سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
محققان میگویند پخت و پز خواص ارزشمند ضد سرطانی بیشتر اعضای گونههای «بارسیکا» یا انواع کلمها که شامل کلم سفید ، گل کلم و کلم دلمه و براکلی میشود را از بین میبرد.
زمانی که این سبزیجات مصرف میشوند یک ماده مشترک در تمام آنها به نام «گلوکوزینولیت» به مولفه دیگری به نام سایانیت I تبدیل میشود که تاثیر سمی مواد سرطانزا را خنثی میکند و باعث میشود این مواد زیانآور، با سرعت بیشتری از بدن خارج شوند.
اما طبق یک مطالعه که در مجله شیمی غذا و سمشناسی منتشر شده است ، 30 دقیقه جوشاندن هر یک از سبزیجات خانواده کلم بیشتر این خواص دارویی را از بین میبرد و در مقابل، تاثیر بخارپز کردن، در مایکروویو گذاشتن و یا سرخ کردن آن در مقدار گلوکوزینولیت موجود در کلمها تاثیر چندانی ندارد.
کلم پیچ ، شلغم ، کلم سبز و کلم قمری از دیگر گونههای این گروه سبزیجات هستند که خواص ضد سرطانی دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد