عید سعید قربان در پیش است. قربانی کردن حیوانات و توزیع گوشت نذریٍ از سنت‌های پسندیده این عید مذهبی است. با این حال با توجه به این‌که در حال حاضر این عید سعید با فصل تابستان همزمان شده است، باید جهت پیشگیری از یک بیماری مسری در فصل تابستان به نام تب‌کریمه کنگو احتیاط شود.
کد خبر: ۱۲۲۲۴۶۱

تب کریمه کنگو بیماری مهلک و خطرناکی است که از دسته بیماری‌های ویروسی مشترک بین انسان و دام به شمار می‌رود. متاسفانه این بیماری هر ساله به ابتلا و فوت تعدادی از هموطنان عزیز منجر شده است. طبق اعلام اخیر مسؤولان وزارت بهداشت، در سه ماه ابتدایی سال 98 مجموعا حدود 50 نفر در کشور به تب‌کریمه کنگو مبتلا شده و متاسفانه پنج نفر فوت کردند.
علائم اولیه ابتلا به بیماری تب کریمه‌کنگو شامل تب، لرز، ترس از نور، درد عضلانی، تهوع و سردرد است. سپس خونریزی زیرپوستی شبیه کبودشدگی پوست آغاز می‌شود. خونریزی در اندام‌های داخلی بدن نیز محتمل است و خطر مرگ را در پی دارد.
گزیدگی با کنه یکی از راه‌های ابتلای انسان است. اما بیماری از راه تماس با ترشحات دام بیمار نظیر خون نیز منتقل می‌شود. بنابراین قصابان و افرادی که مسؤول ذبح حیوانات هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند و حتما باید از روپوش و دستکش استفاده
کنند.
برای پوست کنی گوسفند معمولا قصابان هوا را با دهان خود به زیر پوست حیوان ذبح‌شده می‌دمند تا جداسازی پوست از لاشه آسان شود.
تماس مستقیم دهان قصاب با پوست حیوان ذبح شده خطرناک است و توصیه شده مرحله هوادهی زیر پوست گوسفند با استفاده از تلمبه انجام شود. همچنین تماس مستقیم پوست با گوشت حیوانات بیمار نیز ممکن است سبب ابتلای انسان ‌شود. به همین دلیل هنگام خرد کردن و بسته بندی قطعات گوشت‌های نذری نیز حتما باید از دستکش استفاده کرد.
توصیه اکید این است که قربانی کردن حیوانات در سطح شهر تحت نظارت اکیپ‌های اداره دامپزشکی هر منطقه و پس از انجام بازرسی‌های بهداشتی توسط دامپزشک انجام شود. در غیر این صورت بهتر است گوشت گرم به مدت یک روز داخل یخچال قرار داده شود و سپس به مصرف برسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها