حالا قدر برخی رشته‌های ورزشی را بیش از پیش می‌دانیم

ووشو می‌تواند در آسیا آقایی کند

«ما فقط روی یک مدال حساب باز کرده بودیم و اصلا فکر چنین درخششی را در بازی‌های آسیایی نداشتیم.» این اعتراف حسین اوجاقی مدیر فنی تیم ملی ووشو ایران و مرد همه کاره تیم‌های ملی در مسائل فنی در نوع خود جالب توجه است.
کد خبر: ۳۷۰۰۲۳

شاید اگر کس دیگری جای وی بود با توجه به موفقیت‌های چشمگیری که ووشوکاران در گوانگجو داشتند دم از پیش‌بینی‌های آنچنانی بزند و این افتخارات را عادی تلقی کند. با این حال مرد پرافتخار ووشو کشورمان می‌گوید که این تعداد مدال برای وی هم شگفت‌آور بوده است.

البته باید پذیرفت که ووشو در بازی‌های گوانگجو شوک بزرگی به تمام رقبای آسیایی از جمله چین وارد کرد و نشان داد به یک مدعی درجه اول در قاره کهن بدل شده است. کسب 3 نشان طلا و 3 برنز از تیم 9 نفره‌ای که به این دوره از بازی‌ها اعزام شده بود بی‌شک یک رکورد جالب توجه است که می‌تواند توجهات را به این رشته دوچندان کند. شاید تا پیش از این بازی‌ها ادعاهای ووشوکاران در خصوص پیشرفت‌هایشان چندان جدی تلقی نمی‌شد اما اکنون شرایط فرق می‌کند. حال همه به این رشته با احترام نگاه می‌کنند، رشته‌ای که نخستین نشان طلای تاریخ ورزش ایران در بازی‌های آسیایی را از آن خود کرده است.

ووشو با این عملکردی که بر جای گذاشت نشان داد که در مسیری درست و با برنامه حرکت می‌کند. علی‌نژاد، سرپرست فدراسیون ووشو در این باره به برنامه‌ریزی چهارساله فدراسیون اشاره می‌کند و می‌گوید که این افتخارات حاصل همان برنامه‌ریزی‌هاست. وی توضیح می‌دهد: ما از 4 سال پیش بررسی‌های لازم را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که باید جوانگرایی انجام بدهیم. البته آن زمان به ما خرده می‌گرفتند و برای تغییر نسل با اصطکاک‌هایی مواجه بودیم با این حال برای رسیدن به اهدافمان این کار را صورت دادیم. طبیعی بود ملی‌پوشان آن زمان به لحاظ سنی برای بازی‌های آسیایی گوانگجو خوب نبودند و از مسابقات قهرمانی کشور، نفرات جوان و شایسته‌ای را انتخاب کردیم که تیم ملی قدرتمندی را تشکیل دادیم. علی‌نژاد از عملکرد بانوان ووشوکار ایران نیز به نیکی یاد می‌کند و می‌افزاید که بانوان هم پا به پای مردان تلاش‌های بسیاری به خرج دادند و ثابت کردند که شایستگی‌های بسیاری دارند.

برنز 2002

تا قبل از بازی‌های آسیایی گوانگجو کاروان ایران فقط یک نشان برنز در کارنامه خود داشت که به بازی‌های سال 2002 بوسان بازمی‌گردد. حسین اوجاقی قهرمان نامی ووشو ایران در آن دوره از بازی‌ها تنها نشان کشورمان در این رشته را کسب کرده بود، اما اکنون این تعداد به عدد 6 رسیده است که 3 نشان آن رنگ طلایی دارند. از سوی دیگر اگر جواد آقایی مبارزه‌ای که در مرحله یک‌چهارم داشت را به خاطر خونریزی از ناحیه سر نیمه‌کاره رها نمی‌کرد به طور حتم تعداد مدال‌های ایران افزایش می‌یافت. اوجاقی که خود به عنوان مدیر فنی، تیم ملی را در این بازی‌ها همراهی می‌کرد عنوان می‌کند که این جهش چشمگیر به خاطر برنامه‌ریزی صورت گرفته بوده است و یک تیم منسجم بیرونی نیز این تیم را مورد حمایت قرار داده است. در این بین باید نقش مربی چینی را هم مورد توجه قرار داد. در واقع برای پیشرفت تیم کشورمان انتخاب درستی صورت گرفته و این مربی تحول عظیمی در ووشو کشورمان ایجاد کرده است. نکته دیگری که درباره پیشرفت‌های ووشو می‌توان مورد توجه قرار داد به کسب مدال برنز احسان پیغمبری در بخش تالو برمی‌گردد.

پیشتر قرار گرفتن روی سکو در بخش تالو به یک رویا شباهت داشت اما اکنون این رویا تحقق یافته است. به هر جهت ووشو نشان داد در صورت توجه و حمایت‌های بیشتر می‌تواند در بازی‌های آسیایی سهم بزرگی را در ارتقای کاروان ایران داشته باشد و اگر در المپیک هم این رشته به جمع رشته‌های رسمی اضافه شود و از حالت نمایشی خارج شود، می‌تواند در المپیک هم برای ایران کسب افتخار کند.

علی رضایی
‌ جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها