زمزمه‌های ادغام وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات با راه و ترابری شنیده می‌شود

ترکیب سیم و کابل با آسفالت؟!

این روزها، خبر داغ و اساسی فناوری اطلاعات کشورمان، طرح ادغام وزارتخانه‌های «راه و ترابری» و «فناوری اطلاعات و ارتباطات» است که مخالفان و موافقان زیادی نیز دارد. وفا غفاریان، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران درباره این طرح به ایسنا گفت: «سیاستگذاری و تنظیم روابط بین اجزای بخش یکی از این نقش‌ها محسوب می‌شود و نقش دوم مدیریت امور است؛ ارزیابی طرح ادغام باید با توجه به این دو نقش صورت گیرد. سازمان‌های بی‌شماری در دنیا هستند که هم یک فضای فیزیکی و هم یک فضای مجازی را مدیریت می‌کنند و مشکلی نیز در این زمینه ندارند، چون مدیریت تحت اصول واحد انجام می‌شود.»
کد خبر: ۲۷۲۱۴۱

وی همچنین افزوده است: «این مباحث در مورد «امکان‌پذیری» ادغام وزارتخانه‌ها بود، هرچند اهداف و مزایای این طرح خود جای تامل و ارزیابی جامع‌تری دارد.»

همچنین، علی مطهری نماینده تهران و رئیس کمیته مخابرات مجلس، در گفتگو با ایسنا در خصوص موافقت اعضای کمیسیون صنایع با طرح ادغام وزارتخانه‌های «راه و ترابری» و «ارتباطات و فناوری اطلاعات» ضمن اعلام موافقت خود با این طرح، گفت: «طرح اولیه‌ای که دولت با ارائه لایحه‌ای تعداد وزارتخانه‌ها را به 16 وزارت تقلیل می‌داد و به‌صورت کلی مطرح شده بود، طرح بهتری بود.»

مطهری همچنین اعلام کرد: «با خصوصی شدن مخابرات، 30شرکت مخابرات استانی، شرکت ارتباطات سیار و چند شرکت دیگر از مجموعه مخابرات خارج می‌شوند. به این ترتیب پس از خصوصی‌سازی شرکت‌های مخابرات، پست و پست بانک، عملا مجموعه وزارت ارتباطات به سازمان‌های رگولاتوری، زیرساخت و هوافضا تقلیل می‌یابد و عمدتا شرکت زیرساخت مسوولیت وزارت را برعهده خواهد گرفت، بنابراین تخصیص یک وزارتخانه به چنین مجموعه کوچکی ضروری نیست.»

مطهری در خصوص این مساله که آیا بعد از تشکیل وزارتخانه راه و ارتباطات وظایف جدید این وزارتخانه در قالب دو معاونت راه و ارتباطات تقسیم خواهد شد، گفت: «این ادغام به‌معنی وجود دو معاونت جدا در وزارتخانه جدید نخواهد بود.»

چیزی که مشخص است، وظایف وزارت فعلی فناوری ارتباطات و اطلاعات و وزارت راه و ترابری با هم تفاوت‌هایی دارد. اما از طرفی تقسیم نشدن یک وزارتخانه به دپارتمان‌ها (معاونت‌های) مختلف ممکن است منجر به عدم پاسخگویی در برابر نیازهای عمیق کشورمان در حوزه فناوری اطلاعات شود. مطهری همچنین در مورد همین موضوع گفت: «فعلا بحث‌های اولیه صورت گرفته و موضوع خیلی باز نشده است، اگر اقدامات جدی‌ شود و به نتیجه نهایی برسد، در خصوص رگولاتوری و فناوری اطلاعات باید کار بیشتری صورت گیرد و وظایف مشخص شود. این موضوع نیازمند همکاری دولت و مجلس است و کمیسیون‌های متفاوتی روی این مساله کار می‌کنند.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها