنبه به صورت زنده از حدود ساعت 18 از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود تا شاید نگاهی متفاوت به زندگی آدم‌هایی داشته باشد که هریک با داستانی شنیدنی هر روز در اتوبوس کنارمان می‌نشینند و ما بی‌تفاوت از کنارشان عبور می‌کنیم.

رضا عظیمی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها