در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
بادمجان قلمی کوچک: 3 کیلو
سرکه: به اندازه لازم
طرز تهیه: سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و میگذاریم یک شبانهروز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد میکنیم.
برای تهیه این ترشی از بادمجانهای کوچک استفاده میکنیم. اگر بادمجانها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمیداریم و به همین ترتیب آنها را در حالی که یک برش3 سانتیمتری در وسط بادمجانها ایجاد کردهایم، در سرکه میجوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بادمجانها کمی بپزد، ولی له نشود.
سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی میریزیم و سیر، نمک و ادویه را به آن اضافه میکنیم. بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادمجانها را از این مخلوط پرمیکنیم و در ظروف مخصوص ترشی میریزیم. سپس روی مواد سرکه میریزیم تا سرکه روی بادمجانها را بگیرد. در آنها را محکم میبندیم و در جای خنک نگه میداریم.
نکات تغذیهای
خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها میشود. همچنین به علت دارا بودن سرکه باعث هضم بهتر غذا و چربیها میشود. اگر در صورت خوردن یک غذای چرب احساس سنگینی کردید، با خوردن مقداری ترشی یا آبلیمو یا آبغوره که همگی خاصیت اسیدی دارند، حالتان بهبود خواهد یافت.
نکنه: در مصرف ترشی نباید زیادهروی کرد. همانطور که اشاره شد ترشی خاصیت اسیدی دارد، بنابراین افرادی که دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف کنند.
این ترشی به علت دارا بودن بادمجان، برای افرادی که به آن حساسیت دارند مناسب نیست.
آش فلفل
مواد لازم:
گوشت سر دست: 500 گرم
گندم: 2 پیمانه
برنج: یکدوم پیمانه
عدس: 1 پیمانه
باقلا زرد: یکدوم پیمانه
نخود درشت: یک پیمانه
زرد چوبه: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه: گندم و برنج را از شب قبل خیس میکنیم. حبوبات را جداگانه پاک کرده و خیس میکنیم. گندم و برنج خیس شده از قبل را با زردچوبه روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا لعاب بیندازد.
نخود و گوشت را با هم روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا بپزد. گوشت را از استخوان جدا کرده و میکوبیم و به مواد بالا اضافه میکنیم.
عدس و باقلا را نیز پخته و به مواد بالا اضافه میکنیم. مرتب مواد را هم میزنیم تا حالت کشدار پیدا کند. مقداری روغن به آن اضافه میکنیم در آخر هم نمک و فلفل را میافزاییم. سپس آش را در ظرف ریخته و با روغن و فلفل قرمز روی آن را تزئین میکنیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم