
ویتامین C
ویتامین C آنتیاکسیدانی قوی برای مقابله با رادیکالهای آزاد است. بنابراین سعی کنید با گنجاندن مواد غذایی حاوی ویتامینC از افت سطح این ویتامین محلول در آب در ریهها جلوگیری کنید. سبزیجاتی مانند برگ گشنیز و جعفری سرشار از ویتامین C است. مرکبات هم همین طور.
ویتامین E
ویتامین E ازجمله ویتامینهای محلول در چربی است و درواقع خط مقدم دفاع از بدن در برابر آسیبهای بافتی محسوب میشود. ازجمله منابع ویتامین E میتوان به بادام و تخم آفتابگردان اشاره کرد. در بین ماهیها هم سالمون را به خاطر بسپارید. ویتامین E همچنین در روغنهای پختوپز گیاهی مانند روغن کانولا و روغن زیتون وجود دارد. در ادویههایی نظیر پودر چیلی و پاپریکا هم به مقادیر اندکی یافت میشود.
بتاکاروتن
بتاکاروتن بهدلیل برخورداری از خواص آنتیاکسیدانی نقش بسزایی در کنترل التهابات ایفا میکند. این را هم بدانید که بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. سبزیجاتی مانند گشنیز، کاهو و اسفناج از منابع غنی بتاکاروتن به شمار میرود. هویج و برگ تربچه هم همین طور.
چربیهای امگا۳
چربیهای امگا۳ در مقابله با آثار مخرب آلودگی هوا روی سلامت قلب مؤثرند. این چربیهای قلبدوست بهویژه در مغزها و دانههایی از قبیل گردو، دانه چیا و تخم کتان یافت میشوند. کافی است کمی از این دانههای مغذی را به ماست یا اسموتیهای موردعلاقهتان اضافه کنید.
علاوهبر همه اینها ورزش و استراحت کافی هم فراموشتان نشود!
صدف دژآلود
دانش و سلامت
منبع: food.ndtv.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو شورای خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با «جام جم» مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰