وزیر نیرو: جیره‌بندی آب نداریم

گروه اقتصاد: وزیر نیرو با تاکید بر این‌که ذخیره آب کشور باید تا آذرماه آتی مدیریت شود و با منطق و برنامه درخصوص مصرف آن پیش برویم، در عین حال گفت: سهم آب شرب مردم محفوظ است و جیره بندی آب برای مردم نخواهیم داشت. پرویز فتاح در گفتگو با مهر افزود: نمی‌توان بصراحت گفت که وضعیت تامین آب شرب مردم، خیلی خوب است، بلکه سهم آب شرب را باید از میزان آبی که در اختیار است، خارج سازیم و مازاد را با نگاه به آینده و پاییز که ممکن است به هر دلیلی بارندگی خوبی اتفاق نیفتد، مدیریت کنیم.
کد خبر: ۲۵۹۷۴۱

وزیر نیرو افزود: برای آب کشاورزی در نیمه جنوبی کشور همچنان محدودیت اعمال می‌شود اما در نیمه شمالی کشور، وضعیت بارندگی امسال بهتر بوده است و محدودیت آب کشاورزی تا به حال نداشته ایم، ولی برای نیمه جنوبی کشور که کاهش بارش را شاهده بوده‌ایم، احتمال اعمال محدودیت کشت بهاره، تابستان و حتی پاییزه را خواهیم داشت. وی تصریح کرد: سال 87 از نظر بارندگی سال سختی بود و وزارت نیرو امیدوار بود که نیمه دوم سال 87، بارندگی‌های پاییزی و برف زمستانی بتواند کمبود را جبران کند که پیش‌بینی هواشناسی نیز همین بود. ولی زمانی که به آخر اسفندماه رسیدیم، نگرانی بیشتر شد و نه تنها جبران نشد، بلکه نسبت به بارندگی 87 نیز عقب افتادیم.

به گفته فتاح، از هفته اول فروردین 88 با چند نوبت بارندگی سراسری که اتفاق افتاد، ورق برگشت و ناامیدی‌ها و آمادگی برای جیره‌بندی، اعلام وضع اضطراری و تاکید بر ستاد خشکسالی همه و همه تغییر یافت، چراکه ظرف 40 روز از اول فروردین تا 10 اردیبهشت، حدود 60 میلی متر بارندگی در کشور اتفاق افتاد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: کل بارندگی از اول مهر 87 تا فروردین 88 حدود 120 میلی‌متر بود که این رقم تا 15 اردیبهشت ماه به 185 میلی‌متر رسید؛ به این معنا که 24 درصد بارندگی سالانه کشور ظرف 40 روز اتفاق افتاد.

فتاح گفت: از نظر مخازن آبی، پشت سدهای کشور 5/17 میلیارد مترمکعب آب جمع شده است که این عدد سال گذشته در همین زمان، 5/13 میلیارد مترمکعب بوده است. ولی این عدد نسبت به درازمدت 3 سال اخیر که حدود 22 تا 25 میلیارد مترمکعب بوده، کمتر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها