شلیک رسانه‌ای به صهیون

 تنش دیپلماتیک تازه‌ای میان رژیم صهیونیستی و ایتالیا بر سر انتشار تصویری روی جلد یک مجله ایتالیایی، باردیگر حساسیت‌های فزاینده این رژیم کودک‌کش را نسبت به بازنمایی رسانه‌ای خود در جهان آشکار کرده است؛حساسیتی که پیشتر نیز در روابط این کشور با کره‌جنوبی وحتی درسطح ریاست‌جمهوری آن کشور بروز یافته بود.
 تنش دیپلماتیک تازه‌ای میان رژیم صهیونیستی و ایتالیا بر سر انتشار تصویری روی جلد یک مجله ایتالیایی، باردیگر حساسیت‌های فزاینده این رژیم کودک‌کش را نسبت به بازنمایی رسانه‌ای خود در جهان آشکار کرده است؛حساسیتی که پیشتر نیز در روابط این کشور با کره‌جنوبی وحتی درسطح ریاست‌جمهوری آن کشور بروز یافته بود.
کد خبر: ۱۵۴۸۷۷۴
 
جرقه اختلاف؛ یک تصویر جنجالی
ماجرا از انتشار جلد یک مجله مطرح ایتالیایی آغاز شد؛ تصویری که به‌زعم مقام‌های رژیم صهیونیستی «تحریف‌آمیز»، «سیاسی» و حتی «توهین‌آمیز» تلقی شد! این تصویر، که به‌صورت نمادین به وضعیت جنگ و سیاست‌های نظامی اسرائیل اشاره می‌کرد، بلافاصله واکنش تند سفارت رژیم صهیونیستی در رم را درپی داشت. مقام‌های دیپلماتیک اسرائیل در بیانیه‌ای رسمی، این اقدام را «نمونه‌ای از جانبداری رسانه‌ای» خواندند و خواستار توضیح و اصلاح شدند. در مقابل، سردبیران مجله از تصمیم خود دفاع و آن را در چارچوب «آزادی بیان» عنوان کردند. آنها تاکید کردند که تصویر مورد بحث، هم حمله‌ای به یک ملت و هم بازتابی از نگرانی‌های جهانی نسبت به تحولات خاورمیانه است. این تقابل، شکافی میان دو روایت ایجاد کرده است: روایت امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در برابر روایت رسانه‌ای و انتقادی اروپا. البته که این ماجرا وقتی بالاتر گرفت که دولت ایتالیا پیمان‌های امنیتی و دفاعی خود را با رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآورد، به این معنا که تمام قد پشت تیم مجله مورد نظر و افکار عمومی ایتالیا ایستاد. 
   
سایه تجربه کره‌جنوبی
این نخستین‌بار نیست که رژیم صهیونیستی به محتوای رسانه‌ای خارجی واکنش تند نشان می‌دهد. همین چند روز پیش، تنشی مشابه میان رژیم صهیونیستی و کره‌جنوبی شکل گرفته بود؛ زمانی که ویدئویی منتشرشده از سوی دفتر رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، به‌طور آشکاری سیاست‌های نظامی رژیم صهیونیستی را به نقد کشیده بود. در آن مورد، ویدئو که با هدف داخلی و در چارچوب پیام‌های سیاسی منتشر شده بود، در سطح بین‌المللی بازتاب یافت و از سوی رژیم صهیونیستی به شکل وقیحانه‌ای به‌عنوان «موضع‌گیری ناعادلانه» تعبیر شد. وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی در آن زمان نیز با احضار دیپلمات کره‌جنوبی، نارضایتی خود را اعلام کرد. این دو رویداد، نشان‌دهنده الگوی مشابهی هستند: حساسیت شدید رژیم صهیونیستی نسبت به هرگونه بازنمایی انتقادی در رسانه‌های خارجی، به‌ویژه زمانی که این بازنمایی‌ها از سوی کشورهایی با روابط دوستانه صورت می‌گیرد. 
   
رسانه‌ها در خط مقدم دیپلماسی
کارشناسان معتقدند که در عصر رسانه‌های دیجیتال، مرز میان دیپلماسی رسمی و فضای رسانه‌ای بیش از هر زمان دیگری کمرنگ شده است. یک تصویر یا ویدئو می‌تواند به‌سرعت به بحران دیپلماتیک تبدیل شود، به‌ویژه در شرایطی که افکار عمومی جهانی نسبت به مسائل خاورمیانه حساس است.
در این میان، اروپا به‌ویژه با چالشی دوگانه مواجه است: از یک‌سو پایبندی به اصول آزادی بیان و از سوی دیگر حفظ روابط عجیب‌شان با رژیم صهیونیستی. ایتالیا به‌عنوان یکی از شرکای سنتی رژیم صهیونیستی در اتحادیه اروپا، اکنون در موقعیتی قرار گرفته که باید میان این دو ملاحظه دست به انتخاب بزند، تعلیق پیمان امنیتی نشانه‌هایی از این ماجرا دارد که احتمالا دولت ایتالیا تحت فشار افکار عمومی خود انتخاباتش  را کرده است. 

بی‌آبرویی رژیم شیطانی در لهستان
در بحبوحه تشدید تنش‌های سیاسی و رسانه‌ای، یک اقدام نمادین از سوی یک نماینده پارلمان لهستان توجه گسترده‌ای را در سطح بین‌المللی جلب کرد؛ اقدامی که به‌سرعت به بخشی از «جنگ روایت‌ها» میان رژیم صهیونیستی و منتقدانش تبدیل شد.
این نماینده با انجام حرکتی اعتراضی در صحن پارلمان، تلاش کرد توجه افکار عمومی را به وضعیت انسانی در غزه جلب کند. او با استفاده از یک کنش نمادین، درواقع سیاست‌های رژیم صهیونیستی را به چالش کشید و خواستار بازنگری در حمایت‌های بی‌قیدوشرط غرب از تل‌آویو شد. او پرچم رژیم صهیونیستی را تغییر ستاره داوود با صلیب شکسته آلمان نازی به نمایش گذاشت. اهمیت این حرکت نه فقط در خود عمل بلکه در بازتاب رسانه‌ای آن بود. درفضای شبکه‌های اجتماعی، تصاویر و ویدئوهای این اقدام به‌سرعت منتشر شد و میلیون‌ها بازدید گرفت. بسیاری از کاربران آن را نمادی از اعتراض به «سکوت» یا «همسویی» دولت‌های اروپایی با رژیم صهیونیستی دانستند.
اما در چارچوبی وسیع‌تر، این رخداد به موضوع مهم‌تری گره خورد: شکست مطلق رژیم صهیونیستی در جنگ روایت‌ها. در حالی که این رژیم همواره تلاش کرده روایت خود از درگیری‌ها (مبتنی بر «دفاع از خود») را در افکار عمومی جهانی تثبیت کند، تحولات اخیر نشان می‌دهد این روایت با شکست مطلق مواجه شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها