در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا، دکتر دیوید هبر، موسس مرکز تغذیه انسانی در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب رژیم غذایی شما چه رنگی است؟ در این باره میگوید: انواع ترکیبات گیاهی و آنتیاکسیدانهایی که از رژیمهای غذایی رنگارنگ و طبیعی دریافت میکنید، ابزار مهمی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان هستند.
وی تاکید میکند که شما باید روزانه حداقل یک وعده میوه یا سبزی را از پنج گروه رنگی غذاها بخورید.
خوراکیهای قرمزرنگ دارای لیکوپن هستند. آنتیاکسیدانی که خطر ابتلا به سرطان پروستات، ریه و معده را کاهش میدهد. فراموش نکنید که گوجهفرنگی پختهشده و هندوانه دارای بیشترین میزان لیکوپن هستند.
اما آلفا کاروتن و بتاکاروتن موجود در میوهها و سبزیجاتِ نارنجی را نیز نباید فراموش کرد. آلفا و بتاکاروتنها، کاروتنوئیدهایی هستند که از سلولهای بدن در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت و از ابتلا به سرطان ریه جلوگیری میکنند. سیبزمینی شیرین، هویج، انبه و کدو تنبل در این گروه میتوانند بهترین انتخابها باشند.
در این میان، لوتئین، زیگزانتین، کاروتنوئیدهایی هستند که از سلامت چشمها مراقبت میکنند و خطر ابتلا به سرطانهای پوست، پستان و روده را کاهش میدهند. این کاروتنوئیدها در میوهها و سبزیجات زرد، سبز مانند آووکادو، فلفل سبز یا زرد، ذرت، سبزی خردل، کیوی، لوبیا سبز و کدو سبز یافت میشوند.
علاوه بر این، سولفورافان موجود در سبزیجات سبز مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم و ... نهتنها منجر به بهبود سلامت قلب میشود، بلکه خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز کاهش میدهد و رشد اولیه تومور در کبد را مهار میکند. رنگ بنفش هم آنتوسیانینهای موجود در سبزیجات بنفش مانند زغالاخته، گیلاس، بادمجان، انگور قرمز و ... از اتصال سلولهای سرطانزا به DNA، جلوگیری میکنند و خطر ابتلا به برخی سرطانهای گوارشی را کاهش میدهند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: