سوءقصد به جان لویی پانزدهم

جام جم آنلاین: 247 سال پیش در روز 5 ژانویه سال 1757 میلادی هنگامی که لویی پانزدهم پادشاه فرانسه قصد داشت سوار کالسکه شده و از کاخ ورسای به کاخ ترپانون برود ، از سوی مرد جوانی به نام ربرت فرانسوا دامین مورد حمله قرار می گیرد.
کد خبر: ۳۴۶۶۹

 history6

ربرت فرانسوا دامین که از لحاظ روحی بیمار بود با یک قلم تراش به لویی پانزدهم حمله کرد و توانست ضربه کوچکی را به وی وارد کند.
محافظان و درباریان فورا دامین را دستگیر می کنند و پس از بازجویی در کاخ ورسای او را به پاریس و به برج مونتگمری منتقل می کنند.

history1

لویی پانزدهم که بر اثر ضربه قلم تراش فقط یک زخم کوچک برداشته بود ، دستور می دهد دامین را شکنجه داده تا همدستان خود را در این توطئه معرفی کند.
دامین بخت برگشته که از عقل درستی برخوردار نبود تحت وحشیانه ترین شکنجه ها قرار می گیرد ، تا همدستان فرضی خود را معرفی کند اما او حرفی برای گفتن نداشت.

history5

سرانجام او را به اتهام سوءقصد به جان لویی پانزدهم محاکمه می کنند و او محکوم به مجازات شقه شدن می شود.
هر یک از دست ها و پاهای وی به یک اسب نیرومند بسته شده و پس از به حرکت درآمدن اسب ها بدن وی چهار پاره شده و به طرز فجیعی کشته می شود.

history4

به این ترتیب در روز 5 ژانویه سال 1757 میلادی لویی پانزدهم پادشاه فرانسه از سوی ربرت فرانسوا دامین جوان ناقص العقلی با یک قلم تراش مورد حمله قرار می گیرد.
از آن پس لویی پانزدهم دچار بی اعتمادی شدیدی می شود و محبوبیت خود را در میان مردم فرانسه از دست می دهد.
دامین نیز به سرنوشت شومی دچار شده و با وحشیانه ترین مجازات به قتل می رسد.

بهرام افتخاری


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها