آغاز گمانه‌زنی در گنبد قابوس

سرپرست پایگاه میراث فرهنگی گنبد قابوس در استان گلستان از انجام گمانه‌زنی باستان‌شناسی برای شناخت ساختارهای معماری برج قابوس خبر داد.
کد خبر: ۲۵۷۸۳۳

حمید عمرانی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: در نظر داریم، برای شناخت ساختارهای معماری بالای تپه و اطراف برج قابوس، گمانه‌زنی باستان‌شناسی انجام دهیم تا مشخص شود، وضعیت ساختارهای این منطقه به چه شکل است.

او گفت: تاکنون در این منطقه به‌صورت مدون چنین کاری انجام نشده بود و فقط مطالعاتی که سال‌های پیش انجام شدند، نشان دادند، ‌5/4 متر از ارتفاع این تپه، خاک‌های واریزی است که بر اثر تخریب سازه‌های معماری دوران معاصر به‌و‌جود آمده‌اند. بنابراین در قسمت بالای تپه و برج قابوس گمانه‌زنی می‌کنیم تا این وضعیت بررسی شود.

وی هم‌چنین اظهار کرد: از وضع پی اصلی و فونداسیون برج قابوس اطلاعاتی نداریم، بویژه بخشی از رطوبتی که در دامنه‌ی برج قابوس در چند سال گذشته وجود داشته، سبب می‌شده است، همیشه برج قابوس مرطوب باشد. این اقدام و گمانه‌زنی به‌گونه‌ای به بحث رطوبت‌زدایی نیز کمک کند.

عمرانی افزود: علاوه بر این مسائل، در راستای ثبت جهانی گنبد قابوس باید بحث‌های مربوط به معماری و پی این برج برای اقدامات حفاظتی مشخص شوند تا بدانیم برج قابوس روی بستر اصلی یا روی تپه شکل گرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها