شرکت فوجی ، هارد دیسکهای 2سانتی متری ساخت تاکنون استاندارد ساخت مینی هاردها 5/2 سانتی متر بود که فوجی توانست رکورد را شکسته و هاردهایی با پهنای بشقابی 2سانتی متر ( 8دهم اینچ) به بازار عرضه کند.
کد خبر: ۲۸۲۵۷
محصول جدید قرار است روی وسایلی نظیر تلفن های همراه ، همراه های شخصی دیجیتالی (PDA) و سایر محصولاتی که هاردهای بسیار کوچک نیازمندند ، نصب شود. مینی هارد مذکور از نظر پهنای بشقاب 2سانتی متر و از نظر ضخامت حدود 4دهم میلی متر است . فوجی توانسته در هر اینچ مربع بیش از 80
گیگابایت دیتا متراکم کند. این فناوری برای جایگزینی کارتهای حافظه نیز کاربرد دارد اما هنوز هیچ سازنده ای تصمیم نگرفته که از این گونه هارد دیسکها به جای کارتهای حافظه استفاده کند. براساس نظر کارشناسان در نیکی الکترونیکز، سالها وقت نیاز است تا تفکر جایگزین مینی هاردهای با ظرفیت بالا به جای کارتهای حافظه جا بیفتد. مشکل دیگر که نمی توان از آن فرار کرد این است که حداکثر در یک اینچ مربع می توان 200گیگابایت اطلاعات ذخیره کرد و سالها بعد چگونه می توان به مینی هاردها اطمینان کرد؛ چرا که هاردها به صورت طولی اطلاعات را ذخیره می کنند اما فوجی در طرح توسعه خود در نظر دارد تا به حالت عمودی نیز بتوان دیتا را ذخیره کرد. اگر این پروژه متحقق شود، می توان در هر اینچ 400 گیگ اطلاعات را متراکم کرد. در آن صورت مینی هاردهایی تا 30گیگ را می توان ساخت که این اندازه کاملا حالت رقابت آمیز با کارتهای فلش را پیدا می کند.