متخصصان تغذیه و سلامت در دانشگاه کالیفرنیا تاکید دارند که رنگ‌های طبیعی موجود در مواد غذایی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند.
کد خبر: ۱۲۳۰۴۶۳

به گزارش ایسنا،‌ دکتر دیوید هبر، موسس مرکز تغذیه انسانی در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب رژیم غذایی شما چه رنگی است؟ در این باره می‏‌گوید: انواع ترکیبات گیاهی و آنتی‌‏اکسیدان‏‌هایی که از رژیم‏‌های غذایی رنگارنگ و طبیعی دریافت می‏‌کنید، ابزار مهمی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان هستند.
وی تاکید می‏‌کند که شما باید روزانه حداقل یک وعده میوه یا سبزی را از پنج گروه رنگی غذاها بخورید.
خوراکی‏‌های قرمزرنگ دارای لیکوپن هستند. آنتی‏‌اکسیدانی که خطر ابتلا به سرطان پروستات، ریه و معده را کاهش می‌‏دهد. فراموش نکنید که گوجه‌فرنگی پخته‌شده و هندوانه دارای بیشترین میزان لیکوپن هستند.
اما آلفا کاروتن و بتاکاروتن موجود در میوه‏‌ها و سبزیجاتِ نارنجی را نیز نباید فراموش کرد. آلفا و بتاکاروتن‌‏ها، کاروتنوئیدهایی هستند که از سلول‌‏های بدن در برابر آسیب‌‏های رادیکال‌‏های آزاد محافظت و از ابتلا به سرطان ریه جلوگیری می‌کنند. سیب‌زمینی شیرین، هویج، انبه و کدو تنبل در این گروه می‏‌توانند بهترین انتخاب‌‏ها باشند.
در این میان، لوتئین، زیگزانتین، کاروتنوئیدهایی هستند که از سلامت چشم‏‌ها مراقبت می‌کنند و خطر ابتلا به سرطان‌‏های پوست، پستان و روده را کاهش می‌‏دهند. این کاروتنوئیدها در میوه‏‌ها و سبزیجات زرد، سبز مانند آووکادو، فلفل سبز یا زرد، ذرت، سبزی خردل، کیوی، لوبیا سبز و کدو سبز یافت می‌‏شوند.
علاوه بر این، سولفورافان موجود در سبزیجات سبز مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم و ... نه‌تنها منجر به بهبود سلامت قلب می‌‏شود، بلکه خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز کاهش می‏‌دهد و رشد اولیه تومور در کبد را مهار می‌‏کند. رنگ بنفش هم آنتوسیانین‏‌های موجود در سبزیجات بنفش مانند زغال‌اخته، گیلاس، بادمجان، انگور قرمز و ... از اتصال سلول‌‏های سرطان‌زا به DNA، جلوگیری می‌کنند و خطر ابتلا به برخی سرطان‌‏های گوارشی را کاهش می‌‏دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها