کاری که باید اوباما بکند

شعارهای باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر ایجاد جهانی عاری از سلاح هسته‌ای بدون کمترین توجه به برنامه هسته‌ای رژیم‌صهیونیستی با وجود بیش از 200 کلاهک هسته‌ای بیان شده است.
کد خبر: ۲۴۳۸۰۸
در حالی که اگر حقیقتا اوباما در این راستا تلاش می‌کند راه تحقق آن وادار کردن صهیونیست‌ها به توقف برنامه‌ هسته‌ای‌شان و پیوستن آنها به معاهده منع تکثیر است.

اظهارات اوباما در زمینه‌ عاری ساختن منطقه از سلاح‌های کشتار جمعی تحولی جدید در سیاست آمریکا است اما به راستی تا زمانی‌که کشورهای بزرگ نظیر آمریکا خود گام‌های اولیه در راستای عاری ساختن جهان از سلاح‌های هسته‌ای را اتخاذ نکنند ، نمی‌توان کشورهای دیگر را قانع ساخت که برنامه‌های علنی و محرمانه در زمینه توسعه توانمندی‌های نظامی هسته‌ای‌شان را متوقف کنند.

تا زمان عدم اتخاذ تدابیر محسوس و گام‌های عملی در راستای رهایی از سلاح هسته‌ای از سوی کشورهای بزرگ چنین اظهاراتی هرگز تاثیر نخواهد داشت و تنها صحبت کردن در این باره نمی‌تواند در سیاست کشورهای دیگر موثر واقع شود.

مسلما جامه‌ عمل پوشاندن به این اظهارات مساله راحتی نیست و تا زمانی که آمریکا گام‌های عملی را به لحاظ جایگاهش میان کشورها اتخاذ نکند، تلاش در این زمینه راحت نخواهد بود.

گام‌هایی که آمریکا اتخاذ خواهد کرد دو نوع است؛ گام نخست به زرادخانه‌های هسته‌ای این کشور مرتبط است که یکی از آنها می‌تواند جهان را صد بار نابود سازد. از این رو کاهش این توانمندی به طور محسوس اگر یکجانبه باشد هرگز در قدرت بازدارندگی‌ و امنیتش تاثیری نخواهد داشت.

از این رو آمریکا باید ابتدا توسعه برنامه هسته‌ای‌اش را که در راستای ساخت سلاح هسته‌ای دنبال می‌کند، متوقف کند و همین امر به کشورهای دیگر انگیزه می‌دهد که همانند آن عمل کنند.

گام‌ دیگری که آمریکا می‌تواند اتخاذ کند مربوط به تکثیر سلاح‌ هسته‌ای در منطقه است. آمریکا مسوولیت جلوگیری از دستیابی هر کشور مخالف خود به توانمندی‌های هسته‌ای را بر عهده گرفته است در حالی که در عین حال برخی دیگر را در برنامه هسته‌ای‌اشان تشویق می‌کند.

بهترین مثال برای این امر اسرائیل است. در حالی‌که مانع تلاش کشورهای عربی در زمینه هسته‌ای شده است تا به زعم خود منطقه را عاری از سلاح‌های کشتار جمعی سازد، آمریکا همواره از اسرائیل در برابر اعمال فشارهای بین‌المللی جهت پیوستن  به پیمان معاهده‌ منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان.پی.تی) پشتیبانی کرده و از آن حمایت‌های تکنولوژیکی کرده است.

آیا باید به این اظهارات اوباما در زمینه عاری ساختن جهان از سلاح‌ هسته‌ای و احترام به حق ملت‌ها در بهره‌مندی از برنامه‌ صلح آمیز هسته‌ای امیدوار بود؟

در اختیار داشتن سلاح‌های کشتار جمعی از سوی هر کشوری زمینه را برای رقابت تسلیحاتی فراهم می‌کند. اسرائیل در حال حاضر 200 کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد و جهان هیچ اقدامی در این زمینه نمی‌کند در حالی که اسرائیل بزرگترین خطر برای منطقه و عامل ایجاد رقابتی سخت برای دستیابی به سلاح کشتار جمعی است.

این در حالی است که دیگر کشورهای منطقه هیچ تلاشی در این زمینه نمی‌کنند لذا آمریکا ابتدا باید از خود و اسرائیل شروع کند تا دیگر کشورها همانند آنها عمل کنند.

صحبت کردن از ایجاد جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای هرگز بدون تمرکز بر اسرائیل فایده‌ای نخواهد داشت. باید بررسی شود که چرا اسرائیل این مقدار سلاح هسته‌ای در اختیار دارد؟ چطور بر خلاف قوانین بین‌المللی عمل می‌‌کند؟ در حالی که اسرائیل دولتی متجاوز است و رهبران آن جنایتکارانه عمل می‌کنند و بعید نیست که روزی دست به جنایتی وحشتناک بزند.

اسرائیل همچنان خطری جدی برای منطقه و کل جهان است و آمریکا به تنهایی نمی‌تواند موجبات جهانی عاری از سلاح هسته‌ای را محقق سازد. آمریکا باید در راستای تغییر در سیاستش در قبال برنامه‌ هسته‌ای اسرائیل موضعی جدی و صادقانه اتخاذ کند.

منبع: الخلیج
ترجمه: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها