در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به موجب این قرارداد، تعرفه های گمرکی بیش از 800 کالا که تایوانی ها و چینی ها در بازارهای یکدیگر به فروش می رسانند، کاهش خواهد یافت.
این قرارداد همچنین موجب افزایش فعالیت های بازرگانی دو جانبه خواهد شد که ارزش آن در حال حاضر به 110 میلیارد دلار در سال می رسد.
این قرارداد در شهر چانگکینگ، در چین امضا شد و مراسم آن به طور زنده از تلویزیون دولتی چین پخش شد.
تایوان از نظر اقتصادی از این قرارداد بیشتر منتفع خواهد شد چون تعرفه های گمرکی کالاهای صادراتی این کشور به چین، کاهش می یابد.
مخالفان دولت تایوان، از این قرارداد انتقاد کرده و می گویند این قرارداد سبب خواهد شد چین کنترل بیشتری بر تایوان داشته باشد و از دادن امتیازات اقتصادی برای کسب حمایت سیاسی استفاده کند.
اگر چه تظاهراتی در اعتراض به این قرارداد در تایوان صورت گرفته ولی نظرسنجی ها نشان می دهد که بیشتر تایوانی ها با این قرارداد موافقند.
ما یینگ جو، رئیس جمهوری تایوان بر این نکته پافشاری کرده که امضای این قرارداد به انزوای اقتصادی تایوان خاتمه می دهد ولی سبب نخواهد شد که تایوان تسلیم چین شود.
او دو سال قبل که سمت ریاست جمهوری را عهده دار شد قول داد که تنش بین تایوان و چین را کاهش دهد.
چین امیدوار است با امضای این قرارداد سخاوتمندانه، نفوذ بیشتری در تایوان پیدا کرده و تلاشش برای وحدت دو باره چین و تایوان به ثمر برسد.
چین، تایوان را یک استان یاغی خود می داند و معتقد است در صورت لزوم حتی با توسل به زور، این جزیره باید مجددا به خاک اصلی چین ملحق شود.
بی بی سی
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: