3 روز عزای عمومی در فلسطین

تشکیلات خودگردان فلسطین برای ادای احترام به شهدای روز یکشنبه (روز نکبت) در سرزمین‌های فلسطینی 3 روز عزای عمومی اعلام کرد. این درحالی است که اقدام نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در تیراندازی به سوی تظاهرات‌کنندگان با محکومیت گسترده مواجه شده و برخی احتمال می‌دهند درگیری‌های اخیر به صورت یک «انتفاضه بازگشت» ادامه داشته باشد. درهمین حال دولت لبنان به دلیل کشته شدن 15 نفر از شهروندانش در منطقه مارون الراس توسط نیروهای صهیونیستی به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد.
کد خبر: ۴۰۳۶۵۲

هراس صهیونیست‌ها

در چنین شرایطی، ارتش اسرائیل محاصره امنیتی کرانه غربی رود اردن را که از شنبه شب اعمال شده بود یک روز دیگر تمدید کرد. بر اساس این گزارش فضای حاکم بر مناطق مختلف کرانه باختری فضایی متشنج توصیف شده و ارتش رژیم صهیونیستی به هیچ یک از ساکنان این منطقه اجازه ورود به بیت‌المقدس را نمی‌دهد. همه اینها میزان هراس صهیونیست‌ها را از ادامه انتفاضه بازگشت فلسطینی‌ها نشان می‌دهد. مسوولان رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به تظاهرات فلسطینی‌ها در سالروز نکبت خواستار به‌کارگیری خشونت بیشتر علیه آنها شدند. موشه متالون‌، عضو کمیته خارجه و امنیت پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) از ارتش این رژیم خواست که با تمام توان خود مانع ورود تظاهرکنندگان به سرزمین‌های اشغالی شود و گفت:‌ برخورد از موضع ضعف و ناتوانی با ده‌ها تن که قصد عبور از مرزها را دارند‌، موجب می‌شود دفعه بعد ده‌ها هزار تن دست به این اقدام بزنند.

روز یکشنبه به مناسبت شصت و سومین سالگرد تاسیس رژیم نامشروع اسرائیل (روز نکبت) مرزهای فلسطین اشغالی در معرض تهاجم موج انسانی فلسطینی‌ها و حامیان آنان قرار گرفت که با محکوم کردن اشغالگری اسرائیل خواستار بازگشت فلسطینی‌ها به خانه‌هایشان شدند. دراین درگیری‌ها که در مرزهای لبنان، سوریه، اردن و مصر اتفاق افتاد ده‌ها نفر در حمله سربازان اسراییلی کشته و صدها نفر زخمی شدند. در این میان به گزارش شبکه الجزیره 15نفر در جنوب لبنان کشته و بیش از 100 نفر مجروح شدند و دولت لبنان به همین خاطر به شورای امنیت شکایت برد. صهیونیست‌ها درتوجیه جنایت خود می‌گویند دردفاع از خود دست به تیراندازی به سمت تظاهرات‌کنندگان زده‌اند. درغزه نیز یک فلسطینی شهید و بیش از 150 نفر مجروح شدند. در کرانه باختری نیز گفته می‌شود بیش از 120 نفر مجروح شده‌اند. همچنین صدها نفر در مصر و ترکیه با برگزاری تظاهرات به نشانه همبستگی با مردم فلسطین خواستار اخراج سفرای اسرائیل از کشورشان شدند.

واکنش تند حزب‌الله

سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در واکنش به تظاهرات مردم فلسطین در روز نکبت و پاسخ گستاخانه صهیونیست‌ها به خواسته‌های واقعی و حقیقی مردم تاکید کرد پیام تظاهرات کنندگان در روز نکبت این است که این رژیم به سمت نابودی پیش می‌رود و هیچ اقدامی نمی‌تواند این رژیم را نجات دهد. دبیرکل حزب‌الله لبنان تاکید کرد: این افراد با صدای بلند خود و با فریاد خون‌های پاکشان، موضع خود را به گوش تمام جهان رساندند؛ موضعی که کشتارها، گذشت زمان، تعداد کم یاران و توطئه‌ چینی‌های بسیار، آن را سست و ضعیف نمی‌کند. در یک اظهار نظر دیگر، سامی ابوزهری، سخنگوی رسمی جنبش حماس نیز ضمن محکوم کردن این جنایت‌ها اعلام کرد: حوادث روز یکشنبه به منزله نقطه عطفی در تاریخ درگیری‌های اعراب و اسرائیل است و دلیلی بر این‌که ملت فلسطین خواهان پایان اشغالگری است. محمود عباس، رئیس دولت خودگران نیز با ذکر این‌که خون شهدای فلسطینی به هدر نخواهد رفت، گفت: این تلاش‌ها در نهایت به تاسیس یک دولت مستقل فلسطینی منجر خواهد شد. به گزارش ایسنا، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در سخنرانی خود که از تلویزیون رسمی فلسطین پخش شد، گفت: خون فلسطینی‌هایی که به مناسبت سالروز نکبت تظاهرات کرده و به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی به شهادت رسیده‌اند هرگز هدر نخواهد رفت و این خون در راه آزادی ملت فلسطین و حقوق این ملت بوده است. در یک تحول دیگر شورای اتحادیه عرب در جلسه فوق‌العاده خود عصر یکشنبه که در سطح وزیران خارجه عرب برگزار شد، نسبت به پیامدهای خطرناک ادامه تجاوزات اسرائیل و کشتار فلسطینی‌ها هشدار داد و گفت اسرائیل با آتش بازی می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها