یک قدم تا احیای نسل شیر ایرانی

محمد جعفر جوادی، معاون سازمان محیط زیست اعلام کرد: این سازمان برای احیای نسل شیر ایرانی اقداماتی انجام داده که هم اکنون در یک قدمی تحقق آن است.
کد خبر: ۱۵۶۱۳۰

شیر ایرانی آخرین بار حدود 60 سال پیش در منطقه دز و کرخه در جنوب ایران و در استان خوزستان دیده و پس از آن نسل این نوع شیر در ایران منقرض اعلام شد.
پیش از انقراض نسل شیر در خاک ایران، چند قلاده از این گونه با ارزش به هندوستان منتقل شده بود که هم اکنون تعداد آنها به 300قلاده رسیده است که در پارکی طبیعی به نام «گیر» زندگی می کنند. امید مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای نسل شیرایرانی، به ماده شیری ایرانی بسته شده که در سیرک تهران یافت شده است.
سازمان حفاظت از محیط زیست دراین ماده شیر نشانه هایی یافته است که تایید می کند این شیر از پدر و مادری ایرانی است.
جوادی که خبرنگاران را به سیرک تهران برد، این ماده شیر را نشان داد و گفت: امید ما برای احیای نسل شیر ایرانی اینک به توله گیری از این شیر و یک شیر نر ایرانی است که از مدتی پیش در محیطی کاملا حفاظت شده و دراختیار سازمان حفاظت محیط زیست نگهداری می شود.
از سوی دیگر آلودگی ناشی از مصرف مازوت در نیروگاه های شهید محمد منتظری و اسلام آباد در 3 ماهه آخر سال از مهمترین عوامل افزایش آلودگی زیست محیطی در اصفهان اعلام شد. سوخت مازوت یا همان نفت سیاه دارای 5/2 درصد گوگرد است که استفاده از آن توسط صنایع در فصل زمستان آلودگی های شدیدی ایجاد می کند. اگر هوای شهر دارای رطوبت بالا باشد، گوگرد موجود در سوخت مازوت تبدیل به اسیدسولفوریک شده و موجب بارش باران های اسیدی در شهر می شود.
همچنین کوره های آجرپزی شمال و شرق اصفهان به عنوان منابع دیگر آلاینده هوا، استانداردهای زیست محیطی را رعایت نمی کنند و با پیگیری به عمل آمده اکثر آجرپزی های شمال اصفهان گازسوز شده است، اما در شرق اصفهان مشکلات بسیاری وجود دارد.
اخبار زیست محیطی از دیگر نقاط جهان حاکی است که چین اعلام کرد نخستین ماهواره محیط زیست را نیمه اول سال 2008میلادی به فضا پرتاب خواهد کرد.
به گزارش رادیو بین المللی چین، وو شیائو چین، معاون اداره کل ملی حفاظت محیطزیست چین گفت: داده های ارسالی این ماهواره سطح نظارت بر پدیده های زیست محیطی ، هشدار درباره وقوع بلایای طبیعی و مدیریت بر محیط زیست را ارتقا خواهد داد.
به گفته این مقام چینی، اطلاعات ارسالی از ماهواره محیطزیست چین ، پایه مطلوبی برای تصمیم گیری های چین در زمینه حفاظت از محیط زیست خواهد بود. طوفان، رانش زمین ، جاری شدن سیل از جمله بلایای طبیعی هستند که هر سال خسارات سنگینی را به چین وارد می کند.
از سوی دیگر، یک گروه کانادایی طرفدار محیط زیست ، از دسترسی به یک سند دولتی خبر داد که نشان می دهد به نمایندگان کانادایی شرکت کننده در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در بالی دستور داده شده است مسیر مذاکرات این نشست را منحرف کنند.

حمیده سادات هاشمی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها