فاخره بهبهانی

اشتهاآور زمستانی

ترشی‌ها یکی از خوشمزه‌ترین و دلپذیرترین محصولات تولید شده از سرکه هستند که در زمره مواد غذایی متنوع و اشتهاآور قرار دارند. معمولا با فرا رسیدن فصل سرد سال تمایل افراد برای مصرف چنین محصولاتی زیاد شده و آن را به عنوان یک مکمل غذایی جایگزین محصولاتی نظیر ماست، سبزی و سالاد می‌کنند. ترشی‌هایی که با سرکه درست می‌شوند فواید زیادی دارند. سرکه، حاوی انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی است. هضم غذاهای سنگین را آسان می‌کند. به ترشحات معده کمک می‌کند. عفونت‌های خونی و صفراوی را از بین می‌برد.
کد خبر: ۲۱۷۹۹۱
 لثه‌ها را محکم می‌کند. در جذب چربی و دفع سموم کمک زیادی به کبد می‌کند. پاک‌کننده طحال است و برای معده‌های پرالتهاب مفید بوده و گرفتگی دستگاه گوارش را باز می‌نماید و از لخته شدن خون در معده جلوگیری می‌کند. خارش بدن را معالجه می‌کند و کهیر را برطرف می‌سازد. افزودن یا خوردن سرکه به همراه غذا آثار منفی ناشی از بالا بودن قند خون را 30 تا 45 دقیقه بعد از خوردن آن کاهش می‌دهد. علاوه بر سرکه، انواع سبزیجات مغذی، معطر و ادویه‌جات مختلف نیز در ترشی‌ها استفاده می‌شود که هر کدام حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی و درمانی بی‌شماری هستند. با این حال اگرچه ترشی‌ها از نظر تغذیه‌ای حائز اهمیت هستند، ولی مصرف بیش از اندازه آنها بخصوص در صورتی که مملو از ادویه، فلفل، نمک و سرکه باشد، عمل هضم را به تاخیر انداخته و جدار معده و روده را سخت می‌کند و مهم‌تر از همه از ترشح اسیدهای طبیعی جلوگیری می‌کند و نمک زیاد آن منجر به افزایش فشار خون، کاهش فعالیت‌های ریوی، انسداد مجاری تنفسی و عدم جذب کامل پروتئین در بدن می‌شود و در نهایت به عنوان یک مکمل غذایی اشتهاآور منجر به افراط در مصرف مواد غذایی شده و منتهی به چاقی می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده، برخی افراد عقیده دارند که با خوردن انواع ترشی‌ها می‌توانند به کاهش چربی خون کمک کنند. این افراد با مصرف زیاد چربی‌ها و پس از آن مصرف ترشی‌ها، به قول معروف وجدان خود را آرام می‌کنند، ولی باید بدانید، شاید ترشی‌ها اثر بسیار اندکی در هضم چربی و غذاهای سنگین داشته باشند؛ ولی اثر مخرب و زیان‌آور آنها را خنثی نمی‌کنند. حتی می‌توانند با افزایش اسید معده، سبب اشتهای کاذب شده و میل به خوردن را زیاد کنند و موجب بالا رفتن چربی خون نیز شوند. بنابراین مصرف به اندازه، به جا و اصولی این مکمل اشتهاآور، در صورتی که جایگزین ماست، سالاد و سبزیجات تازه نشود، مطلوب است.

توصیه: نظر به این‌که ترشی‌ها نیز می‌توانند دستخوش اثرات نامطلوب میکروارگانیزم‌های اسیددوست قرار گیرند، لازم است از تهیه این‌گونه محصولات که بیشتر به شکل فله‌ای و باز عرضه می‌شوند، جدا خودداری و انواعی را که دارای بسته‌بندی اصولی پروانه ساخت و بهداشت به همراه علامت استاندارد هستند، خریداری کنید.زیاده‌روی در مصرف ترشی‌ها می‌تواند املاح بدن را در خود حل کرده و منجر به افت املاح شود، به همین دلیل بیماران و سالمندان که قدرت سازندگی ندارند، باید در مصرف انواع ترشی‌ محتاط باشند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها