محمود هاشمی مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان

گاز پایدار موتور محرک رونق اقتصادی سیستان‌وبلوچستان

گازرسانی به شهرها و روستاهای جنوب سیستان‌ و بلوچستان با اجرای گسترده شبکه توزیع، مسیر توسعه زیرساخت‌های شهری و صنعتی این مناطق را هموار کرده است.
کد خبر: ۱۵۲۹۴۳۹

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین سیستانو بلوچستان - 

در سال‌های اخیر، روند گازرسانی در سیستان‌ و بلوچستان شتاب تازه‌ای گرفته و شهرها و روستاهای جنوبی سیستان و بلوچستان شاهد گسترش شبکه‌ای از زیرساخت‌های انرژی هستند که چهره مناطق مختلف را دگرگون کرده است. توسعه خطوط انتقال و اجرای طرح‌های توزیع گاز، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های عمرانی در مسیر تحقق عدالت انرژی در سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود.
 
 با پیشرفت طرح‌های گازرسانی شهری، زمینه برای بهره‌مندی خانوارها، صنایع و نیروگاه‌ها از سوخت پایدار فراهم شده است. تحول گازرسانی، علاوه بر تأمین انرژی مطمئن برای شهروندان، به بهبود وضعیت خدمات عمومی و رونق فعالیت‌های اقتصادی نیز کمک کرده و نقش مهمی در تثبیت زیرساخت‌های توسعه در جنوب شرق کشور دارد.
 
 گازرسانی به عنوان یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های زیرساختی سیستان و بلوچستان، مسیر تازه‌ای را در برنامه‌ریزی‌های عمرانی و صنعتی گشوده است. گسترش شبکه گاز نه‌تنها نشانه‌ای از تداوم سیاست‌های توسعه‌ای دولت در مناطق کمتر برخوردار است، بلکه افقی روشن از اتصال پایدار شهرهای جنوبی سیستان‌ و بلوچستان به جریان انرژی ملی را ترسیم می‌کند.پیش از اجرای طرح گازرسانی، استفاده از کپسول گاز بخشی از زندگی روزمره ما بود و زمان زیادی صرف تهیه و جابه‌جایی آن می‌شد. با راه‌اندازی شبکه گاز شهری، این روند تغییر کرد و کارهای خانه نظم و سهولت بیشتری پیدا کرده است.

 اتصال منازل به گاز شهری باعث شد شکل استفاده از انرژی در محله‌ها تغییر کند. خانه‌ها ایمن‌تر شده‌اند و تجهیزات جدید جای روش‌های قدیمی را گرفته‌اند. این تغییر نه‌تنها بر زندگی خانوارها بلکه بر وضعیت عمومی محله نیز تأثیر گذاشته و نظم شهری را افزایش داده است.

 گازرسانی  نوعی تحول در زیرساخت‌های شهری به شمار می‌رود. این اقدام موجب شده امکانات خدماتی در منطقه متوازن‌تر شود و شرایط برای ادامه زندگی و فعالیت‌های روزانه بهبود یابد.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شبکه موردنیاز گازرسانی راسک به طول ۷۷ کیلومتر بوده، گفت: در دلگان نیز شبکه موردنیاز ۱۰۹ کیلومتر بوده که ۱۰۷ کیلومتر آن تکمیل و تاکنون یک هزار و ۴۰۰ علمک در این شهرستان نصب شده است.

وی تصریح کرد: شبکه موردنیاز در بمپور نیز ۱۰۰ کیلومتر بوده که ۸۰ کیلومتر آن کار شده است. در این شهرستان چهارهزار و ۸۴ علمک نصب شده و تاکنون سه هزار و ۲۵۴ مشترک خانگی دارد.

مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین شبکه گاز موردنیاز در بزمان ۶۵ کیلومتر بوده که ۶۳ کیلومتر آن کار شده و تاکنون یک هزار و ۱۰۰ علمک نصب و ۵۰۴ مشترک به گاز شهری دسترسی دارند.

وی اظهار کرد: هم اکنون چهار نیروگاه عمده سیستان و بلوچستان شامل نیروگاه گازی زاهدان، نیروگاه گازی بمپور، بخار ایرانشهر و نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار از گاز طبیعی استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان تأکید کرد: در بخش صنایع عمده، کارخانه سیمان سیستان و خاش و در بخش صنایع خرد، شهرک صنعتی زاهدان واقع در جاده میرجاوه، شهرک صنعتی کامبوزیا، شهرک کارگاهی زاهدان و شهرک صنعتی ایرانشهر گازدار بوده و صنایع مستقل در آنها می‌تواند از گاز شهری بهره‌مند شوند.

وی در خصوص آخرین وضعیت طرح‌های گازرسانی شهری، روستایی و صنعتی سیستان و بلوچستان، گفت: از مجموع ۵۵ شهر استان تاکنون عملیات گازرسانی به ۱۷ شهر به اتمام رسیده و طرح‌های گازرسانی به ۲۶ شهر دیگر نیز هم‌اکنون در دست اجرا قرار دارد.

هاشمی تصریح کرد: با تکمیل این طرح‌های در حال اجرا، در مجموع ۴۳ شهر از گاز طبیعی برخوردار خواهند شد و ۱۲ شهر فاقد گاز نیز در سال‌های آینده و بر اساس تأمین منابع مالی و سیاست‌های توسعه گازرسانی، در دستور کار قرار خواهند گرفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه روستاها، تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار سیستان و بلوچستان که شرایط لازم را دارند، در برنامه گازرسانی قرار گرفته‌اند، چرا که گاز به‌عنوان محور توسعه می‌تواند به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در تولید و اشتغال‌زایی تأثیرگذار باشد.

گازرسانی گسترده در جنوب سیستان و بلوچستان نه‌تنها دسترسی خانوارها به انرژی مطمئن و پایدار را فراهم کرده، بلکه زیرساخت‌های شهری و صنعتی این مناطق را به سطحی استاندارد و منظم ارتقا داده است.

این اقدام نشان می‌دهد توسعه متوازن انرژی می‌تواند محرک رشد اقتصادی، بهبود خدمات عمومی و ایجاد فرصت‌های اشتغال باشد و افق روشنی از عدالت انرژی و توسعه پایدار در استان ترسیم کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ما فرزندان دلیلیم، نه پرخاش

سید علی بطحایی معتقد است ضرورت تدوین منشور اخلاقی برای هیات‌ها ضروری است تا فرهنگ «نقد عالمانه» جایگزین رفتار‌های تنش‌زا شود

ما فرزندان دلیلیم، نه پرخاش

نیازمندی ها