شنیدنی هفته

باران سرودی دیگر سر کن

«من جدا گریه‌کنان ابر جدا»، خودم را نمی‌گویم. اسم مجموعه‌ای شنیدنی را می‌گویم که به تازگی وارد بازار موسیقی شده است و اسمش همین است: «من جدا گریه‌کنان ابر جدا.» در این روزهای رکود در حوزه‌های هنر که تولید کم است و فاصله انتشار هر اثر با اثری دیگر گاه حتی به بیشتر از یک ماه می‌رسد، انتشار این گونه آثار در موسیقی ایرانی غنیمت است. این اثر شامل قطعاتی از چند آهنگساز است که نوازندگانی مشترک آن را اجرا کرده‌اند.
کد خبر: ۲۶۹۴۰۲

 «من جدا گریه‌کنان ابر جدا» اولین تجربه گروه ماهریز و همکاری اعضای آن با یکدیگر است. سازبندی اثر ایرانی است و آواز آن را همراهی می‌کند و ریتم قطعات و حال و هوای آنها به سبب تعدد آهنگسازان از هر قطعه به قطعه دیگر فرق می‌کند. «من جدا گریه‌کنان ابر جدا» شامل 7 قطعه است. قطعه اول «تنها» نام دارد که شعر آن متعلق به مرحوم نصرت رحمانی است و آهنگسازی آن را محمد سرخوش عهده‌دار بوده است. قطعه دوم شامل آواز و همنوازی نی و تار است که اشعار آن متعلق به مولانا و آهنگ متعلق به بابک شاهگلدی است. قطعه سوم چهار مضراب بیات ترک با آهنگسازی علی صحفی است. آواز کرد بیات و دشتی با دونوازی‌های سنتور و کمانچه همراه است. بداهه‌نوازی این دو ساز با همراهی شعرهای امیرخسرو دهلوی است. باران سرودی دیگر سر کن که شعر آن را محمدرضا شفیعی کدکنی سروده و آهنگ آن را حسام اینانلو ساخته است را در ادامه این قطعات می‌شنویم. آواز و همنوازی سه‌تار و تار کاری از حسین اینانلو و علی صحفی با اشعار ه. ا. سایه ششمین قطعه این مجموعه است. آخرین قطعه هم «پیوند مهر» نام دارد که آهنگسازی آن را حسین اینانلو عهده‌دار بوده و شعر متعلق به شفیعی کدکنی است. خواننده قطعات مظفر شفیعی است و نوازندگان را محمد شوقی سرخوش نوازنده نی، بابک شاهگلدی نوازنده تار، آبتین غفاری نوازنده تنبک، علی صحفی نوازنده تار،‌هادی اینانلو نوازنده سنتور، حسین اینانلو نوازنده سه‌تار و عود و حسام اینانلو نوازنده کمانچه و قیچک تشکیل می‌دهند.

گروه موسیقی ماهریز سال 1381 فعالیت خود را با رویکرد موسیقی دستگاهی ایران شروع کرده و با تکیه بر آهنگسازی و دانش اعضای گروه به عنوان یک اصل و همین طور با آزمون و خطا و ممارست در این 7 سال به یک زبان و حس و حال مشترک به دلیل تنوع آهنگسازان آن رسیده است. حاصل این تلاش کنسرت‌های گروه از سال 1382 تا حالا است که می‌توان به همکاری بهمن رجبی نوازنده تنبک در سال 84 و همکاری مظفر شفیعی در سال 85 و 86 در قالب کنسرت‌هایی در فرهنگسرای نیاوران اشاره کرد. مظفر شفیعی خواننده در حال حاضر گروه از شاگردان محمدرضا شجریان است. «من جدا گریه‌کنان ابر جدا» را شرکت آوا خورشید منتشر کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها