لغو حکم بازداشت موسس ویکی لیکس

مقامات سوئد اعلام کردند که حکم دستگیری جولیان آسانج، موسس سایت اینترنتی ویکی لیکس را لغو کرده اند.
کد خبر: ۳۴۸۰۲۸

دادستانی سوئد این حکم را در ارتباط با اتهام تجاوز جنسی به جولیان آسانج صادر کرده بود.

در وبسایت دادستانی سوئد نوشته شده که اوا فین، دادستان کل سوئد به این نتیجه رسیده که جولیان آسانج مظنون به ارتکاب تجاوز جنسی نیست.

پیشتر، کارن روزاندر، مدیر ارتباطات دفتر دادستانی سوئد گفته بود حکم دستگیری جولیان آسانج  جمعه شب 20 اوت، صادر شده است.

وی گفته بود پلیس سوئد در صدد تماس با  آسانج است ولی تا کنون موفق به یافتن او نشده است.

روزنامه سوئدی دست راستی دیلی اکسپرسن، نوشته بود جولیان آسانج که استرالیایی است، همچنین به اتهام حمله به یک زن تحت تعقیب قرار گرفته است.

پیامی که در صفحه توئیتر سایت ویکی لیکس در این باره گذاشته شده بود به این مضمون بود: "به ما هشدار داده شده بود که منتظر حقه های کثیف باشیم."

جولیان آسانج، هفته گذشته در سوئد بود و در یک کنفرانس بین المللی در استکهلم اعلام کرده بود که ویکی لیکس در نظر دارد ظرف یکی دو هفته آینده، آخرین بخش اسناد محرمانه در باره جنگ در افغانستان را که شامل پانزده هزار سند است، منتشر کند.

وی پیشتر گفته بود این اسناد را نگاه داشته تا مطمئن شود انتشار آن جان افراد را به خطر نخواهد انداخت.

ولی دولت آمریکا از او خواسته بود این اسناد را منتشر نکند.

وبسایت ویکی لیکس اخیرا به دلیل انتشار هفتاد و پنج هزار سند محرمانه در باره جنگ افغانستان مشهور شد.

مقام های آمریکا از این که هزاران سند نظامی محرمانه مربوط به جنگ افغانستان در اختیار رسانه های بین المللی قرار داده شده، به شدت انتقاد کردند و ضمن "غیرمسئولانه" خواندن این اقدام، آن را خطری برای امنیت ملی این کشور توصیف کردند.

ولی آسانج گفته بود دولت آمریکا با انتقاد از اقدام وی سعی دارد افکار عمومی را از کشته شدن هزاران نفر در جنگ افغانستان منحرف کند.

جولیان آسانج، مدعی شده بود که این اسناد نشان دهنده ارتکاب جرائم جنگی است اما گفته بود دادگاه باید در این مورد تصمیم بگیرد.

بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها