لاریجانی در توکیو :

ایران به NPT پایبند است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که ژاپن دارای تکنولوژی هسته‌ای است اما فاقد سلاح اتمی است، ایران نیز همین شرایط مشابه را در برنامه هسته‌ای‌اش دنبال می‌کند.
کد خبر: ۳۱۳۸۴۰

به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی در ادامه دیدار پنج روزه خود از ژاپن امروز چهارشنبه با ساتسوکی ادابا رئیس مجلس مشاوران این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

لاریجانی در این دیدار با اشاره به تاریخچه روابط دو کشور، آنرا زمینه‌ای مناسب برای بسط و توسعه مناسبات دوجانبه دانست.

وی با اشاره به دیداری که در جریان این سفر از شهر ناکازاکی ژاپن داشت که در جنگ جهانی دوم مورد هجوم هسته‌ای آمریکا واقع شد، به احساسات قلبی مردم ژاپن از این حمله اشاره کرد و اقدامات سلطه‌گرانه آمریکا در زمان حاضر در افغانستان و عراق را ادامه جنایانت این کشور در ژاپن قلمداد کرد.

لاریجانی تاکید کرد: آمریکا با اقداماتی که در این دو کشور (افغانستان و عراق) انجام می‌دهد نه تنها به دنبال  حل مشکلات آنها نیست بلکه روز به روز نا امنی و تروریست در این کشورها هم گسترش یافته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی به همکاری‌های اقتصادی دو کشور اشاره کرد و گفت: باتوجه به فرصت‌هایی که در این رابطه بین دو کشور وجود دارد باید توسعه هرچه بیشتر اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

وی برنامه‌های هسته‌ای ایران را مدل مشابهی نظیر آنچه در ژاپن وجود دارد ذکر کرد و افزود: همانطور که ژاپن دارای تکنولوژی هسته‌ای است اما فاقد سلاح اتمی است، ایران نیز همین شرایط مشابه را در برنامه هسته‌ای‌اش دنبال می‌کند.

رئیس قوه مقننه با تشریح وظایف سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، نقش این سازمان در کاهش سلاح‌های اتمی و رسیدن به اهدافش ناچیز شمرده و آن را تحت تاثیر اعمال نفوذهای کشورهای قدرتمند به ویژه آمریکا قلمداد کرد.

لاریجانی از این که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رغم تعهداتش برای کمک به کشورهای عضو در خصوص توسعه دانش هسته‌ای و فناوری‌های صلح‌آمیز آنها، تاکنون هیچ کمکی به ایران نکرده، انتقاد و از آنکه حتی در زمینه تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران کمکی به ایران نکرده ابراز ناخرسندی کرد.

لاریجانی با اشاره به تعهد کشورهای عضو برای عدم اشاعه تولید سلاح هسته‌ای گفت: ایران به این تعهد مبنی برعدم تولید سلاح هسته‌ای پایبند است.

وی افزود: آژانس انرژی هسته‌ای مطابق محتوای NPT حق درخواست تعلیق فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را ندارد.

رئیس مجلس مشاوران ژاپن در این دیدار ابراز امیدواری کرد سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به این کشور، موجبات گسترش روابط تهران - توکیو را فراهم آورد.

در این دیدار طرفین بر اهمیت مراودات دو کشور در دو سوی قاره بزرگ و کهن آسیا تاکید و خواهان توسعه و تحکیم هرچه بیشتر این روابط شدند.

مجلس مشاوران یا مجلس سنای ژاپن در کنار مجلس نمایندگان، به طور مشخص دارای اختیاراتی در زمینه تنقیح قوانین است.

این مجلس دارای 246 نماینده و مدت نمایندگی آن 6سال است.

پس از گفتگوی روسای مجلس ایران و مجلس مشاوران ژاپن علی لاریجانی از پارلمان این کشور دیدار کرد و با اصرار رئیس مجلس مشاوران ژاپن، برای دقایقی در جایگاه ریاست به صورت نمادین نشست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها