Logo jame jam online for Site - SVG - Positive
سلامت عمومی کد خبر: ۱۲۷۶۳۲۲ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹  |  ۱۵:۵۵

اگر قدرت خرید گوشت قرمز را نداریم می‌توانیم برای تامین آهن بدن، غلات را جایگزین کنیم.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، بیش از یک قرن است که آهن به عنوان یک ماده مغذی ضروری شناخته شده  با وجود دسترسی وسیع به مواد غذایی غنی از آهن در قرن ۲۱، هنوز کمبود تغذیه ­ای آهن و کم خونی فقر آهن شایع ترین بیماری کمبود تغذیه­ ای در دنیا است.
 
آهن یک عنصر معدنی است که در مقادیر جزئی در همه سلول ها یافت می شود. این عنصر به خوبی توسط بدن نگهداری شده و هر روز ۹۰ درصد آهن بازیافت شده و مجدداً استفاده می شود و بقیه آهن به طور عمده  از صفرا دفع می شود.
 
برای حفظ تعادل آهن و تأمین ۱۰ درصد اتلاف آن، آهن باید از طریق مواد غذایی در دسترس بدن قرار گیرد که در غیر این صورت کمبود آهن  ایجاد می شود و فرد مبتلا به کم خونی فقر آهن می شود.
 
فقر آهن در کودکان، دختران نوجوان و  زنان در سنین باروری شایع بوده و درمان کم خونی فقر آهن شامل تشخیص علت ایجاد ین نوع کم خونی، مکمل یاری آهن و رژیم غذایی حاوی آهن است.
 
در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی جامعه ترکیبات سبد غذایی بسیاری از خانوارها تغییر کرده و برخی مواد غذایی از مصرف روزانه به مصرف هفتگی و برخی از مصرف هفتگی به مصرف ماهانه تبدیل شده اند و همین امر امنیت غذایی را در بسیاری از خانوار ها به خصوص مناطق حاشیه شهر و استانهای محروم به خطر انداخته است.
 
افزایش قیمت همه اقلام مواد غذایی به خصوص گوشت قرمز، لبنیات و میوه طی یک سال گذشته باعث شده که سهم گوشت قرمز در سبد خرید خانوار محدود شود.
 
گوشت قرمز منبع اصلی و خوب دریافت آهن در سفره خانوارهای ایرانی محسوب می شود که آهن آن از نوع آهن هم است که جذب آن حدود ۱۵ تا ۳۵ درصد و زیست دسترسی بیشتری نسبت به آهن غیر هم دارد، آهن غیر هم در منابع گیاهی وجود دارد و جذب آن ۲ تا ۲۰ درصد است
 
منبع غنی آهن هم، جگر گاو است و به غیر از این ماده غذایی  گوشت قرمز، زرده تخم مرغ و گوشت مرغ هم دارای آهن هم هستند اما مقدار آهن آن از جگر گاو کمتر است.
 
در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی جامعه برخی خانوارها  که قدرت خرید گوشت قرمز را ندارد یا به دلایلی مثل گیاه خواری نمی توانند گوشت قرمز یا جگر گاو یا تخم مرغ مصرف کنند می توانند از منابع گیاهی  حاوی آهن  تا حد زیادی از نیاز خود به این عنصررا  تامین کنند.
 
به عنوان مثال حبوبات مثل عدس، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا سفید و سبزی هایی مثل شوید، جعفری، ترخون و جعفری منابع خوب آهن گیاهی هستند. همچنین در ۱۰۰ گرم  تخم ریحان ۹/۸ میلی گرم، پسته ۱۴ میلی گرم، توت خشک ۹/۵ میلی گرم، بادام خشک ۴/۷ میلی گرم آهن وجود دارد که  از منابع بسیار خوب آهن گیاهی هستند.
 
گندم یا عدس به صورت جوانه زده  نیز از منابع بسیار خوب اهن محسوب می شوند که می توانید آنها را همراه سالاد با آبلیمو میل کنید  و حتی از این جوانه ها به صورت تازه یا خشک شده در غذاهای کودکان استفاده کنید. باید توجه داشت چون آهن منابع گیاهی از نوع فریک است برای افزایش جذب  این نوع آهن، منابع گیاهی ذکر شده را با منابع ویتامین C مثل لیمو ترش یا نارنج باید مصرف کرد.
ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
وقت‌کشی به نفع کرونا

وقت‌کشی به نفع کرونا

دیروز رئیس‌جمهور از احتمال بازگشت برخی محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در بعضی از استان‌ها خبر داد و به نظر می‌رسد بعد از گذشت حدود سه هفته از آغاز موج سوم همه‌گیری کرونا در ایران، دولت بالاخره به فکر اجرای تدابیری سختگیرانه برای کنترل این موج افتاده است.

رقص کرونا مقابل چشمان بسته ناظران

رقص کرونا مقابل چشمان بسته ناظران

از دو هفته پیش که با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورمان مواجه شدیم، این انتظار وجود داشت رفته‌رفته رشد قابل‌توجهی را نیز در موارد مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری مشاهده کنیم؛ اتفاقی که دیروز رخ داد و مجدد آمار جان‌باختگان ناشی از کرونا از مرز200 نفر در روز تجاوز کرد.

سختی‌های موج سوم کرونا

سختی‌های موج سوم کرونا

چند روزی است اوضاع بیمارستان مسیح‌دانشوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های مرجع کرونا در ایران نگران‌کننده شده و روزانه حدود 200بیمار به اورژانس کرونای این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

گفتگو

بیشتر
از ترس کرونا

یك روان‌شناس در گفت‌وگو با جام‌جم عنوان می‌کند نوعی اختلال اضطراب فراگیر طی بحران كرونا بسیاری را درگیر كرده است و همچنان ادامه دارد

از ترس کرونا

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
قرنطینه بدون تنش

نبود مهارت گفت‌وگو و کاهش آستانه تحمل ، قرنطینه خانگی را برای برخی خانواده‌ها مشکل کرده است

قرنطینه بدون تنش