مروری بر چون و چرای یک ناهنجاری اجتماعی

شگردهای عجیب زنان سارق

زنان در نگاه اول و به باور عمومی بیشتر قربانیان جرم هستند تا مجرم.اگر چه این تصور به واقعیت بسیار نزدیک است)اما هستند زنانی که به انواع جرایم دست می‌زنند و سرقت یکی از جرم‌های شایعی است که بانوان مرتکب آن می‌شوند و از انواع شگردها و شیوه‌ها استفاده می‌کنند و طعمه‌های آنان از هر جنس، قشر و سنی می‌توانند باشند .
کد خبر: ۳۲۴۹۴۹

سرقت از آرایشگاه‌ها

یکی از اماکنی که زنان برای دزدی انتخاب می‌کنند مکان‌های ویژه بانوان مانند استخرها و آرایشگاه‌ها‌ست. اخیرا زنی توسط پلیس مشهد دستگیر شده که به 20 آرایشگاه دستبرد زده و اموال مشتریان را غارت کرده است. این زن 27 ساله که «سحر» نام دارد درباره شگردش می‌گوید: من و همسرم مقابل آرایشگاه‌ها می‌رفتیم و من داخل می‌شدم. معمولا در آرایشگاه‌ها زنان سرگرم هستند و زیاد از کیف و اموال خود مراقبت نمی‌کنند.

من هم از همین غفلت سوءاستفاده می‌کردم و کیف‌دستی مشتریان را که معمولا حاوی پول نقد و طلا و جواهر بود بر‌می‌داشتم و کیف دیگری را به جای آن می‌گذاشتم و با سرعت از سالن بیرون می‌آمدم. شوهرم هم بلافاصله با موتور مرا سوار می‌کرد و از محل دور می‌شدیم.

این زن نیاز مالی را انگیزه‌اش برای سرقت عنوان می‌کند اما در کنار دلایل و عواملی که سحر را به سمت دزدی سوق داد توجه به راه‌هایی است که می‌تواند بانوان را از گزند چنین افرادی دور و مصون نگه دارد بویژه آن‌که چنین روشی برای دزدی بارها از سوی مجرمان به کار گرفته شده و این موضوع به یک یا چند نمونه خاص محدود نمی‌شود.

فاطمه مهاجرزاده، رئیس اتحادیه صنف بانوان آرایشگر مشهد می‌گوید: نکته قابل تامل این است که مدیران آرایشگاه‌های زنانه باید توصیه‌ها و هشدارها را جدی بگیرند و نسبت به آن توجه بیشتری داشته باشند. بستن در آرایشگاه و استفاده از آیفون تصویری و مراقبت و کنترل بیشتر از محل کار می‌تواند در پیشگیری از این موارد نقش داشته باشد.

جیب‌‌ ‌‌بری

شایع‌ترین نوع سرقت‌های زنانه جیب‌بری در اماکن شلوغ و پر جمعیت است. سکینه زن
38‌ساله‌ای است که بعد از 4 فقره سابقه جیب‌بری در ایستگاه‌های مترو بار دیگر به خاطر جرمی مشابه بازداشت شده و اعتراف کرده از 50 مسافر اتوبوس‌های بی آر تی دزدی کرده است. او می‌گوید: بیشتر دنبال وجه نقد، طلا و جواهر، گوشی‌های تلفن همراه، کارت‌های عابر بانک، کوپن، بن شرکت‌ها و ادارات بودم و اغلب سرقت‌هایم را در ساعات شلوغی روز بین ساعت 9 تا 18 انجام می‌دادم و بعد از دزدیدن کارت‌های عابر بانک، در صورتی که رمز کنار کارت یا در کیف پول یادداشت شده بود، بلافاصله حساب آن شخص را خالی می‌کردم. شگردم هم به این شکل بود که به علت شلوغی صف ایستگاه‌های بی آر تی قبل از سوار شدن یا زمانی که مردم پشت باجه‌های بلیت فروشی تجمع می‌کردند، محتویات جیب یا کیف‌شان را خالی می‌کردم.

زن دیگری به نام نرگس که به اتهام جیب‌بری در بازار دستگیر شده است توضیح می‌دهد: در بازار به‌خاطر ازدحام جمعیت معمولا زنان به کیف‌شان توجه زیادی ندارند، من هم از همین فرصت استفاده می‌کردم ، ابتدا زنانی را که احتمال می‌دادم پول زیادی همراهشان است نشان می‌کردم و با نزدیک شدن به آنها همین که مطمئن می‌شدم حواسشان پرت شده است در کیف را باز و محتویات آن را سرقت می‌کردم.

شهروندان در زمان تردد و حضور در مراکز خرید یا ایستگاه‌ها و پایانه‌های مسافرتی بویژه در ساعات و روزهایی که ازدحام جمعیت در این مراکز بیش از سایر مواقع است مراقبت بیشتری از وسایل همراه خود کنند و به اطراف خود و موارد مشکوک توجه داشته باشند. این توصیه و هشدار سرهنگ مهدی قزلباش، معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی تهران برای پیشگیری از چنین سرقت‌هایی است.

اغفالگران

گاهی اوقات ‌‌سارقانی برای جلب اطمینان طعمه‌شان از ترفندهای ویژه‌ای استفاده می‌کنند. نمونه آن دختری است که ‌هفته گذشته همراه دو پسربچه که آنان را برادر خودش معرفی می‌کرد دست به سرقت یک پراید زد و هنوز دستگیر نشده است. مالباخته که در کلانتری 108 تهران علیه سارق شکایت کرده است، می‌گوید: در بزرگراه نواب دختر جوانی را دیدم که همراه 2 پسر‌بچه کنار اتوبان ایستاده بود. آنها را سوار و با آن دختر صحبت کردم. او مایل بود با هم در شهر گشتی بزنیم و کمی تفریح کنیم. من که فرصت را مناسب دیدم دنبال یکی از دوستانم رفتم و او را هم سوار کردم. پس از آن بود که دختر جوان با ادعای سر‌درد شدید مرا به یک داروخانه فرستاد. من که از حضور دوستم در خودرو مطمئن بودم از ماشین پیاده شدم. وقتی داخل داروخانه بودم، دوستم هم وارد شد تا نام قرصی را که آن دختر خواسته بود به من بگوید. بعد از خریدن دارو وقتی به خیابان رفتم دیدم خودروام سرقت شده است.

مرد دیگری که قربانی یکی از این دختران سارق شده است از شگرد و شیوه دیگری خبر می‌دهد و می‌گوید: آن دختر را سوار خودروام کردم و وقتی پیشنهاد رابطه دادم قبول کرد. او را به خانه‌ام بردم و شربت درست کردم اما بعد از خوردن نوشیدنی بیهوش شدم و وقتی به خودم آمدم که از پول و طلا و جواهراتم اثری نبود و آن دختر فرار کرده بود.

راه پیشگیری از چنین دزدی‌هایی کاملا واضح و مشخص است اما متاسفانه هنوز برخی پسران و مردان جوان فریب می‌خورند و اغفال می‌شوند.

سرقت از کودکان

تعداد زیادی از زنان سارق ترجیح می‌دهند دختران کم سن و سال را به عنوان سوژه دزدی انتخاب کنند.

فهیمه یکی از این متهمان است که چندی قبل در استان خراسان بازداشت شد. او شگردش را این طور توضیح می‌دهد: در کوچه و خیابان‌ها پرسه می‌زدم و همین که دختر‌بچه‌ای را می‌دیدم که به تنهایی مشغول بازی بود یا برای خرید از خانه بیرون آمده بود، سراغش می‌رفتم و سر صحبت را باز می‌کردم . من با مهربانی با بچه‌ها حرف می‌زدم و بعد به بهانه خریدن شکلات یا بستنی آنها را از خانه‌شان دور می‌کردم و در مکانی خلوت النگو و گوشواره‌هایشان را در می‌آوردم و فرار می‌کردم.

این گروه از سارقان برای اغفال طعمه‌های خود بهانه‌های مختلفی می‌آورند؛ از خریدن تنقلات گرفته تا نشان دادن حیوانی عجیب و غریب. گاهی هم خودشان را از آشنایان پدر و مادر طعمه‌شان معرفی می‌کنند و با این بهانه که از طرف آنها آمده‌اند دختر‌بچه‌ها را با خود همراه می‌کنند. کاظم بیرجندی ـ آسیب‌شناس اجتماعی ـ درباره این که چرا زنان معمولا سراغ این نوع و روش دزدی می‌روند معتقد است بانوان سارق به دلیل این که از نظر جسمانی و قدرت بدنی توانایی انجام سرقت‌های خشن و رودررو شدن با مالباختگان را ندارند سراغ افرادی می‌روند که در دفاع از خود ناتوان باشند، از طرفی فروش طلاهای کم ارزش‌تر برایشان ساده‌تر است و برخی جواهرفروشان به‌دلیل این که به زنان اعتماد بیشتری دارند حاضر می‌شوند این جواهرات را بدون فاکتور خریداری کنند.

سرهنگ عبدالله قاسمی ـ رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا ـ برای پیشگیری از این سرقت‌ها بارها به والدین توصیه کرده است زیورآلات به فرزندان خود نیاویزند و آنان را تنها در کوچه و خیابان رها نکنند.

علاوه بر فقر مالی، اعتیاد دلیل عمده دیگری است که زنان را به سرقت وامی دارد این زنان که برای تامین هزینه مواد مصرفی‌شان چاره‌ای جز آزمودن راه‌های خلاف قانون ندارند به همین خاطر گاه جذب باندهای تبهکاری می‌شوند و جرایم‌شان از حالت انفرادی به شکل سازمان یافته تغییر می‌کند.

نمونه این متهمان یک دختر فراری است که پرونده‌اش در شعبه چهارم دادسرای ناحیه ? تهران در جریان بود. این دختر بخاطر اعتیاد به شیشه با ? مرد که از دزدان حرفه‌ای بودند شروع به همکاری کرد. او در کمین زنان سالخورده می‌نشست و پس از شناسایی فرد مناسب با ریختن طرح دوستی به خانه‌اش راه می‌یافت و در غیاب طعمه‌اش اموال او را به سرقت می‌برد. او حتی در مواردی زنان صاحبخانه را بیهوش یا دست و پای آنها را می‌بست و در یک اتاق‌ زندانی‌شان می‌کرد. در پرونده‌ای دیگر که کارآگاهان پایگاه چهارم پلیس آگاهی رسیدگی به آن را برعهده دارند زنی معتاد با یک باند زورگیری همکاری می‌کرد او به عنوان مسافر در خودروی همدستانش می‌نشست تا طعمه‌ها به خاطر حضور او در ماشین اعتماد کنند و سوار شوند در پرونده‌های زیادی دیده شده از زنان مجرم با همین انگیزه و برای جلب اعتماد طرف مقابل استفاده می‌شود به همین خاطر شهروندان باید دقت بیشتری کنند و به صرف حضور یک زن در خودروهای شخصی سوار نشوند.

داوود ابوالحسنی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها