جزئیات اعزام به عمره

پس از 3 ماه توقف، با دستور رئیس‌جمهور و رایزنی سازمان حج و زیارت با مقامات سعودی، اعزام به عمره از نیمه اردیبهشت ماه از سرگرفته می‌شود. ممنوعیت اعزام به عمره هرچند از دی ماه سال گذشته آغاز شد، اما زمینه لغو آن به حدود یک سال قبل بازمی‌گردد که سفارت عربستان از صدور روادید به زنان ایرانی خودداری کرد. از جمله گفته شد بیش از 50 نفر از زنانی که سال 87 برای سفر به حج عمره نام‌نویسی کرده بودند، به علت صادر نشدن ویزا از سوی سفارت عربستان از این سفر بازماندند.
کد خبر: ۳۲۱۵۸۴

خانواده بازماندگان از سفر، در فرودگاه معطل و منتظر پاسخ ماندند و برخی از آنان نیز به همین خاطر یا قید سفر را زدند یا بدون دختران و همسران خود راهی عمره شدند.

در این باره سازمان حج و زیارت در اطلاعیه‌ای، اختلال در شبکه صدور روادید در عربستان سعودی و سرکنسولگری این کشور در تهران را علت اصلی بازماندن برخی از بانوان از سفر عمره مفرده اعلام کرد.

در حالی که دشواری‌های پیش‌آمده برای برگزاری عمره مفرده برای ایرانیان، تازگی نداشت؛ به‌خصوص این که در بهار و تابستان 87 نیز مشکلاتی برای زیارت قبرستان بقیع در شهر مدینه پیش آمد یا انگشت‌نگاری از ایرانیان عازم حج، واکنش‌هایی را از سوی مسوولان ایرانی به‌دنبال داشت به طوری که هشدار برخی از مراجع تقلید در قم را در پی داشت. برخی مراجع از یک‌سال قبل اعلام کردند که در صورت تداوم بدرفتاری‌ها با زائران ایرانی در جریان حج، آنان این مراسم را تحریم می‌کنند.

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی با اشاره به بی‌احترامی وهابیون به زائران حج عمره تصریح کرده بود: «اگر با پیگیری مسوولان دولتی، این بی‌احترامی‌ها متوقف نشود، حج عمره را تحریم می‌کنیم.»

تاخیر به ظاهر عمدی در پرواز‌های برگشتی نیز از جمله مشکلاتی بود که مسوولان سعودی را نسبت به وضعیت حجاج ایرانی بدبین کرد. بارها هنگام بازگشت حجاج ایرانی به کشور، از فرودگاه‌هایی که پذیرای پروازهای برگشتی حجاج ایرانی بودند خبر می‌رسید که تأخیر پروازهایی که توسط هواپیماهای سعودی انجام شده، تا بیش از 12ساعت افزایش یافته است که البته مسوولان فرودگاه‌های عربستان در این باره هیچگاه پاسخگو نبوده‌اند.

سرانجام این که حجت الاسلام و المسلمین ری شهری با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره حفظ عزت و حرمت زائران ایرانی و با بیان این که عمره مفرده عملی مستحبی است؛ دی ماه سال گذشته خبرداد: هر چند طرف سعودی در مذاکرات قول مساعد داده است، اما در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد،‌ احتمال لغو امسال عمره مفرده وجود دارد.

نماینده ولی‌فقیه و سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: در صورتی که خواست‌های ما برآورده شود، این سفر معنوی همانند گذشته برگزار خواهد شد. وبه این ترتیب سفر معنوی عمره به مدت 3 ماه لغو شد.

اما دیدار رئیس‌جمهور با رئیس سازمان حج در ایام نوروز و تاکید وی بر حل مشکل عمره، به مذاکره مقامات دو کشور انجامید و سرانجام خبر از سرگیری این سفر معنوی اعلام شد؛ همان سفری که قرار است از نیمه اردیبهشت آغاز شود.

شرایط اعزام شوندگان

رئیس حج و زیارت استان تهران‌ گفت: ظرف چند روز آینده، سهمیه عمره مفرده استان تهران و جدول پرواز عمره مفرده اعلام خواهد شد.

علی محدث در گفتگو با فارس درباره زمان اعزام زائران عمره مفرده اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، زمان اعزام عمره مفرده اواخر اردیبهشت‌ ماه خواهد بود.

او با اشاره به روند خوب انجام عملیات اجرایی مربوط به عمره مفرده امسال تصریح کرد: دارندگان فیش‌های بانک ملی و اولویت یک تا 70 بانک ملت و همچنین افرادی که در عمره رمضان سال گذشته در کاروان‌ها ثبت‌نام کرده‌اند اما به دلیل شیوع آنفلو‌آنزا پرواز آنها لغو شد، در اولویت اعزام عمره مفرده امسال قرار دارند.

محدث با اشاره به موضوع اعزام زنان زیر 45 سال بدون حضور محارم به عمره مفرده یادآور شد: بنابر تصمیم مقامات حج عربستان، امسال به طور قطعی از اعزام زنان کمتر از 45 سال بدون حضور محارم به عمره مفرده معذور خواهیم بود.

عمره مفرده 12 روزه شد

در همین حال مدیر روابط عمومی سازمان حج و زیارت گفت: مدت زمان انجام عمره مفرده امسال مانند سال گذشته 12 روزه است.

عبدالله نصیری اظهار کرد: هم‌اکنون کارهای اجرایی مربوط به عمره مفرده در حال انجام است و با توجه به آغاز اعزام زائران به عمره مفرده از نیمه دوم اردیبهشت ماه، هماهنگی‌‌های لازم جهت اعزام اعضای ستاد در مکه و مدینه انجام شده است و ظرف چند روز آینده، اعضای ستاد اعزام خواهند شد.

نصیری درباره ظرفیت عمره مفرده امسال گفت: به احتمال زیاد امسال تنها بتوانیم یک چهارم ظرفیت سال گذشته را به عمره مفرده اعزام کنیم.

پیش از این، اعلام شده بود با توجه به سهمیه محدود عمره مفرده، ممکن است مدت زمان سفر برای فراهم شدن امکان اعزام زائران بیشتر، از 12 روز به 10 روز کاهش یابد.

عمره دانشجویان متاهل

ستاد عمره دانشجویی اعلام کرد: افرادی که در سایت ستاد ازدواج دانشجویی که آبان 88 برگزار شد ثبت‌نام کرده‌اند، نیازی به ثبت‌نام در سایت ستاد عمره دانشگاهیان ندارند‌.با توجه به تصمیم ستاد عمره دانشگاهیان، سهمیه متاهلین در سال جاری به شرکت‌کنندگان در برنامه ازدواج دانشجویی که آبان 88 در سایت آن ستاد ثبت‌نام کرده‌اند، اختصاص می یابد و اگر در سایت ازدواج دانشجویی شرکت نکرده‌اند‌، می‌توانند در بخش مجردی ثبت‌نام کنند.

‌‌ اعزام دانشجویان فقط به صورت 2 نفره است و شخص همراه، فقط همسر دانشجوست‌، همچنین امکان همراه بردن فردی غیرهمسر(پدر، مادر و...) وجود ندارد‌.

بر این اساس، ‌‌ در صورت ثبت‌نام و موفقیت در قرعه‌کشی بخش متاهلین(همراه با همسر)، امکان ثبت‌نام در کاروان‌های مجردین ـ متاهل فردی و استادان وجود نخواهد داشت.

قرعه‌کشی این افراد 31 فروردین 89 توسط ستاد ازدواج دانشجویی انجام خواهد شد و نتیجه از طریق سایت ستاد عمره دانشگاهیان و ارسال پیام کوتاه به آگاهی خواهد رسید‌.

افرادی که در قرعه‌کشی پذیرفته می‌شوند، باید بلافاصله پس از اطلاع به سایت ستاد عمره برای نهایی کردن ثبت‌نام مراجعه کنند.

‌‌ تمام برگزیدگان قرعه‌کشی باید در مرحله اول مبلغ 250 هزار تومان برای هر نفر به عنوان علی‌الحساب واریز کنند‌.

هزینه سفر برای نوع دانشجویی متاهلی همراه با همسر حدود 850 تا 950 هزار تومان برای هر نفر تعیین شده است و با رایزنی‌های انجام گرفته، دانشگاهیان ‌می‌توانند برای پرداخت مابقی هزینه سفر از وام قرض‌الحسنه عمره دانشگاهیان استفاده کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها