پشت پرده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

بالا‌خره فیل یا الا‌غ؟!

دانشگاه «می‌سی‌سی‌پی» شهر آکسفورد در حالی میزبان مناظره 5/‌1 ساعته دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا بود که حداقل 70 میلیون نفر از شهروندان آمریکایی از طریق گیرنده‌های تلویزیونی خود به صورت مستقیم شاهد آن بودند.
کد خبر: ۲۰۷۷۵۵

حدود یک ماه دیگر سرنوشت کلید دار بعدی کاخ سفید معلوم می‌شود و بیشتر نظرسنجی‌ها حکایت از پیشتازی باراک اوباما اولین نامزد سیاه‌پوست دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد.

این اولین مناظره رسمی‌ و تلویزیونی نماد فیل‌ها و الاغ‌ها بود! 

جالب این جا بود که مک کین در این مناظره دائما تلاش می‌کرد، سابقه دیپلماتیک و سیاسی خود را به رخ اوباما بکشد و او را در مسائلی نظیر چگونگی مذاکره با ایران، عرصه دیپلماسی خارجی و مساله روسیه به چالش بکشاند.

در مقابل اوباما مخالفت صریحش با جنگ عراق را از روز اول  به رخ مک کین می‌کشید و دائما می‌گفت، وی از معدود افرادی بوده که از روز اول بر سر جنگ با عراق مخالفت داشته و آن را بی‌نتیجه می‌دانسته.

مک کین در این مناظره گفت: «من فکر نمی‌کنم اوباما شناخت و تجربه‌ کافی و ضروری برای احراز پست ریاست جمهوری آمریکا داشته باشد.» اما بر خلاف آن سناتور اوباما در این برنامه تلویزیونی بارها جمله‌ سناتور مک کین، حق دارد را اظهار کرد و البته ناظران این تاکید وی را یکی از نقاط ضعفش در این مناظره دانستند. نه نشانه ادبش!
 در نهایت باوجود آن‌که هیچ کدام از مفسران نتوانستند پیروز این مناظره را معرفی کنند نظرسنجی روزنامه «یو‌اس‌ای تودی» و موسسه نظرسنجی «گالوپ» درباره ارزیابی عملکرد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت : نامزد جوان حزب دموکرات همان‌گونه که انتظار می‌رفت توانست عملکرد مطلوب‌تری در مقایسه با رقیب سالخورده خود داشته باشد. 

   فعالیت‌های انتخاباتی صرفه‌جویانه 

 درست قبل از این مناظره بود که مک‌کین با ژستی صرفجویانه از توقف موقت فعالیت‌های انتخاباتی خود خبر داد و دلیل این امر را بحران اقتصادی آمریکا عنوان کرد. او گفت در حال معلق کردن مبارزات انتخاباتی‌اش برای بازگشتن به واشنگتن جهت رسیدگی به این بحران است. وی به این وضعیت اکتفا نکرد و از اوباما خواست که مناظره دو نامزد به تعویق افتد؛ اما این اقدام با مخالفت ستاد اوباما مواجه شد و سناتور سیه چرده ایالت ایلی نویز در بیانیه خود تاکید کرد که «یک رئیس جمهور باید قادر باشد  در یک لحظه، بیش از یک کار را انجام دهد.» نامزد دموکرات‌ها در ژستی انتخاباتی  پسند اعلام کرد  امروز بیش از هر زمان دیگری لازم است شهروندان آمریکا مواضع کسی را بشنوند که  بخواهد به این وضع نابسامان رسیدگی کند.

اما در پشت پرده دلیل این دلسوزی‌های مک‌کین برتری یافتن اوباما نسبت به وی در آخرین نظرسنجی‌های انتخاباتی بود چرا که مردم، وضعیت بوش و جمهوریخواهان را که مسوول وضعیت بی‌ثبات و بحران اقتصادی این کشور است، می‌دانستند.

هزینه‌ها

انتخابات فرسایشی در آمریکا از مدت‌ها قبل از برگزاری شروع می‌شود و شبیه یک سریال تمام نشدنی تا خالی کردن جیب مردم آمریکا به نفع لابی‌های بزرگ انتخابات ادامه می‌یابد. در این میان هم به نظر می‌رسد که روسای جمهورآتی آمریکا اصلا پول به چشمشان نمی‌آید چون در حالی از صرفه جویی سخن به میان می‌آورند که کمیسیون انتخابات آمریکا هزینه هر روز انتخابات فرسایشی ریاست جمهوری این کشور را 6/3 میلیون دلار اعلام کرده است. اوباما کاندیدایی است که از بیشترین کمک‌های مالی طرفداران برخوردار بوده و ماهی 65 میلیون دلار از محل کمک‌های مردمی ‌به ستاد خود دریافتی داشته و ماهی 53 میلیون دلار هم هزینه کرده است.

این در حالی است که مک کین ماهانه 47 میلیون دریافت و 41 میلیون دلار هم هزینه کرده است.

—نیمی ‌از پول هزینه شده توسط نامزدهای انتخابات آمریکا صرف تبلیغات تلویزیونی شده است.

شعار‌های انتخاباتی

اگرچه رقابت نزدیک انتخاباتی این دو سناتور تقریبا هم مرز یکدیگر در حال پیشروی است اما هر دو از حربه تخریب و تهمت، به عنوان بهترین ابزار برای بالا بردن خود استفاده می‌کنند .

از جمله مواردی که اغلب از زبان مک‌کین و معاونش پالین بر زبان رانده می‌شود این است که می‌گویند اوباما در مسائل اقتصادی، سخنی برای گفتن نداشته و «لال اقتصادی» است.

البته این جمله اوباما و معاونش باید هم تلافی جویانه گفته شده باشد که مک کین، حقایق را ذبح کرده و آنها را نصفه و نیمه به مردم اطلاع می‌دهد!

جان مک کین از سویی نامزد جمهوریخواهان را وابسته به شرکتهای نفتی این کشور اعلام می‌کند و بر این باور است که مردم در ایالات متحده، حضور دومین رئیس جمهور وابسته به شرکت‌های نفتی را تحمل نخواهند کرد.

همچنین اظهار شده: جان مک کین به طبقه‌ای تعلق دارد که از درک وضعیت شهروندان آمریکایی عاجز است. ستاد انتخابات اوباما با اشاره به سن و سال مک‌کین 72 ساله اعلام کرده است وی به انقلاب اینترنتی توجهی ندارد و حتی نمی‌داند چگونه با اینترنت کار کند.

«دان پفایفر»، سخنگوی اوباما، در این باره اظهار داشت: ما به موضوعات پیش‌ پا افتاده نظیر سن و سال مک‌کین نمی‌پردازیم بلکه به زمانی که وی در واشنگتن صرف کرده است، تاکید می‌کنیم.

وی در ادامه اعتراض کرده: «خارق‌العاده است! شخصی می‌خواهد رئیس جمهور و فرمانده کل قوای ما شود که نمی‌داند چگونه ایمیل بفرستد.»

مک‌کین پیشتر گفته بود، از همسر و کارمندان خود برای استفاده از رایانه کمک می‌گیرد و از ایمیل استفاده نمی‌کند.

در همین حال مک کین قول داده است زندان گوانتانامو را تعطیل کند اما این شعارها باعث نشد که رابطه عشقی 51 سال قبل مک‌کین بر ملا نشود .

یک مدل و رقاصه باله برزیلی اعلام کرده 51‌سال پیش، با وی دوست بوده.

ماریا گرانسیندا تگزریا 77 ساله در این باره اظهار کرد: او همان زنی است که جان مک‌کین در کتاب «دین پدران من» به شیوه‌ای دوستانه از وی صحبت می‌کند اما نامی ‌از او نمی‌برد.

در این کتاب که در سال 1999 توسط مک‌کین به رشته تحریر در آمد، نامزد حزب جمهوری‌خواه اظهار می‌کند زمانی که به عنوان یک ملوان جوان نیروی دریایی با کشتی «یو‌اس‌اس‌هانت» آمریکا به شهر «ریودوژانیرو» در برزیل سفر کرده بود، با یک «زن مدل مد برزیلی» آشنا شد.

اما همین شخصیت رمانتیک از سوی بسیاری صلح طلبان به خاطر نابود کردن و کشتار مردم ویتنام و شرکت در 23 ماموریت بمباران در این کشور جنایتکار جنگی شناخته می‌شود.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم نوشته است جان مک‌کین تمایل دارد به عنوان «وینستون چرچیل» آمریکا به مردم این کشور معرفی شود. 

 ثروت مک‌کین؛ اسم اوباما

البته افشای ثروت و دارائیهای جان مک‌کین نیز به مذاق مردم آمریکا خوش نمی‌آید. بررسی‌های انجام شده در آرشیو سازمان اسناد ملکی نشان می‌دهد خانواده «مک کین» در مجموع 13 خودرو و 8 خانه دارند. که 2 خودرو از مجموع 13 خودرو آنان غیرآمریکایی ‌است.

این مستندات نشان می‌دهد ادعای جان‌مک‌کین که گفته بود تمام دارائیهایم فقط ساخت آمریکاست دروغ است.

«میگان» و «سیندی» 2 دختر «مک کین» نیز خودروی مدل تویوتا که ساخت ژاپن است سوار می‌شوند، البته این 2 خودرو به نام جان مک‌کین نیستند.  بنابراین از دارائیهای وی به شمار نمی‌روند.  این درحالیست که «باراک اوباما» تنها یک خودرو مدل «ایسکاب» ساخت شرکت آمریکایی «فورد» دارد.

 اسم باراک حسین اوباما و پدر کنیایی‌اش نیز برای خیلی از صهیونیست‌های آمریکایی جذاب نیست اما بعضی‌ها هم شورش را درآورده و او را ایرانی معرفی کردند به این ترتیب که اصل و نسبش همان خانواده معروف «اوباما»ی «بوشهر» است که در دوران قاجاریه جلای وطن کرده و طی چند نسل سر از آمریکا درآورده‌اند! پدر باراک، یعنی حسین اوباما پس از طی دوران مدرسه و دانشگاه، تابعیت ایرانی  آمریکایی به‌دست آورده سپس با یک دختر مسیحی ازدواج کرده و به اصرار خانواده همسر خود به ناچار مذهب اسلامی  مسیحی اختیار می‌کند اما از انتخاب اسم اسلامی ‌یا ایرانی برای فرزند خود منع می‌شود. به همین خاطر با انتخاب نام «باراک» که در حقیقت همان لفظ فارسی برک است و انتقال نام میانی و نام خانوادگی «حسین اوباما» برای پسرش  هویت خود را بر فرزندش همچنان نشان می‌دهد.

2 رقیب پشت پرده

اما رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری تنها میان اوباما و مک کین نیست ، این مبارزه 2 رقیب دیگر نیز دارد؛ رقبایی که در آرزوی رسیدن به بانوی اولی ایالات متحده هستند. 

«میشله اوباما» حقوقدان برجسته و همسر اوباما و «سیندی مک کین» همسر پرآوازه جان مک‌کین رقبای پشت پرده انتخابات آینده آمریکا هستند.

سیندی مک‌کین هر روز با رویای جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری همسرش از خواب برمی‌خیزد و در سخنرانی‌های خود از تصمیم «جان» در مورد نامزدی‌اش برای ریاست جمهوری تعحب نکرده است. او با اشاره به پسرش که در عراق مشغول گذراندن دوران خدمت است می‌گوید: نباید کسی که هیچ درکی از جنگ ندارد رییس جمهور آمریکا شود.

اما میشله اوباما و سیندی مک کین تنها دو عنصر متضاد نیستند. این 2 حقوقدان 44 ساله و میلیونر 53 ساله دارای دو جهان بینی، خانواده و سیاست متفاوت‌اند. مبارزات میان آنان شباهتی با آنچه که میان همسرانشان روی می‌دهد، ندارد.

کتایون مافی‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها