درد پشت زانو از مشکلاتی است که به طور جدی کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. درد در این ناحیه می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که در صورت بروز هریک از آنها بیمار باید سریعا درمان را آغاز کند. تورم و التهاب مفصلی از دلایل شایع درد پشت زانوست که می‌تواند ناشی از ساییدگی مزمن مفصل یا رماتیسم مفصلی باشد.
کد خبر: ۱۲۲۳۷۶۱

در این موارد علاوه بر درد و تورم، صدای همراه با درد، محدودشدن دامنه خم و راست شدن مفصل و خشکی مفصلی در هنگام صبح هم از شکایات بیمار است. التهاب و تورم بالشتک زیر تاندون‌های
پشت زانو که «کیست بیکر» نام دارد، عامل مهم دیگر دردهای پشت زانوست. این بالشتک پر از مایع که وظیفه جلوگیری از اصطکاک تاندون با استخوان را به عهده دارد، در ایستادن‌های طولانی می‌تواند متورم و دردناک شود. علاوه بر درد و تورم در ناحیه پشت زانو، خشکی و مشکل در خم‌کردن و راه‌رفتن از علائم بروز کیست بیکر است. مینیسک‌ها هم هلال‌های غضروفی هستند که سطوح مفصلی را پوشانده‌اند و پارگی آنها خصوصا در قسمت‌های پشتی، سبب درد پشت زانو، تورم، ناتوانی در صاف‌کردن زانو، بی‌ثباتی و محدودیت حرکتی در مفصل می‌شود. آسیب ‌مینیسک‌های زانو معمولا به دنبال پیچ‌خوردن زانو و صدمات مکرر و تدریجی رخ می‌دهد.
هنگامی که هریک از اختلالات مفصلی فوق در مفصل زانو بروز یابد، ضمن ماساژ یخ و استفاده از زانوبندهای مناسب، مراجعه به فیزیوتراپیست و درمان فیزیوتراپی از اولین اقدامات درمانی محسوب می‌شود. از آنجا که در ناحیه پشت زانو شبکه غنی مویرگی وجود دارد، باید مراقب بود استفاده از یخ در این ناحیه به مدت طولانی صورت نگیرد و زانوبندهای تهیه شده این قسمت را تحت فشار قرار ندهند تا جریان خون در این شبکه مویرگی دچار اختلال نشود.
فیزیوتراپیست در مواجهه با بیماران با مشکل درد پشت زانو، دامنه حرکتی مفصل را ارزیابی کرده و تمرین‌های مربوط را به او آموزش می‌دهد. بسیاری از این افراد به طور عادت هنگام ایستادن یا راه‌رفتن زانوی خود را قفل می‌کنند و به حالت عقب‌رفته نگه می‌دارند. در فیزیوتراپی به بیمار آموزش داده می‌شود چگونه بایستد و راه برود تا به ساختارهای پشت زانو آسیبی وارد نشود.
ایستادن در حالی که زانو کمی در حالت خم قرار گرفته باشد و در صورت نا توانی بیمار در کنترل وضعیت زانو تجویز زانوبندهایی که مانع از عقب‌رفتن بیش از حد مفصل شوند، از راهکارهای مؤثر در درمان این افراد است.

دکتر پرهام پارسانژاد

فیزیوتراپیست

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها