محاکمه ژاک شیراک متوقف شد

دادگاهی در پاریس، محاکمه ژاک شیراک، رئیس جمهور سابق فرانسه در ارتباط با رسوایی های مالی را متوقف کرده است.
کد خبر: ۳۸۹۸۹۲

قرار است دادگاه تجدیدنظر، در مورد ادامه رسیدگی به اتهامات ژاک شیراک تصمیم گیری کند.

وکلای مدافع رئیس جمهور سابق فرانسه می گویند برخی از این اتهامات شامل مرور زمان شده است.

انتظار می رود دادگاه عالی تا سه ماه آینده رای خود را صادر کند اما ممکن است روند این پرونده به درازا بکشد و به دادگاه قانون اساسی بکشد.

این رسوایی مالی مربوط به زمانی می شود که آقای شیراک طی سال های 1977 تا 1995 شهردار پاریس بود.

او متهم شده که از بودجه شهرداری برای ایجاد شغل برای متحدان سیاسی اش که به او برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال 1995 کمک کردند، استفاده کرده است.

این اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است که یک رئیس جمهور در فرانسه محاکمه می شود.

شیراک ارتکاب هرگونه تخلفی را تکذیب کرده است.

ژاک شیراک 78 سال دارد و گفته شده وضعیت سلامتی مناسبی ندارد.

ژاک شیراک در ماه مه 2007، کاخ الیزه را به دنبال پایان دوره یاست جمهوری ترک کرد و نیکلا سارکوزی، جانشین او شد.

شیراک از سال 1977 به مدت هجده سال شهردار پاریس بود و در این دوران حزب محافظه کار "اتحاد برای مردم" (آر پی آر) را تاسیس کرد.

برخی از نزدیک ترین متحدان حزبی رییس جمهور سابق فرانسه، از جمله آلن ژوپه، نخست وزیر پیشین و وزیر خارجه فعلی فرانسه، پیش از این به جرم دست داشتن در این تخلفات مالی محکوم شده بودند.

ژوپه در سال 2004 به خاطر مشارکتش در این رسوایی به مدت یک سال از فعالیت سیاسی محروم شد.

ژاک شیراک در دوره ریاست جمهوری از پیگردهای قانونی مصون بود.

بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها