تنگه «مرصاد» ثبت ملی می‌شود

قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از ثبت ملی تنگه «مرصاد» به عنوان محل عملیات «مرصاد» خبر داد.
کد خبر: ۲۴۷۱۹۳

حمید بقایی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: عملیات مرصاد که بین نیروهای نظامی ایران و سازمان مجاهدین خلق در اواخر جنگ ایران و عراق، در سال 1367درگرفت نیروهای ایران پیروز و مانع پیشروی نیروهای سازمان مجاهدین خلق در خاک ایران شدند و تلفات سنگینی را به آن‌ها وارد کردند.

وی گفت: محل عملیات «مرصاد» به عنوان یک مکان - رویداد تاریخی 5 مرداد که سالروز انجام این عملیات است به ثبت ملی می‌رسد.

قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: در حال حاضر مطالعات ثبت این مکان - رویداد آغاز شده است.

بقایی ادامه داد: در مراسم ثبت مکان - رویداد «مرصاد» از سرداران و فرماندهانی که در این عملیات حضور داشته‌اند تقدیر می‌شود.

وی گفت: منطقه «مرصاد» در حال حاضر در مسیر کاروان‌های راهیان نور قرار دارد که با ثبت ملی آن همواره یاد و خاطره این عملیات مهم دفاع مقدس زنده خواهد ماند.

عملیات «مرصاد» در سال 1367سه روز به طول انجامید که در روز اول هدف سد کردن هجوم مجاهدین خلق بود. در روز دوم حرکت نیروی زمینی صورت گرفت که با پشتیبانی بسیار قوی نیروی هوایی و هوانیروز همراه شد و در روز سوم یگان‌های مجاهدین خلق به کلی منهدم شد.

فرماندهی این عملیات بر عهده علی صیاد شیرازی بوده است که در سال 1378 توسط سازمان مجاهدین خلق ایران ترور شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها