حساب‌های بانکی شبکه پرس تی‌وی در لندن بسته شد

دشمنی انگلیس با ایران رنگ دیگری گرفت

در حالی که اظهارات مداخله‌جویانه سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس درباره ایران همچون سخنان سفیر این کشور در تهران، روابط پرتنش لندن و تهران را همچنان ملتهب نگه داشته است دولت انگلیس در اقدامی تازه حساب‌های بانکی شبکه پرس تی‌وی را در لندن مسدود کرده است. محمد سرافراز مدیر شبکه خبری پرس‌ تی‌وی، که معاون برون‌مرزی صداوسیما نیز هست در مصاحبه با ایرنا، ضمن اعلام این خبر گفته است که مسوولان بانک‌های لندن فقط به طور غیرمستقیم دلیل انسداد حساب‌های پرس تی‌وی را «فشار از طرف مقامات بالا» عنوان کرده‌اند.
کد خبر: ۳۷۷۲۴۶

دفتر شبکه خبری انگلیسی‌زبان پرس تی‌وی در غرب شهر لندن واقع است و 80 کارمند در اختیار دارد، شرکتی است که بر اساس قوانین انگلیس به ثبت رسیده و مطابق قانون آن کشور نیز فعالیت رسانه‌ای می‌کند. این شرکت همچنین تحت نظارت سازمان دیده‌بان رسانه‌ای آفکام است که سازمانی مستقل برای نظارت بر کار صنعت رسانه‌ای انگلیس محسوب می‌شود. جورج گالوی نماینده پیشین مجلس عوام انگلستان و عضو حزب کارگر این کشور نیز در این رسانه فعالیت دارد.

سرافراز با اشاره به این‌که این شرکت وابستگی مستقیم به شبکه «پرس تی‌وی» در تهران ندارد، گفت: کشورهای غربی و بویژه انگلیس اقدامات خلاف قانون خود را عموما از طریق اهرم‌های اقتصادی و بانکی پیگیری می‌کنند و تاکنون در چند مورد بعضی از حساب‌های مربوط به این شبکه را در بانک‌های مختلف تعطیل کردند.

به‌گفته معاون برون مرزی صداوسیما بسته شدن حساب‌های «پرس تی‌وی» در انگلیس اقدامی غیرقانونی است و بانک‌ها حق ندارند حساب بانکی رسانه‌ای را که براساس قانون آن کشور عمل می‌کند، بدون دلیل ببندند.

سرافراز به اسناد منتشر شده از پشت صحنه ارتباطات انگلیس اشاره و خاطرنشان کرد: مقامات امنیتی انگلیس اشاره کرده بودند که باید کاری کنیم که فعالیت‌های پرس تی‌وی در لندن تعطیل شود و به نظر می‌آید اینها به هم ارتباط دارد و این اقدامات با چنین هدف‌هایی صورت می‌گیرد.سرافراز تاکید کرد: این اولین بار نیست که دولت انگلیس تلاش دارد تا فعالیت‌های پرس تی‌وی را در لندن تعطیل کند.

اظهارات وی اشاره به مطالب روزنامه گاردین به نقل از سندی در وب‌سایت ویکی‌لیکس دارد که دولت بریتانیا بنا بر آن داشته اگر تحریم‌های تازه‌ای علیه جمهوری اسلامی وضع شود، پرونده‌ای را علیه پرس تی‌وی تشکیل دهد.

در اسناد ویکی‌لیکس آمده که مسوول امور ایران در سفارت آمریکا در لندن در مذاکراتی که در 3 فوریه سال گذشته میلادی (بهمن 1388) با جیم ترنر معاون امور چندجانبه در وزارت امور خارجه و مشترک‌المنافع بریتانیا داشته، از طرح دولت انگلیس برای محدود کردن فعالیت‌های شبکه پرس‌تی‌وی خبر می‌دهد.

این مقام انگلیسی در آن زمان عنوان می‌کند که طبق قوانین بریتانیا دست دولت این کشور برای اعمال محدودیت به روی فعالیت‌های شبکه ماهواره‌ای پرس تی‌وی ایران در لندن بسته است و تنها در صورتی می‌تواند فعالیت‌های این شبکه در لندن را محدود کند که بهانه‌ای همچون مسائل امنیت ملی یا مغایرت فعالیت‌های این شبکه با تعهدات بین‌المللی دولت بریتانیا در میان باشد، اما برای اعمال فشار به روی شبکه پرس تی‌وی، به تحریم‌های گسترده‌تر بین‌المللی در ماه‌های آینده امید بسته است.

به گفته وی، از نظر دولت بریتانیا اگر تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران سخت‌تر شود، بهانه‌های لازم برای برخورد با فعالیت‌های شبکه پرس تی‌وی در لندن فراهم می‌شود.

سرافراز در این زمینه با اشاره به این‌که بستن حساب‌های بانکی هیچ ارتباطی با تحریم‌ها ندارد، گفته است که روزنامه گاردین در خبری نوشته بود که اگر بخواهد تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال شود، فعالیت پرس تی‌وی کلا در انگلیس متوقف می‌شود، اینها هیچ ارتباطی به هم ندارد و فقط به منظور جلوگیری از فعالیت رسانه‌ای ایران انجام می‌شود.

فشار بر پرس تی‌وی مدت‌هاست که ادامه دارد و به گفته رسانه‌های انگلیسی طی چند ماه گذشته آفکام تحقیقات بسیاری در زمینه فعالیت‌های رسانه‌ای شبکه پرس تی‌وی انجام داده است، آفکام در نوامبر گذشته پرس تی‌وی را متهم کرد در پوشش خبری ماجرای اعزام کشتی‌های کمک‌رسانی به مردم غزه، مقررات مربوط به بی‌طرفی را نقض کرده و از اسرائیل به طور یکجانبه انتقاد کرده است.

همچنین پیش از این دولت انگلستان رایزنی‌های بسیاری را با دولت‌های آمریکا و فرانسه انجام داد که با اتحادیه بین‌المللی مخابرات که خط‌مشی و آیین‌نامه‌های بین‌المللی را تنظیم می‌کند وارد مذاکره شده و بتوانند ماهواره‌های ایرانی را قطع کنند.نگاهی به رفتار‌های امنیتی با خبرنگاران این شبکه رسانه‌ای نیز نشان می‌دهد که آنان از کوچک‌ترین امنیتی در داخل انگلیس برخوردار نبوده و حتی سیستم امنیتی انگلیس آگاهانه زمینه برخورد با خبرنگاران این رسانه را فراهم می‌آورد.در زمان تظاهرات دانشجویان انگلیسی که در اعتراض به افزایش شهریه دانشگاه‌ها در این کشور صورت گرفته بود، خبرنگار و تصویربردار پرس تی‌وی که برای پوشش خبر به صحنه رفته بودند از سوی افرادی که صورت خود را پوشانده بودند مورد حمله قرار گرفتند.آدام آپوستول، تصویربردار انگلیسی شبکه پرس تی‌وی در لندن گفت این حمله در حالی صورت گرفت که صدها پلیس در فاصله 10 تا 15 متری ما قرار داشتند.

در این زمینه معاون برون‌مرزی رسانه ملی با بیان این‌که به روش‌های مختلف برای شبکه پرس تی‌وی محدودیت ایجاد می‌کنند، ادامه داد: شدت ضربه به تصویربردار به گونه‌ای بود که پس از اصابت به زمین، دوربین فیلمبرداری وی که چندین هزار پوند ارزش داشت، آسیب جدی دید.

سرافراز اضافه کرد: این وقایع جلوی چشم پلیس اتفاق افتاده و احتمالا سیستم امنیتی پلیس آنها را اجیر کرده بود.

شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی نیز در ماه‌های گذشته عزم خود را برای قطع کردن برنامه‌های پرس تی‌وی در افغانستان جزم کرده بود.

چند نفر از کارکنان این شبکه تلویزیونی با تماس با شبکه‌های مخابراتی افغانستان پیشنهادهای پرسودی را برای قطع همکاری آنها با پرس تی‌وی داده‌اند و اعلام کردند در صورت عدم همکاری با پرس تی‌وی در پخش برنامه‌های خود در منطقه، 3 برابر توافقات کنونی خود حقوق دریافت خواهند کرد.

مصادیق کذب دموکراسی

به نظر می‌رسید که این اقدامات دولت انگلیس در ادامه برنامه‌ای سازمان یافته است که از سوی مقامات این کشور دنبال می‌شود. پس از گستاخی سفیر انگلیس در تهران، اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور واکنش‌های منفی بسیاری در ایران داشت به نحوی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجددا بر قطع روابط با این کشور تاکید کردند.به عقیده نمایندگان مجلس، مسامحه در برابر دخالت‌های انگلیس در امور داخلی ایران جایز نبوده و باید رابطه با این کشور قطع شود.

ستار هدایت‌خواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با اقدام دولت انگلیس در مقابل شبکه پرس تی‌وی به «جام‌جم» گفت: این اقدام یکی دیگر از مصادیق بارز کذب ادعاهای دموکراسی و آزادی بیانی است که کشورهای غربی از جمله انگلیسی‌ها مدعی آن هستند.

وی ایجاد محدودیت برای این شبکه تلویزیونی که اخباری را در سراسر جهان مبتنی بر واقعیات کسب می‌کند و به اطلاع عموم می‌رساند، نشان‌دهنده عمق کینه و دشمنی انگلیسی‌ها با نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: انگلیسی‌ها در مواقع مختلف کینه و دشمنی خود را علیه نظام ابراز کرده‌اند و ما در ماه‌های اخیر نیز شاهد این‌گونه برخوردهای کینه‌توزانه دولت انگلیس بوده‌ایم و قطعا در این زمینه لازم است تا مسوولان یک تصمیم قاطع اتخاذ کنند و برای یکبار هم که شده در روابط با دولت انگلیس تجدیدنظر جدی شود.

نماینده بویر احمد و دنا با بیان این‌که دولت انگلیس از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام و بددهنی و کج دهنی استفاده می‌کند، تاکید کرد: این مساله در راستای فشارهایی است که دولت انگلیس و آمریکا و سایر متحدانشان به جمهوری اسلامی ایران وارد می‌کنند تا شاید ایران در برابر خواسته‌های آنان تسلیم شود در صورتی که این تحریم‌ها هیچ مبنای حقوقی ندارد و با مقررات بین‌المللی سازگار نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی گفت: دولت انگلیس و متحدانش از روشنگری‌های این شبکه در هراس هستند و به‌رغم ادعای آزادی‌خواهی و آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات، هر کجا که ببیند سخن حقی چهره واقعی آنها را آشکار می‌کند و پیام ملت‌های مظلوم را به گوش دنیا می‌رساند، در مقابل آن ایستادگی و سعی می‌کنند تا با ایجاد محدودیت و سانسور مانع فعالیت بحق رسانه‌ها شده تا غول‌های رسانه‌ای آنان یکه‌تاز میدان اطلاع‌رسانی به افکار عمومی باشد.

وی با یادآوری این‌که شبکه تلویزیونی پرس تی‌وی با وجود محدودیت‌های بسیاری که بر آن اعمال شده، توانسته است مخاطبان بسیاری را در سراسر دنیا جذب کند، افزود: اقدام انگلیس مغایر همه قوانین و مقررات بین‌المللی و کنوانسیون‌هایی است که ملت‌های مختلف بر آن توافق دارند و مبنای حقوقی و قانونی ندارد و در مجامع بین‌المللی به شرطی که آزادانه قضاوت شود، این مساله قابل پیگرد است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها